avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
rali a scris:

Pt Elvwira, vreau sa iti spun ca nu am dat aceasta explicatie pentru ca ma cred desteapta, ci din simplul fapt ca vreau sa intelegeti anumite tertipuri ale subiectelor care se dau la SNG
Eu cand am dat la SNG in 2008 nu am avut cu cine sa ma consult, iar apoi am relizat ca fiecare intelege in felul sau si interpreteaza ca atare articolele din lege, De aceea am spus ca ar fi bine sa nu dati interpretari ci sa luati art ca atare.

Am inteles perfect asta rali , nici nu am gandit macar ca te dai desteapta , daramite sa afirm asta . Iar in privinta anumitor tertipuri ale subiectelor ...nu eu am fost cea care nu intelesese ceva :)) . Multumim pt ajutor , apreciem
rali a scris:

As fi interesata de un tratat de drept procesual civil, insa dupa noul cod, As dori sa incerc la anul la INM. Credeti ca e necesar sa imi procur un asfel de trata.?

Eu am incercat la inm acu doi ani si am invatat doar dupa tratate....pt ca acolo grilele sunt concepute in asa fel incat nu iti sunt suficiente codurile...iar pentru bibliografie ti as recomanda sa mai astepti putin pana intra in vigoare ncpc....dar trebuie sa iti iei si niste carti de grile pt ca ajuta destul de mult...oricum spor ca se pare ca nu doar noi avem nevoie :)
anditaru a scris:

Adev.1,3,4.As avea o intreb. cursurile SNG dureaza 1 an,sau eu citesc legea 567 neactualizata,pt. ca in art.21 spune ca durata cursurilor pt.cei cu studii superioare juridice este de 1 an ,iar pt. cei cu studii medii 2 ani.Multumesc pt. rasp.Inca ceva dupa terminarea studiilor si repartizarea pe post ,daca nu esti repartizat in loc. de domiciliu,primesti locuinta de la servici?

Cursurile la SNG dureaza 6 luni, su sunt numai pentru cei cu studii superioare juridice. In cazul in care nu esti repartizat in loc de domiciliu, ti se va deconta chiria, in limita plafonului stabilit pentru localitatea in care esti repartizat. Ori, daca ai posibiliatatea sa faci naveta, ti se va deconta contravaloarea transportului, adica 7,5 litri de combustibil pentru suta de km.
Laura-Mirela a scris:

rali a scris:

As fi interesata de un tratat de drept procesual civil, insa dupa noul cod, As dori sa incerc la anul la INM. Credeti ca e necesar sa imi procur un asfel de trata.?

Eu am incercat la inm acu doi ani si am invatat doar dupa tratate....pt ca acolo grilele sunt concepute in asa fel incat nu iti sunt suficiente codurile...iar pentru bibliografie ti as recomanda sa mai astepti putin pana intra in vigoare ncpc....dar trebuie sa iti iei si niste carti de grile pt ca ajuta destul de mult...oricum spor ca se pare ca nu doar noi avem nevoie :)

Si nu mai incerci si la anul, ca poate schimbam Id/urile si ne consultam Apropos de unde esti?
Deocamdata vreau sa ma vad intrata la SNG si mai apoi am timp sa ma gandesc si la INM, oricum in viitor o sa mai dau dar nu cred ca la anu...sunt din Suceava
Ultima modificare: Joi, 26 Iulie 2012
Laura-Mirela, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)