avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Proces custodie exclusiva
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Proces custodie exclusiva

am intentat un proces in care ceream custodia exclusiva a minorului de 6 ani(rezultat din prima casatorie),o sa va spun situatia si ce acte am adus in instanta,eu m-am recasatorit,iar sotul meu este in anglia unde munceste ca persoana fizica autorizata ca taximetrist,am adus la dosar toate documentele care indica acest lucru,plus contractul de inchiriere al locuintei in care urmeaza sa merg eu si copilul,dovada faptului ca este inscris la med.de familie,nr de asigurare nationala(prin care plateste taxele catre statul britanic)
la fel si eu am acest numar si pot lucra ca persoana fizica autorizata
domiciliul minorului este la mine conform hotararii de divort iar custodia comuna
dupa 9 luni de zile timp in care fostul sot a tot amanat din diferitr motive,de 2 ori a amanat ca sa-si angajeze avocat si a venit fara.....clar a vrut sa tegiverseze procesul.....
astazi am primit raspunsul,s-a respins cererea ca fiind nefondata......
ce sanse avem in recurs,alte documente nu mai am sa aduc....ce as putea invoca?interesul minorului e sa creasca si sa se dezvolte intr-o familie functionala nu intre-o familie cu o mama cu sotul plecat si cu un tata care il ia la 2 sapt,nu plateste pensia alimentara....etc....cum as putea convinge instanta?
D-na Martonze =D>
Radiografia perfecta a felului in care decurg lucrurile in anumite Instante!

D-l av Lascoschi: procesul pe calea OP l-am deschis deja, s-a dat si o Hot, bineinteles "respinsa cererea ca neintemeiata". Astept fixarea term de apel, dar bineinteles ca nu se vor grabi, chiar daca am termen limita. Ce importanta ar avea...
Le este frica, dar intreb: de ce, daca au fost Instante ce au dat asemenea deciziii, perfect legale, si totul se poate citi f usor, cu un simplu click pe Google... Atunci de ce se mai axeaza si se scuza atat invocand dreptul tatalui la vizita, si nu se recunoaste ca le este pur si simplu frica, fara ca mamele sa fie acuzate ca-s niste frustrate ce au ca unic scop in viata sa alieneze copilul, si se lupta din rasputeri sa-l desparta de tata?
Sau, -si aici imi cer scuze daca sunt nepoliticoasa- de ce isi aleg meserii cu atata raspundere, daca le este frica s-o foloseasca ? Este clar ca viata, viitorul, fericirea, siguranta, bunastarea copiilor sunt in mainile Jud, si dansii, cu o decizie, pot distruge acel copil, sau ii pot asigura drumul spre un viitor echilibrat, mai bun chiar, as indrazni sa spun, alaturi de mama...
Asemenea Hot s-au mai dat, inca din 2006, si acele Instante au considerat ca nu se face un abuz, o ilegalitate, nu se aduce nici un prejudiciu copilului daca acesta pleaca din tara cu mama. Atunci cand decid ca acel copil trebuie rupt de mama,fiind in interesul superior al minorului...nu-i mai este nimanui frica? Ca se cer judecate asemenea spete tinand cont strict de interesul superior al copilului.
Ce parere aveti de cazurile expuse de D-na Martonze, si aici ma refer la cel de-al 2-lea, unde s-a decis vizita la domiciliul tatalui a mamei unui sugar pe care distinsul tatic a dat-o afara din casa fara copil, "copilul fiind prea mic ca sa poata fi scos din mediul sau"? Tot din frica s-a dat o asemenea Hot? Sau pur si simplu pt faptul ca nu ne pasa, si nu e treaba noastra sa judecam chestiuni de familie... Ca de, se stie ca in situatii de familie e bine sa nu "te bagi".
Va multumesc pt intelegere.
Ultima modificare: Joi, 27 Iunie 2013
ralu_k79, utilizator

Nu are relevanta in cauza relatia sotului mamei cu minorul, si nici faptul ca si-au cumparat biletele de avion, sau ca minorul este inscris la scoala".

Of, ce este asa de greu de inteles ca noul sot nu are niciun fel de obligatie fata de copil, iar legea nu ii poate pune in carca responsabilitatea intretinerii unui copil care nu este al lui? Ca el vrea sa si-o asume, e strict problema lui, dar legea si judecatorul nu il pot obliga. Si atunci cum ar putea un judecator sa dea prioritate relatiei copilului cu acest barbat in detrimentul relatiei cu propriul tata?

Este clar ca viata, viitorul, fericirea, siguranta, bunastarea copiilor sunt in mainile Jud, si dansii, cu o decizie, pot distruge acel copil, sau ii pot asigura drumul spre un viitor echilibrat, mai bun chiar, as indrazni sa spun, alaturi de mama
...

Gresiti amarnic. Viata, viitorul, fericirea, siguranta, bunastarea copiilor sunt in mainile dv, ale parintilor, nu ale judecatorilor, iar distrugerea, viitorul dezechilibrat vin tot de la domniile voastre. Dar, desigur, este mai usor sa dai vina- pe judecator- decat sa-ti asumi propriile greseli / alegeri si sa traiesti cu ele.

Sincer, daca ar avea o obligatie sotul actual al mamei si daca ar iubi-o cu tot ce inseamna ea, cu coppilul ala legat indisolubil de ea, ar accepta sa traiasca in Romania fericiti pana la adanci batranete, fara sa incerce sa puna distanta intre el si restul familiei si presiune pe mama: vii sau asta e, vedem.
Iubire majora si intelegere fata de acel minor nu prea vad aici. Prin urmare, mai bine sa nu se ia in seama relatia lor decat sa se interpreteze in defavoarea a ceea ce vrea mama. :D

V-ati gandit sa ii facilitati si tatalui accesul in UK? Sa il ajutati cu o recomandare de loc de munca, ceva care sa il mentina in viata copilului, sai aveti toti 4 o viata mai buna?
Nu se poate negocia? Intotdeauna se poate negocia, trebuie doar gasita solutia potrivita pentru toti.

Doamna Martoze, nu tine de IQ, eu nu va cred o persoana fara inteligenta, din contra. Dar cred ca, asa cum si dv. ati spus, empatizati cu acele mame, situatia asemanandu-se cu a dv. Prin urmare, tratati cazurile cu subiectivism, refuzand inconstient sa vedeti imaginea de ansamblu. Nu tine de inteligenta, ci de implicarea personala.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
am citit cu mare atentie cele scrise in aceste pagini,ma bucura enorm ca sunt persoane care imi inteleg perfect situatia si-mi dau putere sa merg mai departe
copilul nu-l pot inscrie acolo la scoala sau la med de famile dc nu este prezent,m-am interesat de aceste aspecte
s-a scris despre sotul meu ca nu are nici o obligatie fata de acest copil,el este cel care ma sustine financiar in procese cat si in viata de zi cu zi,copilului nu-i lipseste nimic,urmeaza cursuri de inot si tenis contra cost bineinteles,sotul meu este mai responsabil decat tatal copilui care nu-i plateste nici macar pensia alimenata la timp,banii intra pe card la 2-3 uneori chiar 4 luni cu insistente si amenintari de plangeri penale din partea mea.
a mai scris cineva ca ar trebui sa fac dovada locului de munca acolo,eu pot munci ca persoana fizica autorizata,am depus actele doveditoare la dosar,dar nu pot efectiv incheia contracte acolo pt ca ar trebui sa ma mut acolo ca sa pot munci
anul trecut am fost plecta in anglia pt 3 luni si 3 sapt ,timp in care mi-am facut aceste acte de care vorbeam insa pretul a fost enorm,2 luni de zile nu am stiut nimic de copilul meu pt ca tatal nu a binevoit sa mi-l dea la telefon,nu mai zic de internet.Am vb cu copilul pana a terminat gradinita prin intermediul educatoarelor,din momentul cand a luat vacanta s-a sistat orice legatura,in momentul cand am venit in tara nu am putut sa-mi vad copilul timp de 4 zile,am apelat la politie,am mers la locuinta tatalui,usa nu a deschis-o dar copilul m-a auzit si a inceput sa planga,abea a 2-a zi dupa acest incident a binevoit sa ma lase sa-mi vas copilul
acum puteti sa-mi spuneti si mie domnilor avocati,acest tata doreste binele copiluli sau il foloseste ca unealta de santaj?toata vara acel copil a stat in grija unei bone,desi mama mea care a avut grija de copil de la 10 luni(de cand eu am intrat la serv),era libera si a insistat in nenumarate randuri sa aduca copilul la ea
la dosar exista si o inregistrare audio prin care tatal ma ameninta ca in cazul in care eu castig procesul ma omoara si cu copilul din tara nu voi pleca,a zis ca mai bine face puscarie decat sa plec,unde este interesul minorului aici?asta demonstreaza cum gandeste el si cum vede lucrurile,eu pot lasa acest copil in grija lui?
copilul a fost la el 2 zile dupa ce s-a dat sentinta in proces,este a 2-a noapte in care se trezeste plangand si spune ca a visat ca l-am lasat,la mine in casa nu a auzit asa ceva pt ca nici macar nu s-a pus in discutie acesta varianta.......
AVLIL a scris:

V-ati gandit sa ii facilitati si tatalui accesul in UK? Sa il ajutati cu o recomandare de loc de munca, ceva care sa il mentina in viata copilului, sai aveti toti 4 o viata mai buna?
Nu se poate negocia? Intotdeauna se poate negocia, trebuie doar gasita solutia potrivita pentru toti.

eu am divorta de tatal copilului ca nu ne mai intelegeam evident!!!!
acum imi spuneti sa-l ajut acolo?sa avem toti 4 o viata mai buna?????poate sa locuim impreuna:)))))))))
chiar m-ati amuzat!!!!!

Alte discuții în legătură

Minor cu domiciliul la mama. cum poate fi lăsat în grija bunicii pe timpul plecării din țară, fără a putea fi luat de tata? cocoseibar cocoseibar Buna seara ! Logodnica mea a fost casatorita,a divortat si vrea sa vina la mine in U.K. Cum poate sa obtina procura cu imputernicire pentru mama ei? Vrea sa ... (vezi toată discuția)
Tatal refuza sa-si dea acordul lilicu lilicu - divortul a fost anul trecut in ianuarie , pe vechiul cod, si mama are custodia copilului , tatal are drept de vizita - mama sa recasatorit cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Drept de vizitare minor din afara casatoriei dancosma dancosma Daca parintii unui minor nu sunt casatoriti (n-au fost niciodata, copilul este din afara casatoriei) si locuiesc separat (minorul locuieste cu mama), pentru ... (vezi toată discuția)