avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi

De la ora 11:00, pe live.avocatnet.ro, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii 

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Chiriasul nu vrea sa plece din casa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Chiriasul nu vrea sa plece din casa

Buna ziua,
o cunostinta de mea are o f mare problema. A primit un chirias, nu a intocmit niciun contract, ultima oara chiriasul a platit chiria in ianuarie in avans pt 2 luni.Deci din aprilie si pana acum nu a mai platit nimic, nu a platit nici curentul, vroiau astia de la Electrica sa taie lumina, a renuntat la telecablu, a schimbat yala (desi proprietarul nu l-a deranjat niciodata).

Culmea, din apriolie proprietartul nu s-a interesat de chirie , chiriasul mai intarziind maxim om luna cu plata chiriei. De doua saptamani insa, proprietaruil a vazut ca la asociatiae e de platit 30 milioane si asoc i-a pus in vedere sa plateasca altfel il da in judecata. Deci chiriasul nu a mai platit din vara trecuta nimic!

De doua saptamanai il cauta pe chirias la munca si nu e de gasit, ba e plecat pe teren etc. Oameni buni, tipul este politist!! Sa innebunesti de situatia asta nu altceva. Proprietarul s0a sud la usa, i-a l;asat scrisori, si la usa si in posta sa-l sune etc. Nimic!

A fost in audienta la seful lui, la comandant, ala a sfatuit-o sa nu sparga usa pt ca ar putea-o da in judecata. La fel a fost la avocat, avocatul a zis cam la fel (cica a ramas ca se mai gandeste la o solutie).

Vedeti voi, proprietyarul ar putea actiona in forta, dar daca iese scandal mare si se trezeste cu amenda pt ca nu a facut contract la AF. Nici macar nu a facut contract de mana.

V-as fi recunoscator pt un sfat cat de mic. Multumesc!

Asa, sa zicem cum vreti dvs.Trebuie dovedit ca s-au dat banii.
Dar in fata cui se va dovedi?Nu in fata instantei de judecata?
da, dar cu ce probe materiale, avind in vedere si ce-a spus mai sus edx ? ... fiecare poate aduce N martori, mai mult sau mai putin adevarati, la fel cum plata, daca s-a facut cu adevarat, poate s-a facut in lipsa martorilor.
mai conteaza probele materiale in instanta, domnule avocat ? ma refer la chitante semnate de cei in cauza, nu semnate cu altii ;)
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2009
ContSters61266, utilizator
Edx, daca nu vedeti dv. nu inseamna ca nu exista. Felix, putem sa va spunem cum si unde sa cautati probe, insa e o situatie ipotetica, n-o sa pierdem timp sa invatam oameni care nu exista sa caute probe pe situatii potentiale.
Am demonstrat chiria in cazuri similare, trebuie doar sa analizezi situatia de fapt in amanunt.

INsa aici deja se degenereaza, vad ca unii cauta scenarii sa dea chiriasii care, cu buna-credinta, au platit 6 luni in avans... inselandu-i! =D> ASta deranjeaza pe unii proprietari, ca nu pot actiona cum vor ca intr-o tara a nimanui si ca nu pot, in lipsa unui contract, sa profite de nevoia disperata a unora de acoperis...
Ei bine, nasol! NU se poate, legal!

Apropo de situatia ipotetica de mai sus, se cheama inselaciune. Si in penal, intra si martori. Pe civil, depinde de situatia completa. Si concreta.
felix34 a scris:

da, dar cu ce probe materiale, avind in vedere si ce-a spus mai sus edx ? ... fiecare poate aduce N martori, mai mult sau mai putin adevarati, la fel cum plata, daca s-a facut cu adevarat, poate s-a facut in lipsa martorilor.
mai conteaza probele materiale in instanta, domnule avocat ? ma refer la chitante semnate de cei in cauza, nu semnate cu altii ;)

Chestiunea cu probele tine de proces.Ca acea persoana ar obtine sau nu castig de cauza nu se stie.Depinde...
Ideea era aceea ca un proces este justificat daca ne raportam la conceptul de conflicat de drepturi care a dat nastere la un litigiu.
Acum ati inteles?:bow:

avocat Claudiu Lascoschi
ca sa inteleg si eu, avind doar cunostinte limitate de drept (nu mi-a placut facultatea de drept si am renuntat dupa anul 2, cind se faceau 4 ani) ... pina da judecatoria un verdict definitiv si irevocabil, cine ia masuri pentru restabilirea starii normale si cine apreciaza acest lucru. pentru ca s-a spus ca politia nu poate face niciuna din acestea ;)
daca proprietarul da afara "chiriasul", cine ia masurile si in baza carei legi ?

Alte discuții în legătură

Am închiriat un apartament cu contract, dar nu am înscris în el valoarea reală a chiriei iar acum am probleme cu chiriașul. nu-l mai vreau acolo, ce pot să fac? pysy182003 pysy182003 buna ziua, am o mica-mare problema, am inchiriat un apartament, am facut contract de inchiriere intre noi- dar nu a fost inregistrat (nici la notar, nici la ... (vezi toată discuția)
Proprietarul apartamentului dat in chirie sparge usa si intra in locuinta chiriasului marialexandru marialexandru locuiesc in chirie cu contract semnat din feb .toate bune cat timp am platit chiria la timp.apoi in lna mai am intarziat chiria si au inceput sa intre cu cheia ... (vezi toată discuția)
Contract de închiriere mobil semnat de altcineva în locul proprietarului. poate fi evacuat chiriașul din acest motiv? Danut92 Danut92 Buna ziua, ma numesc Dan, dintr-o greseala mama mea a semnat contractul de chirie pe data de 21.10.2017 ( neavand nici un drept de semnatura ), ea nevazand sa ... (vezi toată discuția)