AlecP a scris:
Buna seara! Imi doresc si eu sa particip la concursul de admitere la SNG insa doar la anul in 2014. Imi scrieti va rog din ce ar trebui sa ma pregatesc. Este prima data si mi-am propus sa invat temeinic mai ales ca nu am serviciu.din ce carti si tratate imi recomandati sa ma pregatesc? Am downloadat deja multe documente de pe site urile juridice insa e o nebunie...As dori aa ma duc la biblioteca sau la librarie sa imi cumpar cartile potrivite. Am sanse sa ma inscriu la anul dat fiind faptul ca am studii superioare in alt domeniu? Nu as dori sa pierd un an studiind ca apoi sa nu mi se accepte dosarul. Va multumesc pt timpul acordat si spor la invatat tuturor!
Daca ai studii superioare in alt domeniu, te poti pregati sa sustii oricand un examen direct pe post, organizat de curtile de apel pentru grefieri cu studii medii. La admiterea sustinuta de SNG sunt necesare studii superioare juridice, cat si la majoritatatea examenlor sustinute direct pe post pentru studii superioare juridice organizate de curtile de apelexceptand domeniul IT in principiu, desi din organizare judiciara reiese ca absolventii de filologie pot fi incadrati pe studii superioare ca grefier documentarist si cei de studii economice ca grefier statiscian, dar pana acum nu am vazut astfel de anunturi cu o astfel de specificatie.
Sa conchid, te poti pregati, dar pentru concursurile organizate de curtile de apel pentru grefieri cu studii medii. Dat despre materiale la organizare judiciara legile din tematica la zi iar pentru proceduri sunt necesare doar codurile, luand in considerare ca baremul este strict pe cod, nu are sens sa te complici cu tratate sau cursuri universitare.