avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 991 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
Stiu Rali ca nu m-ai criticat,problema cu promovarea in functii de executie era ca nu au specificat daca promovarea se face in grade sau trepte profesionale superioare,sau in functia imediat superioara.In legatura cu celelalte nelamuriri legate de ex. de la curt. de ap. nu ma poti ajuta?Mai ales cele legate de proba practica .Multumesc pt. rasp.
anditaru a scris:

Stiu Rali ca nu m-ai criticat,problema cu promovarea in functii de executie era ca nu au specificat daca promovarea se face in grade sau trepte profesionale superioare,sau in functia imediat superioara.In legatura cu celelalte nelamuriri legate de ex. de la curt. de ap. nu ma poti ajuta?Mai ales cele legate de proba practica .Multumesc pt. rasp.

Anditaru
eu am sa iti spun in legatura cu examenul, de la Curtea de apel
doua chestiuni se impun, daca te referi la un ex de promovare at nu se da proba practica
daca este un ex de incadrare direct pe post atunci proba practica consta in testarea cunostintelor pe calculator. Eventula ti se va dicta un text, care apoi trebuie sa urmezi niste pasi, cum ar fi scris cu diacritice, sa subliniezi ceva, sa bolduiesti, sa scrii cu Caractere romane daca e vorba de capitor. deci chestiuni de word. Toate acestea vor fi incadrate intr/un timp stabilit de comisia de ex. Dar depinde de la curtre la Curte, Eu cand am dat un astfel de ex s/a dat exact ce ti/am spus, Cat priveste proba scrisa, vei avea tematica de se da si la SNG, ca asta e unica, insa aceste subiecte pot fi grila sau sinteza, ori combinate, Eu la ex mentionat mai sus am dat procedurile grila, iar la org. a fost un sub de 6 intrebari grila si un sub de sinteza.
Cam atat.
Daca nu am acoperit tot ce voiai sa stii astep intrebari
rali a scris:

anditaru a scris:

Anditaru
eu am sa iti spun in legatura cu examenul, de la Curtea de apel
doua chestiuni se impun, daca te referi la un ex de promovare at nu se da proba practica
daca este un ex de incadrare direct pe post atunci proba practica consta in testarea cunostintelor pe calculator. Eventula ti se va dicta un text, care apoi trebuie sa urmezi niste pasi, cum ar fi scris cu diacritice, sa subliniezi ceva, sa bolduiesti, sa scrii cu Caractere romane daca e vorba de capitor. deci chestiuni de word. Toate acestea vor fi incadrate intr/un timp stabilit de comisia de ex. Dar depinde de la curtre la Curte, Eu cand am dat un astfel de ex s/a dat exact ce ti/am spus, Cat priveste proba scrisa, vei avea tematica de se da si la SNG, ca asta e unica, insa aceste subiecte pot fi grila sau sinteza, ori combinate, Eu la ex mentionat mai sus am dat procedurile grila, iar la org. a fost un sub de 6 intrebari grila si un sub de sinteza.
Cam atat.
Daca nu am acoperit tot ce voiai sa stii astep intrebari

Buna,eu as dori sa stiu ce se intampla dupa ce esti admis la un concurs direct pe post? Se face dupa o pregatire ceva,adica la sng te invata ce sa faci ,cum sa faci cand ajungi in functie,dar asa direct pe post cum se procedeaza,sa stii ce ai de facut si cum.....?
Nu va mai omorati cu contestatii . Oricum e ca ei . Rali , iti multumesc pt incurajare ... Dezamagita sunt de mine , tre'a sa invat mai mult , dar sunt nervoasa pe ei ca isi bat joc . Pana una alta am dat examen la sng nu la inm . Atatea pretentii cand acu 10 ani ei ieseau din fac ce voiau ...procurori , judecatori , bla .Si pe noi ne chinuie de zici ca avem nu stiu cati ani de experienta . Erau dreaq atatea lucruri grele pe care puteau sa ni le dea ...nu..ei au dat ce puteau fi mai greu ..cel mai greu ...Si din toate subiectele daca au fost 2 cu privire la activitatea de grefier,,, Pai daca vreau urm penala si judecata si alte d-astea ma duc si dau la inm..nu la sng ..Mi-am stors creierii atata ca sa invat despre gref ca sa imi dea ei subiecte de inm . Nu stiu ce dreaq fac acuma cu atata informatie cu priire la toate astea ..k nu-mi foloseste la nimic:)))) .Plus ca si legile alea te omoara ...practica scrisa in cuinte ..pai pana nu lucrezi cu ele ..n-ai frate cum sa ti le insusesti . In fine .noi vorbim aici , noi ne auzim =D>
elvwiyra a scris:

Nu va mai omorati cu contestatii . Oricum e ca ei . Rali , iti multumesc pt incurajare ... Dezamagita sunt de mine , tre'a sa invat mai mult , dar sunt nervoasa pe ei ca isi bat joc . Pana una alta am dat examen la sng nu la inm . Atatea pretentii cand acu 10 ani ei ieseau din fac ce voiau ...procurori , judecatori , bla .Si pe noi ne chinuie de zici ca avem nu stiu cati ani de experienta . Erau dreaq atatea lucruri grele pe care puteau sa ni le dea ...nu..ei au dat ce puteau fi mai greu ..cel mai greu ...Si din toate subiectele daca au fost 2 cu privire la activitatea de grefier,,, Pai daca vreau urm penala si judecata si alte d-astea ma duc si dau la inm..nu la sng ..Mi-am stors creierii atata ca sa invat despre gref ca sa imi dea ei subiecte de inm . Nu stiu ce dreaq fac acuma cu atata informatie cu priire la toate astea ..k nu-mi foloseste la nimic:)))) .Plus ca si legile alea te omoara ...practica scrisa in cuinte ..pai pana nu lucrezi cu ele ..n-ai frate cum sa ti le insusesti . In fine .noi vorbim aici , noi ne auzim =D>

Buna,da aveti cu totii mare dreptate......anul asta a fost cumplit......in anii trecuti as fi fost printre primii admisi,anul asta abia daca mi-a iesit media 6....groaznic....fiindca am invatat 3 carti ca pe Tatal nostru....si au dat niste subiecte la care nu stiam efectiv de unde sa iau raspunsurile...cand erau multeeeeeeeee alte subiecte importante pe care le-ar fi putut da...nu niste`` maruntisuri``....Asta e...ce putem noi sa facem....ne supunem conditiilor...si incercam pana reusim...:D

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)