cirip a scris:
As vrea sa trec si eu pe teste ,pt ca am cam parcurs materia trecuta in tematica.De unde aveti teste de evaluare. Ma poate ajuta cineva si pe mine cu ele?
salut ,testele le facem noi ,nu exista pentru organizare judiciara asa ceva in carti ,dar poti sa consulti pagina de internet www.grefierii.ro unde gasesti subiectele din anii trecuti sau te poti duce la sectiunea concursuri a curtilor de apel
sau poti sa cumperi teste grila pentru magistratura
procedura civila
Adevarat sau fals
1.Partile pot invoca in caile de atac omisiunea instantei de a ordona din oficiu probe pe care ele nu le-au propus si administrat in conditiile legii
2.Infatisarea si aducerea unui inscris se face pe cheltuiala partii care a cerut dovada ,suma de plata va fi stabilita prin incheiere irevocabila
3.Inmanarea citatiei nu se poate face unui minor cu varsta cuprinsa intre 14-16 ani
4.Cererea reconventionala trebuie sa cuprinda exceptiile de procedura pe care paratul le ridica la cererea reclamantului
5.Hotararea judecatoreasca constituie titulu executoriu
6.Apelul constituie prin el insusi un act de acceptare a mostenirii
7.Pricinile se dezbat verbal daca legea nu dispune altfel.
As dori sa stiu dk trebuie sa invatam si nota de la art 29 referitoare la competenta ICCJ sau alte asemenea
multumesc dk se gaseste cineva sa imi raspunda
inteleg ca unele note fac referire la legile de organizare judiciara dar nu in toate cazurile
sau Recursurile in interesul legii