avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Eu am mai incercat la CA Suceava in 2011 si s-a dat grila! Iar de atunci tot am urmarit site-ul CA Suceava si am vazut ca tot grila s-a dat! Oricum succes si spor la invatat! Eu inca mai stau pe ganduri!
Merci mult! Nici eu nu-s hotărâtă dacă să dau sau nu. Succes și ție și mult spor la învățat!
Știe cineva care Word se folosește la Curțile de Apel?? 2003/2007??? Eu am impresia că 2003, dar nu sunt sigură.
aisa4ever a scris:

lila72 a scris:

cris1818 a scri:n
nu cred, posturile pentru sng sunt indisponibilizate de la inceput, curtile de apel nu cer organizarea de concursuri pentru ele

Cum adică de la început? Te rog, explică-mi, că ar foarte ok să nu fie aşa. Eu am văzut pe site-ul CSM-ului lista locurilor vacante pentru cei care au terminat acum SNG-ul , printre care se aflau şi posturile aprobate de CSM anul trecut pentru a fi scoase la concurs, ªi dacă nu au fost scoase pană acum, m-am gândit ca le-au repartizat SNG-ului.

Ceea ce e interesant e ca aceste posturi nu au devenit vacante in urma pensionarii pentru a fi trimise spre SNG, in mod firesc, apoi din cele 120 de locuri (90 - instante si 30 parchete) comisia formata din membri CSM si M.Just la finele lui 2012, inceputul lui 2013 pentru a analiza distribuirea celor 250 de locruri alocate suplimentarii pe anul asta, a solicitat ca 50 din absolventii promotiei din aprilie sa fie repartizati spre CSM(nu stiu cat la suta sunt din cei 90 - alocati instantelor sau din cei 30 - alocati parchetelor). La un calcul simplu, se poate observa ca locurile alocate pentru instante depaseste cu mult numarul absolventilor(ma refer la cei 90 pentru instante si cele vacante). Inclusiv in ultimile aprobari ale CSM pentru organizarea de concursuri (ma refer la pers. aux. cu studii superioare)se regasesc pe acea lista, cred eu, luand in considerare ca nu si-ai exprimat acordul cei de la SNG pentru solicitarile curtilor de apel sa organizeze concurs si respectiv sa se trimita locurile catre ei.

Postul aprobat anul trecut şi pe care nu l-a mai scos la concurs nici în ziua de azi era la Parchet, post pe care, după cum spuneam l-am regăsit pe lista celor de la SNG. Ce e foarte interesant e faptul că schema acolo e de 6 grefieri)5 ocupate şi unul vacant). Deci, dacă SNG-ul a repartizat un absolvent acolo, e clar că se completează schema şi nu va mai avea loc niciun un concurs. De aceea zic eu că postul a fost repartizat SNG-ului. Însă tu spui că SNG-ului i se trimit posturile care se vacantează prin pensionare, postul de care îţi vorbesc eu s- a vacantat în urma unui transfer. Nu ştiu.... vom trăi şi vom vedea...dar eu, aici, la Bacău, sper din ce în ce mai puţin că se vor mai scoate posturi organizate la nivel de PCA. Eu tot îi trag cu PCA pentru că am fost un an de zile grefier pe perioadă determinată
Salutare,
Hai sa va spun... ieri am dat prima data pe post la Pitesti... dupa doua esecuri la SNG m-am gandit ca la concursul direct pe post va fi mult mai usor.... De unde... daca pana acum la proba practica CAPitesti a dat un text cu bold italic, caractere diferite, indici si alte d-astea usoare, de data asta au dat un tabel in word, literele din afara tabelului cu Garamond de 12, iar in tabel Arial de 14, marginile foii de pus la anumite dimensiuni, niciuna la fel cu cealalta, underline pentru numere de dosare, RECURS scris vertical, buletts la numele partilor, lipire de celule, cum se sterge o coloana dintr-un tabel, cum se introduce o linie intr-un tabel, cum recuperezi un fisier sters, cum gasesti un fisier dupa data, marimea fisierului si data, deci si vreo 5-6 intrebari. Din pacate, nu am dat atentie probei practice deloc, iar timpul mi s-a parut scurt doar 25 min, si am picat. La proba scrisa, pana acum s-a dat grila, cate 10 intrebari, iar la ultimul concurs mai putine, dar tot grila... e...acum s-a dat sinteză, 8 intrebari la organizare, 11 la p civila, 8 la p penala.
Iar organizarea... execrabila... am stat ca sardelele 160-170 de persoane intr-un hol neincalzit, cu cateva locuri, pana am intrat la proba practica la ora 12.00, cine a avut norocul sa intre dupa ora 12, ca doar nu suntem elvetieni sa intram la fix. Pe la 13.30 se terminase proba practica, urma la ora 15,00 sa avem rezultatele. La ora 15.00 iese o duduie si spune ca de fapt rezultatul se va da la 16,30. Bineinteles ca nu erau elvetieni... pe la ora 17 si ceva am aflat si eu ca am picat la proba practica (contestatii nu se admit la proba practica).
Am stat totusi pana la 20,30-21,00 sa astept un prieten care intrase la proba scrisa. Proba scrisa s-a dat intr-un cinema cu un placaj pe picioare si sub foaie... asta din spusele prietenului.
Din cate am auzit nu este prima data cand CAPitesti organizeaza in astfel de conditii un concurs, de ce dracu nu iau masuri... oricum oamenii erau depasiti de situatie, se vedea pe fata lor, inca de la prob practica. Din cate am inteles, copiile de pe subiecte s-au facut in sala de cinema de fata cu tori candidatii, cand era normal sa fie deja facute... probabil nu au vrut sa faca mai multe copii de cati candidati au fost. Pe studii superioare au picat 40 la proba practica, din cate am inteles, ca de afisat n-am vazut nimic pana acum! Si au fost 32 pe loc!
Se merita????
Mă crucesc când aud cum s-a desfăşurat proba practică la Piteşti şi organizarea concursului în general . După ce că iau atâţia bani ca taxă de concurs nu le e ruşine să organizeze concursul în astfel de condiţii . Monia, din ce ai descris mai sus, la Piteşti a fost destul de grea proba practică,înseamnă că la Suceava nu sunt cei mai duri la proba practică aşa cum credeam eu.

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)