avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere SNG 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere SNG 2013

Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Justitiei care viza, printre altele, suplimentarea numarului de posturi din sistemul judiciar in anii 2013-2015. Astfel, potrivit comunicatului Ministerului Justitiei din data de 30.10.2012, in anul 2013 numarul maxim de posturi pentru instantele judecatoresti va creste cu 400, respectiv 150 de posturi de judecator si 250 de posturi de personal auxiliar de specialitate. sursa:[ link extern ]
Sa ne asteptam oare la organizarea unui examen de admitere SNG mai devreme de septembrie 2013?
l
Aisa4ever, ai dreptate in tot ceea ce spui! Stiu, pentru ca si eu am participat la concursuri direct pe post si am mai si auzit de la alte persoane cum este la alte curti de apel! Numai ca la Suceava iti da de facut toate aceste chestii( un text de aproximativ 120 cuv de genul unei sentinte sau decizii, pe care sa il copiezi in word si sa faci tot ceea ce ai spus tu mai sus: sa scrii ingrosat, cu italic sau subliniat, cu diacritice, sa aliniezi) in doar 6 minute! Nu dau dictare, tabele sau alte chestii, insa timpul dupa cum am mai spus e limitat!
Eu vroiam sa stiu doar daca a participat cineva de pe aici la ultimul concurs organizat de Curtea de Apel Suceava si daca a fost la fel ca atunci cand am dat eu sau a devenit mai greu.
Si as mai avea o intrebare, voi invatati la procedura civila, dispozitiile privind judecata de pe noul cod sau de pe cel vechi? Am inteles ca acestea vor intra in vigoare abia din 2016.
Am vorbit cu cineva care a participat la Suceava la concursul din 23 martie și a fost mult mai greu la proba practică decât la concursul din 26.01.2013. Atunci persoana respectivă a luat 7,88, iar acum 5,34. A zis că textul avea multe semne, era destul de mare și trebuia scris în 5 minute.Înafară de faptul că trebuia să scrii cu diacritice, erau anumite pasaje pe care trebuia să le scrii cu bold, litere aldine sau subliniate. De asemenea trebuia să inserezi și simboluri.N-ați văzut că au picat aproape trei sferturi la proba practică.Ar trebui luată atitudine, în sensul că ar trebui sunat la CSM,și nu numai o persoană ci mai multe să spună această problemă; cred CSM -ul ar avea un cuvânt de spus în toată chestia asta.
Ancutzica_ani, la bibliografie scrie "Codul de procedură civilă, cu modificările și completările ulterioare, ÎN VIGOARE ". E clar că e din noul cod de procedură. Întrebarea mea e cu privire la proba scrisă: se învață logic sau se tocește?? Adică se cere ca să scrii cuvânt cu cuvânt ce scrie în lege sau se poate scrie și cu cuvinte proprii?! În limbaj juridic, evident. Nu am participat niciodată la un astfel de concurs și nu am habar cum să procedez. :-/
Pentru DariaM: Din cate stiu si din ce am mai vazut , la Curtea de Apel Suceava, proba scrisa se da grila la toate cele 3 materii! La alte curti de apel nu am mai participat la vreun concurs, dar am cunoscuti care au dat la Iasi de exemplu, unde se da clasic, si ca sa obtii punctaj maxim trebuie sa scrii cam tot ce e in cod la subiectul respectiv! Nu se pune accent pe altceva decat pe coduri!Uita-te si pe baremele de corectare la curtile de apel unde se da clasic si vei vedea cum se puncteaza! Poti sa scrii si cu cuvintele tale, dar folosind limbajul juridic, bineinteles, insa din experienta mea am vazut ca se prefera reproducerea mot a mot a articolelor! Nu te chinui sa inveti din tratate ci doar citeste pt tine din ele, ca sa intelegi unele lucruri! Sa stii ca la CA Suceava e mai grea proba practica decat cea scrisa! Iti spun din experienta: am mers ft pregatita la unul din concursuri si am picat la proba practica......dezamagire totala! De asta stau acum in dubii daca sa ma inscriu sau nu si intreb pe aici cum mai este aceasta proba, si daca s-a schimbat ceva de cand am dat eu! Cat despre procedura civila, sunt perfect constienta ca se invata de pe noul cod, ma refeream doar la dispozitiile privind judecata!

Pentru Stirbat: Sa stii ca si eu sunt ft dezamagita de modul in care se desfasoara proba practica la Suceava si nu inteleg de ce numai aici e asa iar in alte parti cu totul altfel! Inteleg ca sunt ft multi candidati si vor sa ne departajeze cumva, probabil sa nu aiba mult de corectat, dar nici asta nu e o explicatie plauzibila de vreme ce la scris dau grila! Si ai dreptate in sensul ca ar trebui luata atitudine, asta daca e mai multa lume nemultumita, nu doar cateva persoane!
Mulțumesc mult, ancutzica_ani! :) Știi și din alți ani că la Curtea de Apel Suceava s-a dat grilă? Sau doar în acest an s-a aplicat această metodă? Întreb dacă e o regulă. Eu învăț într-un stil când e clasic și în alt stil când e grilă. Adică dacă ar fi grilă, nu mai tocesc. Dacă e clasic, trebuie învățat mot a mot....

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Admitere sng 2015 Patricia_ Patricia_ Am deschis acest topic pentru a discuta probleme legate de admiterea la SNG sesiunea 2015.Spor al învăţat! :justcuz: (vezi toată discuția)
Admitere scoala nationala de grefieri septembrie 2010. allyynnutza allyynnutza Buna ziua. As vrea sa stiu daca are cineva idee despre admiterea la scoala natioanala de grefieri din septembrie 2010. Pe site-ul csm-ului, in calendarul ... (vezi toată discuția)