avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Buna seara! Imi doresc si eu sa particip la concursul de admitere la SNG insa doar la anul in 2014. Imi scrieti va rog din ce ar trebui sa ma pregatesc. Este prima data si mi-am propus sa invat temeinic mai ales ca nu am serviciu.din ce carti si tratate imi recomandati sa ma pregatesc? Am downloadat deja multe documente de pe site urile juridice insa e o nebunie...As dori aa ma duc la biblioteca sau la librarie sa imi cumpar cartile potrivite. Am sanse sa ma inscriu la anul dat fiind faptul ca am studii superioare in alt domeniu? Nu as dori sa pierd un an studiind ca apoi sa nu mi se accepte dosarul. Va multumesc pt timpul acordat si spor la invatat tuturor!
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
AlecP, utilizator
Dacă nu ai studii superioare în domeniul juridic, nu poţi participa la concursul organizat de SNG.
[ link extern ]
În anunţ se specifică clar, studii superioare juridice. Poţi să urmăreşti şi arhiva din anii anteriori, să vezi că unele persoane sunt respinse din cauza aceasta.
Mersi pt raspuns insa din Legea Nr. 567 din 9 dec 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice la Capitolul 3 , Secţiunea a 2-am citit urmatorul text si te rog sa verifici pentru ca eu sunt confuza.
Formarea iniţială a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea

Art. 21 - (1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic.
(4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea

Intr-adevar in anunt se specifica clar Studii sup juridice, dar aliniatul 3 spune ca si cei cu studii sup de alta specialitate ar putea participa la concurs, evident insa nu in acest an, cum nici in anii anteriori(tocmai am verificat).....
Ultima modificare: Marți, 16 Iulie 2013
AlecP, utilizator
Buna ziua. Probabil s-a mai mentionat anterior, dar fiind nou pe acest site/forum, as vrea sa stiu cam care este salariul unui grefier cu studii superioare dupa absolvirea scolii nationale de grefieri ? Va multumesc mult.
AlecP a scris:

Buna seara! Imi doresc si eu sa particip la concursul de admitere la SNG insa doar la anul in 2014. Imi scrieti va rog din ce ar trebui sa ma pregatesc. Este prima data si mi-am propus sa invat temeinic mai ales ca nu am serviciu.din ce carti si tratate imi recomandati sa ma pregatesc? Am downloadat deja multe documente de pe site urile juridice insa e o nebunie...As dori aa ma duc la biblioteca sau la librarie sa imi cumpar cartile potrivite. Am sanse sa ma inscriu la anul dat fiind faptul ca am studii superioare in alt domeniu? Nu as dori sa pierd un an studiind ca apoi sa nu mi se accepte dosarul. Va multumesc pt timpul acordat si spor la invatat tuturor!

Daca ai studii superioare in alt domeniu, te poti pregati sa sustii oricand un examen direct pe post, organizat de curtile de apel pentru grefieri cu studii medii. La admiterea sustinuta de SNG sunt necesare studii superioare juridice, cat si la majoritatatea examenlor sustinute direct pe post pentru studii superioare juridice organizate de curtile de apelexceptand domeniul IT in principiu, desi din organizare judiciara reiese ca absolventii de filologie pot fi incadrati pe studii superioare ca grefier documentarist si cei de studii economice ca grefier statiscian, dar pana acum nu am vazut astfel de anunturi cu o astfel de specificatie.
Sa conchid, te poti pregati, dar pentru concursurile organizate de curtile de apel pentru grefieri cu studii medii. Dat despre materiale la organizare judiciara legile din tematica la zi iar pentru proceduri sunt necesare doar codurile, luand in considerare ca baremul este strict pe cod, nu are sens sa te complici cu tratate sau cursuri universitare.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)