avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
cirip a scris:

As vrea sa trec si eu pe teste ,pt ca am cam parcurs materia trecuta in tematica.De unde aveti teste de evaluare. Ma poate ajuta cineva si pe mine cu ele?

salut ,testele le facem noi ,nu exista pentru organizare judiciara asa ceva in carti ,dar poti sa consulti pagina de internet www.grefierii.ro unde gasesti subiectele din anii trecuti sau te poti duce la sectiunea concursuri a curtilor de apel
sau poti sa cumperi teste grila pentru magistratura
procedura civila
Adevarat sau fals
1.Partile pot invoca in caile de atac omisiunea instantei de a ordona din oficiu probe pe care ele nu le-au propus si administrat in conditiile legii
2.Infatisarea si aducerea unui inscris se face pe cheltuiala partii care a cerut dovada ,suma de plata va fi stabilita prin incheiere irevocabila
3.Inmanarea citatiei nu se poate face unui minor cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani
4.Cererea reconventionala trebuie sa cuprinda exceptiile de procedura pe care paratul le ridica la cererea reclamantului
5.Hotararea judecatoreasca constituie titulu executoriu
6.Apelul constituie prin el insusi un act de acceptare a mostenirii
7.Pricinile se dezbat verbal daca legea nu dispune altfel.
As dori sa stiu dk trebuie sa invatam si nota de la art 29 referitoare la competenta ICCJ sau alte asemenea
multumesc dk se gaseste cineva sa imi raspunda
inteleg ca unele note fac referire la legile de organizare judiciara dar nu in toate cazurile
sau Recursurile in interesul legii
Ultima modificare: Luni, 30 Iulie 2012
vrajamarii, utilizator
1-F; 2-A; 3-F; 4-F; 5-A; 6-F; 7-A
Pt Vrajamarii sa-mi spui daca am gresit,imi plac testele propuse de tine daca mai ai share with us =D> Mersi
Eu nu invat notele, doar le citesc in cazul in care nu am inteles continutul unui articol...de asemenea nici recursul in interesul legii nu l-am invatat
ssilviutzza, utilizator
Citesc recursurile in interesul legii de la notele de subsol de la art unde nu il inteleg, insa sectiunea separata cu recursul in interesul legii ...nu.Iar in rest eu nu citesc notele de subsol decat daca nu inteleg ceva anume. cred ca si asa avem destula materie, da sa ne mai si complicam.
Va rog spune ti mi si mie care sunt persoanele care pot face cerere de amanare a executarii masurii educative de internare intr un centru de reeducare?:help:
Pt Laura-Mihaela conform art 453 alin 2 cpp : procurorul,pers aratate in art 362 alin ultim: reprezentant legal, aparator.
ssilviutzza, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)