avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Draga Rali nu cred ca sunt in masura sa aduc completari la cele spuse de tine,tinannd cont ca tu esti gref. iar eu de abia incep sa aspir la aceasta meserie,de aceea iti spun ca eu nu am adus nici o completare ,ci am ridicat problema cu promovarea grefier.in functii de executie superioare.Am pus si cateva intreb. pt. care ti-as fi foarte indatorat daca ai putea sa-mi raspunzi.Multumesc pt.eventualele lamuriri.:

Aici imi permit sa intervin si eu cu o completare,

art. 291 alin. (3) prevede ca „Partea prezentă personal la un termen, prin reprezentant, prin avocat ales ori prin avocat din oficiu, daca acesta din urmă a luat legătura cu partea reprezentată, la un termen, precum şi partea căreia, personal, prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcţionarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenţei i s-a înmânat în mod legal citaţia pentru un termen de judecată nu mai sunt citate pentru termenele ulterioare...”
De aici si din art. 177 alin. (1) rezulta ca persoana a fost legal citata si nu din 291 alin. (1), text indicat de comisie prin barem precum si ca citarea nu se mai face, conform textului subliniat...
Sper sa nu gresesc dar la analiza textului nu reiese altceva decat ca procedura de citare a fost legal in deplinita, in speta noastra, precum si ca partea citata prin inmanarea citatiei sotiei acestuia sub semnatura.

art 291 alin 3 Partea prezentă personal la un termen, prin reprezentant, prin avocat ales ori prin avocat din oficiu, dacă acesta din urmă a luat legătură cu partea reprezentată, la un termen, precum şi partea căreia, personal, prin reprezentant sau apărător ales sau prin funcţionarul sau persoana însărcinată cu primirea corespondenţei, i s-a înmânat în mod legal citaţia pentru un termen de judecată nu mai sunt citate pentru termenele ulterioare, chiar dacă ar lipsi la vreunul dintre aceste termene cu excepţia situaţiilor în care prezenţa acestora este obligatorie potrivit legii.”

Draga Anditaru, multumesc pentru completari, insa da-mi voie sa intervin si eu cu o explicatie, in care iti dau drepteate la ceea ce screi strict in art. 291 alin 3 cpp, insa te rog fii foarte atent, ca functionarul sau persoana insarcintata cu primirea corespondentei se refara la persoana sau functionarul unei societati comerciale sau institutii publice, nicidecum la o persoana fizica. Persoana fizica are cf acestui art. avocat , reprezentant legal sau conventioal sau cel mult sa zic mandatar. Iar in speta noastra nu este vorba de nicio reprezentare.
Inca ceva in cazul persoanei juridice, in momentul in care se primeste citatia de catre functionarul sau persoana insarcinata cu primirea corespondentei automat pe dovada de indeplinere a procedurii ce citare se pune stampila unitatii respective, ceea ce face dovada ca s-a luat cunoştinta de termen de catre unitate respectiva. De aceea nu se mai citeaza pentru termenul urmator. In cazul nostru nu se pune problema termenului in cunostinta tocmai datorita faptului ca sotia nu primeste citatia in caltiate de reprezentant al sotului ci pur si siplu ca o persoana ce locuieste in mod normal cu persoana citata.
Deci partea civila NU ARE TERMEN IN CUNOSTINTA, desi procedura de citare este legal indeplinita

anditaru a scris:

Draga Rali nu cred ca sunt in masura sa aduc completari la cele spuse de tine,tinannd cont ca tu esti gref. iar eu de abia incep sa aspir la aceasta meserie,de aceea iti spun ca eu nu am adus nici o completare ,ci am ridicat problema cu promovarea grefier.in functii de executie superioare.Am pus si cateva intreb. pt. care ti-as fi foarte indatorat daca ai putea sa-mi raspunzi.Multumesc pt.eventualele lamuriri.:

Nu te-am criticat ca ai intervenit chiar m-am bucurat.
Cat priveste subiectul cu promovarea in functii de executie, aceasta promovare se face prin concurs, examen. Tematica este stabilita de Curtea de apel in reza careia se afla instanta sau parchetul in care lucrezi Sper ca am fost la subiect si te-am lamurit, daca nu astep intrebari.
O zi buna!!
eu, sincer, apreciez f mult implicarea ta, rali, pe forum, neavand nicio obligatie pana la urma fata de cei care ne dorim sa fim gref.si are sens explicatia ta "In cazul nostru nu se pune problema termenului in cunostinta tocmai datorita faptului ca sotia nu primeste citatia in caltiate de reprezentant al sotului ci pur si siplu ca o persoana ce locuieste in mod normal cu persoana citata."

dar, eram mai simplu dak, in cod se mentiona acesta propozitie: in cazul celor care primesc citatia, in locul persoanei citate, nu au termenul in cunostinta, deci se vor cita din nou.
daca nu lucrezi in sistem, este aproape imposibil sa ti dai seama cum se va proceda in speta respectiva! ar fi trebuit sa fie intrebari fara echivoc! nu ma refer la dificultatea lor, nu zic sa fi fost subiecte usoare, eu vorbesc despre claritare, adik sa fie grele, de acord, dar sa fie de netagaduit, clare! limpezi!!!!
ayan a scris:

eu, sincer, apreciez f mult implicarea ta, rali, pe forum, neavand nicio obligatie pana la urma fata de cei care ne dorim sa fim gref.si are sens explicatia ta "In cazul nostru nu se pune problema termenului in cunostinta tocmai datorita faptului ca sotia nu primeste citatia in caltiate de reprezentant al sotului ci pur si siplu ca o persoana ce locuieste in mod normal cu persoana citata."

dar, eram mai simplu dak, in cod se mentiona acesta propozitie: in cazul celor care primesc citatia, in locul persoanei citate, nu au termenul in cunostinta, deci se vor cita din nou.
daca nu lucrezi in sistem, este aproape imposibil sa ti dai seama cum se va proceda in speta respectiva! ar fi trebuit sa fie intrebari fara echivoc! nu ma refer la dificultatea lor, nu zic sa fi fost subiecte usoare, eu vorbesc despre claritare, adik sa fie grele, de acord, dar sa fie de netagaduit, clare! limpezi!!!!

asa este ayan ..asta voiam si eu sa spus ..nu era mai simplu sa fie strecurata aceasta propozitie in cod ca sa stim si noi astia ce ne stoarcem creierii sa intelegem niste lucruri logic care uneori nu prea st logice...dar se pare ca NU
eu am depus astazi contestatie la procedura penala la pct 6 lit b chiar daca am primit o explicatie si pt asta iti multumesc RALI, si am mai depus la sub 4 partea a 2 a c aasa cum spunea si justin vreau sa mi arate un text de lege unde scrie asta ca daca citarea se face altei persoane decat personal sau prin reprez legal sau conventional nu are termenul in cunostinta
si se va cita din nou....eu nu contesc ca nu e asa in practica insa in teorie nu este asa ceva reglementat
si conform principiului logicii: Unde legea nu distinge, nici interpretul nu trebuie sa distinga.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)