Mersi pt raspuns insa din Legea Nr. 567 din 9 dec 2004 privind statutul personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea şi al personalului care funcţionează în cadrul Institutului Naţional de Expertize Criminalistice la Capitolul 3 , Secţiunea a 2-am citit urmatorul text si te rog sa verifici pentru ca eu sunt confuza.
Formarea iniţială a personalului auxiliar de specialitate al instanţelor judecătoreşti şi al parchetelor de pe lângă acestea
Art. 21 - (1) Formarea iniţială se desfăşoară diferit pentru grefierii cu studii superioare juridice, grefierii cu studii superioare de altă specialitate şi grefierii cu studii medii.
(2) Pentru grefierii cu studii superioare juridice, durata cursurilor este de 6 luni şi constă în pregătirea teoretică şi stagiu practic.
(3) Pentru grefierii cu studii superioare de altă specialitate sau studii medii, durata cursurilor este de un an şi include pregătire teoretică şi stagiu practic.
(4) Stagiile practice se desfăşoară la instanţele judecătoreşti şi la parchetele de pe lângă acestea
Intr-adevar in anunt se specifica clar Studii sup juridice, dar aliniatul 3 spune ca si cei cu studii sup de alta specialitate ar putea participa la concurs, evident insa nu in acest an, cum nici in anii anteriori(tocmai am verificat).....
eu am studii superioare in educatie....Sper sa imi accepte dosarul cand ma voi prezenta la Curtea de Apel.:) Mersi oricum, acum inteleg mai bine cum sta treaba...