avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2012

Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG?
In functie de media de absolvire a SNG cel mai probabil. Ca perioada, desigur ca va avea loc la finalizarea cursurilor, deci undeva prin primavara anului viitor.
dana_1983 a scris:

In functie de media de absolvire a SNG cel mai probabil. Ca perioada, desigur ca va avea loc la finalizarea cursurilor, deci undeva prin primavara anului viitor.

dar din ce am vazut pe site-ul sng-ului si planul de invatamant e diferit pentru grefierii la instante si grefierii la parchete, iar din anuntul de organizare al concursului reiese ca sunt 90 de locuri pentru instante si 30 de locuri pt parchete.acum intrebarea mea e cum si cand se impart locurile astea?la inceputul cursurilor in functie de media obtinuta la concursul de admitere?
si mai am o nelamurire: cei care am fost admisi trebuie sa fim sunati pentru a trimite acele recomandari sau ce acte cer pentru verificarea bunei reputatii?
multumesc oricui imi ofera ceva informatii ca sunt chiar derutata si in necunostinta de cauza!
am inteles k veti fi sunati.
iari optiunea pt instante sau parchete o veti face cam in 2 sapt de cand mergeti la sng. si dupa ce veti merge in instante/parchete sa vedeti cum se lucreaza. asa ca optiunea se va face dupa ce aflati cum e la parchet sau instanta.
mihaela1988 a scris:

STIE CINEVA CUM SE VOR FACE REPARTITIILE LA INSTANTE SAU PARCHETE?ADICA IN FUNCTIE DE CE? SI CAND?MULTUMESC FRUMOS!!

Repartitiile la instante sau parchete se face in felul urm. In prima saptamana dupa inceperea cursurilor veti fi plimbati prin Instante si parcehte, pentru a va familiariza cu activitatea desfasurata de grefieri. Apoi, in functie de media cu care ati promovat examenul de admitere la SNG, aveti dreptul de a alege intre instanta si parchet. Apoi in functie de optiunea facuta se vor face grupele pentru cursuril. Cursurile de grefier de instanta sunt diferite de cele de grefier de parchet, intru totul. Totate se vor desfasura in salile din INM, undeva parca la etajul 5 sau 6 nu imi mai aduc aminte exact, insa cert este ca uni vor avea cursuri dimineata iar alti seara. In cazul meu dimineata se faceu cursuri pentru instanta iar dupa amiaza pentru parcehte.
La finalul cursurilor dupa absolvirea SNG si afisarea mediilor finale, in functie de media obtinuta se cel care a ales instanta va avea dreptul sa opteze intre posturile puse la dispozitie doar pentru Instante, in acelasi mod se procedeaza si pentru parchete.
In nicun caz nu se poate sa optezi pentru un loc la parchet daca la inceputul cursurilor ai optat sa urmezi cursurile la instanta, sau invers!
Buna, a gasit cineva chirie in Bucuresti si doreste o colega de apartament?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)
In legatura cu admiterea inm pe viitor mer_123 mer_123 Daca(si numai daca) noul COD CIVIL cat si cel PENAL se vor aplica (se zvoneste ca se vor aplica prin anul 2011-2012) subiectele din 2013-2014 de la INM cat si ... (vezi toată discuția)