avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Limitare exercitare autoritate parinteasca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Limitare exercitare autoritate parinteasca

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu cateva idei!

Ce inseamna limitarea exercitarii autoritatii parintesti? Se poate cere ulterior in timpul procesului? Sunt in proces cu fostul concubin si as vrea sa lamurim situatia acum pentru urmatorii 17 ani, sa nu stau prin tribunale toata viata.

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 16:56, 13 Februarie 2015
@Maria: adevarul este ca al dvs copil va stii foarte bine cine anume e tatal lui. Nu e tata necunoscut. Deci n-are sens sa discutam extins pe marginea problemelor de identitate ale copiilor care nu-si cunosc tatal si nici mama lor nu-l cunoaste (cred ca veti gasi si aci pe forum cateva exemple de copii cu tata necunoscut si tata adoptiv care isi cauta tatal natural, desi mama nu stie nimic despre tatal natural).
Situatia dvs este exact asa cum este si n-are sens sa dezbateti pe marginea a cum ar fi bine/frumos/cum va doriti dvs sa fie.
Concentrati-va pe situatia dvs practica si faceti ce puteti mai bine cu ea: incepeti prin a accepta ca acela este tatal copilului, atata stie el sa faca si vedeti ce puteti face sa va protejati copilul.

Si ganditi-va ca poate ar fi mai bine sa incercati sa va cunoasteti tatal (chiar si dupa ce a murit) ca sa stiti cine sunteti dvs, care sunt punctele dvs slabe si cum puteti evita alegerile proaste ale tatalui dvs. Pentru ca vreti-nu vreti aveti in dvs o parte din tatal dvs natural. Aveti si o parte din tatal dvs adoptiv (asimilata social), insa partea aceea o cunoasteti si stiti cum sa o folositi.
@mirebire

Aveti dreptate. Copilul meu va stii exact cine este tatal lui din acte si ce hram poarta, apoi va decide singur. Am apelat la acest forum tocmai pentru a afla cum imi pot proteja copilul intr-o societate in care legea nu o face, ci dimpotriva. Ceea ce se pune in discutie la noi este dreptul tatalui sau al parintelui nerezident si se uita definitiv de dreptul copilului. Si va pot da un exemplu foarte des intalnit: copilul nu vrea sa plece cu tatal pe care il vede o data la 5 luni cand isi aduce el aminte. Este dreptul copilului sa refuze. Si ce facem? Executari silite, amenzi, teroare, copil traumatizat care se trezeste noaptea in urlete groaznice. Stiu caz concret. De ce? Pentru ca tatal are dreptul... Pacat zic eu ....
Pacat intr-adevar! dar toate se vor "bucura" intr-o buna zi de evaluarea copilului! Si pensia alimentara si hartuirea mamei si scandalurile si plangerile si injuriile si bataile sau altele din aceiasi categorie, acolo unde e cazul.
Maria, poate cazul citat este al meu :) Oare suntem vecine?
Dar ţipetele nu sunt totul, încă 3 luni după copilul a refuzat să iasă din casă, în plină vară târzie, indiferent cu cine. Îl apucau episoade de plâns, se punea pe podea, lua o pisică şi, în timp ce-o moşmonea, plângea cu amar. -L-am filmat în acea stare, am vrut ca Medicina legală să-mi elibereze un certificat( medicul de la M.L. mi-a declarat că nu ne primeşte fără trimitere de la o autoritate a statului!) -am întâlnit refuzuri peste tot-Aut. Tutelară şi D.G.A.S.P.C. au declarat că nu au competenţa, Poliţia ce să vadă?coşmarul, plânsul, tremurul, refuzul de a ieşi din casă a unui minor nu e cu sânge sau vânătăi. Nici la grădiniţă nu l-am putut duce în acest timp.
Interesant este că la sesizările mamelor(aici am mai multe mame care au confirmat ) instituţiile de ocrotire a minorilor nu răspund cu celeritate, în final singura soluţie este includerea mamei şi copilului în diverse programe de consiliere, la care tata, dacă vrea, vine, dacă nu - e dreptul lui.
În ce priveşte Poliţia, unde mama neapărat trebuie să se prezinte la fiecare plângere, petiţie, reclamaţie a tatălui îndreptăţit, dacă merge singură, femeia este expusă deseori observaţiilor nu tocmai binevoitoare a poliţiştilor bărbaţi din birou.
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
Martonze, utilizator
He, he. Cine stie.

Nu exista in legea copilului 272/2004 niciun articol care sa ne ajute? Acum este Legea nr. 257/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 272/2004 privind protectia si promovarea drepturilor copilului.

Ma ingrozesc cand vad ce ne asteapta pe mine si pe copilul meu avand in vedere ca cel care se vrea tata este un caracter execrabil.

Eu nu inteleg de ce copiii rezultati din concubinaj trebuie sa fie tratati la fel ca cei din casatorie. Eu si cu cel care se vrea tata biologic am avut o relatie pasagera de cateva luni, iar dupa ce a aflat ca sunt insarcinata si-a dat arama pe fata si a devenit alta persoana, apoi a disparut fara urma si acum m-a dat in judecata ba a mai si recunoscut copilul (nu stiu cum ca nu are certificatul de nastere).
Ultima modificare: Miercuri, 11 Februarie 2015
25Maria23, utilizator

Alte discuții în legătură

Ordin de restrictie sau interdictie impotriva partenerei tatalui almamater almamater Buna ziua. Sunt divortata si am un copil minor de aproape 8 ani, a carui custodie o impart cu tatal lui biologic. Va rog sa imi spuneti care sunt demersurile ... (vezi toată discuția)
Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)