avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
@ trope_doi. Multumesc pentru banc . Am si eu un ceva asemanator . In Anglia de Est traieste cel mai gras om din lume , are 444 kg, si il cheama Paul Mason.Pentru el in haleala (in ceva pamantesc )este adevarul . Cu toate ca nu numai cu paine traieste omul.... Dar aceasta este o alta mentalitate ,mai putin daunator corpului si sufletului .
:rolleyes:

@.....h......z......tr_d....u.b......go......s.a.m.d.p,

Inca o data se vede lucrarea lui (vezi subiect www.avocatnet.ro/con) .....a... >."
fiul tablei, argintului, diav.........a lansat subiectul , in umbra urmareste si spune: bai ce i-am facut si pe fraierii astia!

Ma -ntreb, are oaresce habar? Sau a facut si el un copy...paste de dragul artei.
Daca are habar .....sa ne contrazica ( "zoe fii barbata:)

"Lasati orice speranta , voi care intrati!"



@godspeed, nu incerc sa conving pe nimeni, de nimic. Nu sunt aparator al unei ”caste” sau alteia. Doar ca mi-e imposibil sa am certitudini in acest sens. Nu stiu ce discuta masonii de la gradul 19 in sus asa cum nu stiu ce discuta preotii cu grade inalte in sedintele lor, la care n-au acces nici chiar popii lor, care nu au decat ”rang” de preot, in parohia x sau y... dar mi-ar placea sa aflu :D

Nu sesizez o contradictie intre cele doua afirmatii la care va referiti: e logic sa scriu ”cred ca nu sunt atei” (in contextul anterior) – pentru ca nu pot lua de bun ceea ce scriu unii si altii, asa cum nu iau de bun ceea ce scriu unii despre preoti, credinte etc... A nu sluji unor stapani invizibili e diferit de atei oricum am incerca sa o rasucim... pentru ca nu este exclusa existenta divinitatii – divinitatea poate exista foarte bine... dar omul sa nu o mai ”slujeasca”. Stapanii invizibili pot fi atat ai intunericului cat si ai luminii, dar omul sa nu-i mai "slujeasca"... Exprimarea ”sa nu mai slujeasca stapani invizibili” putem considera ca a cuprins afirmatia ”exista stapani invizibili”. Ni se "cere" sa nu-i mai "slujim", dar acestia... exista? De asemenea, stapanii invizibili ar putea fi... oameni. Putem sti?!
Nu pot avea certitudini! De aceea ma opresc la teorie si rasucesc idei care ar putea conduce catre o parte din adevar... Imi pot asuma apartenenta la... neam, la cetatenie, la rasa, la specie etc... Orice alta asumare de apartenta ar fi, cred, minciuna - si am motivat de ce...

Oricat am vrea sa avem certitudini cu privire la orice sunt situatii in care... nu putem.
Cum sa se demonstreze ca exista / nu exista o judecata divina? Cine poate demonstra asa ceva?

Suntem duali prin natura firii... Nimeni nu e numai bun sau numai rau. Eliminand credinta – prin absurd! – de ce sa fie haos neaparat? Credeti ca, azi, liber cugetatorii, ateii sunt in puscarii sau fac rau cu buna stiinta? Si nici nu apartin unei caste sau alteia – ei pur si simplu traiesc. Pentru atei e cel mai simplu: nici chiar intrebari nu-si mai pun...

Cum sa ia cineva speranta cuiva? Nimeni nu ne poate lua – in acest context – ceea ce nu vrem sa dam... Cand credinta este puternica nu exista pericol pentru sufletul credinciosului. O credinta puternica nu poate fi ”smulsa” din sufletul nimanui.

@godspeed, m-ati acuzat de rea-credinta (mai mult sau mai putin direct), desi n-am afirmat ca detin adevarul – sunt la nivel de teorii, de idei, asa cum si crestinii sunt la nivel de teorie cand afirma ca pe Dumnezeu il iubesc mai mult decat isi iubesc copiii – la o ”proba” practica majoritatea ar pica examenul – dar le e usor sa faca afirmatii cand au convingerea ca nu vor fi pusi in asemenea situatie. Personal nici macar ca idee nu-mi pot imagina ca as putea sa ucid un om, sa-mi sacrific copilul in numele lui Dumnezeu. Si nici nu pot ”sa las totul si sa il urmez”... Nu dau si camasa de pe mine daca cineva imi cere haina – ii dau numai haina... Altfel apus, n-as fi tocmai crestina, pentru ca nu respect litera Bibliei... Pt ca, ori sunt – si merg pana la capat cu credinta – ori nu sunt credincioasa... N-as putea sa aleg doar ce-mi convine, ce ”mi se potriveste” ...

@handsu, numele ”Mason” e destul de raspandit in tarile anglofone, nu are relevanta; nu?
Daca Dumnezeu ne-a oferit liberul arbitru n-a facut-o degeaba; nu? Daca nu l-am avea am fi fost doar un fel de robotei care indeplineau litera unei legi... Ori, fiind oameni, e improbabil sa gandim si sa simtim cu totii la fel – deci, Biblia e scrisa astfel incat sa explice de ce exista raul in lume... Dar raul poate fi explicat si prin altceva, nu doar prin religie. Nu putem nega evidenta: tot ceea ce ne inconjoara e in contrast si acest contrast e menit sa pastreze echilibrul: bun-rau; frumos-urat; cald-rece; lumina-intuneric etc... In Natura nu exista ceva identic cu altceva... Dumnezeu a facut Lumea si pe Om, deci si contrastele sunt creatia sa... Pana la urma, nu conteaza in ce credem, daca avem vreo credinta in divinitate ci conteaza cum traim, ce suflet avem... Dumnezeu ne salveaza sufletele; nu? Putem, foarte bine, sa nu credem in Dumnezeu; dar daca Dumnezeu crede in noi?
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Octombrie 2009
trope_doi, utilizator
Sa-mi fie permis , dar pe mine nici nu ma intereseaza ce discuta masonii de la gradul 19 in sus , sau preotii cu grade inalte in sedintele lor. Ma intereseaza doar , in exclusivitate Sfanta Scriptura , si ma straduiesc sa-mi organizez viata si conceptia pe temeiul acesteia .
In cazul in care posed informatii despre lumea materiala , fac tot posibilul sa le confrunt cu cele existente in Biblie .
"Aici este intelepciuna.Cine are pricepere sa socoteasca numarul fiarei , caci este un numar de om . Si numarul ei este : sase sute saizeci si sase "(Apoc.13/8)
Cel mai frecvent utilizat in cazul site-urilor de internet este www (world wide web) , adica , contine de trei ori litera wav din abeceul evreiesc , a carei valoare in intelesul gematrijjah-ului traditional este 6 .In asa fel inaintea conectarii la cele mai multe pagini web este necesar sa folosim un cod bineprecizat , care nu este altceva decat 666.
(Kurt Seligman : Valorile numerice ale abeceului evreiesc - pag.228)
handsu a scris:

Cel mai frecvent utilizat in cazul site-urilor de internet este www (world wide web) , adica , contine de trei ori litera wav din abeceul evreiesc , a carei valoare in intelesul gematrijjah-ului traditional este 6 .In asa fel inaintea conectarii la cele mai multe pagini web este necesar sa folosim un cod bineprecizat , care nu este altceva decat 666.

am scris undeva ca s-a intamplat ca unii parinti sa nu-si lase copiii sa mai urmeze cursuri de calculatoare pentru ca era vorba despre studiul unor "daimoni" si de alte lucruri considerate rele. acum aflu ca www = 666 = numarul diavolului = damnare eterna pentru cei care il folosesc. etc.
sunt de alta parere pentru ca
harta nu este teritoriul
daimon-ilor, www-ului si celorlalte lucruri li se pot pune alte etichete dupa cum eu pot sa-mi schimb numele si sa raman acelasi.
exemplu teoretic
simbolul pentru caracterul vav care in gematriah are valoarea 6 este in alfabetul ebraic un "I" - William Henry Gates III unde III = 666 pentru ca I=6. Asadar un produs software ar fi damnat :weg: conform acestor teorii pentru ca "Stapanul inelelor" poarta dupa numele sau numarul 666.
Chiar asa ? :confused:

fenomenul acesta psihologic prin care un anumit lucru care nu are nici o importanta se transforma intr-un lucru semnificativ se numeste pareidolie.
Ultima modificare: Duminică, 25 Octombrie 2009
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)