avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei!

Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 13 Februarie 2015
Copiii trebuie tratati la fel chiar daca provin dintr-o relatie de concubinaj, deoarece ei au sanse egale ca sotul mamei sau concubinul mamei sa fie un tata minunat sau un tata execrabil.
25Maria23 a scris:

Ma ingrozesc cand vad ce ne asteapta pe mine si pe copilul meu avand in vedere ca cel care se vrea tata este un caracter execrabil.

si acum intelegeti de ce vorbeam de viitorul sumbru ce va asteapta si de ce va trimiteam la consiliere pentru a capata armele necesare pentru a avea sanse de succes .... modalitatile de aparare n-o sa le gasiti in legislatie (oricat de mult le veti studia)
Aveti nevoie sa stingeti un conflict (sau macar sa-l tineti sub control) - iar tribunalele si legile nu sunt foarte folositoare in sensul asta.
Si mai aveti nevoie sa invatati sa acceptati parerea copilului dvs in ceea ce-l priveste pe tatal lui (care, mai mult ca sigur, nu va coincide cu a dvs).
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
mirebire, utilizator
Nu intelesesem la inceput, dar acum vad in ce lume traim. Copilul meu are norocul ca inca este foarte mic. Cu siguranta voi apela la consiliere pentru a invata cum sa nu ramana cu traume.

Conflict nu exista inca pentru ca domnul nu a dat niciun semn. Numai in instanta e tata iubitor si nici macar el, ci avocatul il plange pe la toate colturile. Deocamdata judecatorul i-a mirosit si l-a cam pus la punct, dar cred ca va mai face si alte actiuni dupa asta.

Parerea copilului meu o voi respecta mereu, dar va trebui sa fie respectata si de "iubitorul nume din certificatul de nastere". Si de aici cred ca vor incepe problemele.

Sunt o fire pacifista, dar cred ca pentru copilul meu o sa mor de gat cu individul asta.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
25Maria23, utilizator
25Maria23 a scris:

El m-a dat in judecata. A cerut domiciliul copilului la mine si program de vizitare la domiciliul minorului (adica la mine).

Exact asa va arata si hotararea judecatoreasca!
Mai putin de atat nu va da niciun judecator.

Pentru a intelege de ce nu, ar trebui sa incepeti sa va raportati la copilul dvs. ca la o FIINTA UMANA. Deocamdata il priviti ca pe un OBIECT. Si nu-i intru totul vina dvs.

25Maria23 a scris:

Sincer va spun ca lipsa parintelui biologic nu m-a afectat...

Adancul fiintei dvs. graiste contrariul. O propozitie care incepe cu "sincer" e un material bogat pentru un bun psiholog.

25Maria23 a scris:

Copilul meu va stii exact cine este tatal lui din acte si ce hram poarta...

Va sti la fel de ...exact cum ati stiut si dvs. in clipa in care ati executat ... exercitiile preliminare facerii copilului cu un om despre care ...nu stiati ce hram poarta.

Apropo, nu vi se pare ca cereti de la micuta fiinta umana sa vada mai mult decat ati fost dvs. in stare sa vedeti? Si daca dvs. n-ati vazut asa de bine "hramul" omului cu care ati adus pe lume o fiinta, cum credeti ca-l veti convinge pe judecator ca aveti capacitatea de a vedea asa de bine evolutia copilul dvs. pe 17 ani de acum inainte?

Nu este NIMENI in stare sa vada in viitor. Si din aceasta pricina hotararile judecatoresti in materie pot fi modificate in cazul schimbării imprejurarilor avute in vedere la data pronuntarii celei dintai.

In plus, ar fi bine sa intelegeti ca jumatate din "hramul" pe care nu l-ati putut vedea este acum in ...copilul dvs. Sper sa capatati atata intelepciune incat sa nu-i repetati o viata intreaga copilului dvs. ce hram (credeti dvs. ca) poarta in el. Asta daca va doriti un copil fericit...

Omul care a cerut judecatorului atat de putin poarta in el un hram ... bun.
Iar adevarata dorinta care razbate dintre propozitiile dvs. contradictorii n-o veti recunoaste cu una, cu doua. (Dati cu "pietre" in mine daca va face bine, ca de inteles nu ma astept sa ma intelegeti decat muuuult mai tarziu).
Ultima modificare: Joi, 12 Februarie 2015
romascanu, moderator
Doamna draga, eu am avut fix 5 luni sa vad "hramul" acelui individ care cand a aflat ca sunt insarcinata a disparut in neant. Dupa aproape 2 ani, la intrebarea "de ce v-ati amintit de copil acum?" raspunsul lui a fost halucinant pentru mine "asa. pentru ca e dreptul meu".

Din fericire, copilul meu va avea destui ani sa se convinga singur si sa aleaga daca vrea sa aiba de-a face cu acest individ sau nu.

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)