avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Cultură generală satanism
Discuție deschisă în Cultură generală

satanism

Intrucat @ teufelssohn a expus sub titlul Legalizarea consumului de droguri si a prostitutiei - argumente pro si contra pozitia sa laudatoare despre satanism cred ,ca ar fi benefic , sa dezbatem aceasta temnatica mai pe larg . Oare Biblia este ceva de condamnat ," Dumenezeu este mort" , iar satanismul ar reprezenta necesitatea noastra cotidiana ?
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 05:22, 11 Noiembrie 2018
Diavolul – daca exista – are liber arbitru: a ales sa nu mai slujeasca pe Dumnezeu. Si, nu, diavolul – daca exista – nu se va converti. Adeptii lui, da, se pot converti sau re-converti, dar Lucifer nu.

Daca Lucifer s-ar converti s-ar strica echilibrul Lumii – ar fi numai bine! Si... o luam de la capat: ce e bine pentru unii poate fi rau pentru altii.
Daca Lucifer s-ar converti... ce rost ar mai avea religia?:sorry:
A inceput cu :" Iata OMUL"

“Pilat a ieşit afară, şi a zis Iudeilor: Iată că vi-L aduc afară, ca să ştiţi că nu găsesc nici o vină în El. Isus a ieşit deci afară, purtând cununa de spini şi haina de purpură. IATÃ OMUL! le-a zis Pilat”. Când L-au zărit preoţii cei mai de seamă şi aprozii, au început să strige: Răstigneşte-L! Răstigneşte-L! Luaţi-L voi şi răstigniţi-L, le-a zis Pilat, căci eu nu găsesc nici o vină în El”.


Iar la final:

În timpul unei retrageri dezordonate de sub zidurile Ctesifon-ului, o săgeată rătăcită îl loveşte pe Iulian Apostotatul(331-363 d.Hr), şi-i străpunge ficatul… De pe buzele muribundului, martorii culeg ultimele sale cuvinte:
“M-ai învins, Galileanule!”.

În urma Lui, lumea experimentează cea mai formidabilă revoluţie socială, spirituală şi culturală. Imperiul roman este răsturnat din temelii. Începe o nouă eră: ERA LUI HRISTOS DOMNUL!.

:luck::love:








Apreciez deosebit de mult pozitia Dvs.,@trope_doi,cand aveti retineri cu privire la existenta diavolului .
"Caci nu mi-e rusine de Evanghelie ,fiindca ea este puterea lui Dumnezeu pentru mantuirea fiecaruia care crede.. ."- Romani 1/16.
Pavel a mai precizat "...daca as mai cauta sa plac oamenilor , n-as mai fi robul lui Hristos "- Gal.1/10 . , declarand ca cel care nu recunoaste ca Raul este blestemat , blestemat este el insusi.
Cu referire la pozitia bisericii fata de masonerie recomand Hotararea Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din data de 11 martie 1937 , in care sunt enumerate toate defectele de conceptie ale masoneriei.
Ceea ce se intampla este tot ceea ce este prevestit de II Petru 2/1-2 .
Este dovada elocventa , ca Scriptura chiar daca unora produce disconfort (de ce oare?) spune si a spus intotdeauna purul adevar .
Pentru meditatie amintesc doar cateva slogane masonice :
Prin haos spre ordine .
Politica si morala nu trebuie sa aiba nimic comun.
Dreptul constra in forta .
Dreptul trebuie sa fie celui mai tare .
Hexagrama ,emblema statului Israel , simbolul masoneriei, este folosita la ritualuri satanice pentru a intra in contact cu demoni , a face vraji etc . ( Masonic and Occult Symbols Ilustrated , Dr.Cathy Berns , pag.39)
Daca ar fi sa ii credem pe istorici – si pe arheologi – am putea spune ca Moise a fost unul dintre francmasoni... fiind initiat in doctrina misterelor egiptene a transmis mai apoi cunostintele sale liniei sacerdotale evreiesti... Exista probe despre originea francmasoneriei in Egiptul antic: arhitectura templelor, basoreliefuri, ilustratii, unele papirusuri, versurile de pe sarcofage. Francmasoneria e o ”ramasita” din cultul egiptean ”secret”... Iar Biblia... cam la fel: adaptata (incepand cu Moise) dupa acelasi cult egiptean. In Egipt, tatal lui Tutankhamon nu a reusit – la vremea aceea – sa instaureze o religie monoteista (pt ca oamenii nu erau pregatiti pt asemenea doctrina). Mai tarziu a reusit Moise...

Masonii sustin ca religiile sunt forme de revelare a unui dumnezeu comun si abstract – ceea ce nu contravine prea mult doctrinei crestine (nu putem afirma ca dumnezeu e concret – sau, putem? ). Daca masonii – si nu doar ei! – trateaza religiile ca pe o problema culturala si filosofica inseamna ca sunt satanisti sau anticrestini? Musulmanul nu e anticrestin e... musulman, adica are o credinta diferita – care e pt ei ”calea adevarata”; la fel si mozaicii si toti cei care au credinte diferite de cea crestina.
Daca e sa ne intrebam ce a fost mai intai indraznesc sa scriu: cultul egiptean... si ce-o mai fi fost inainte...

Stelutele care formeaza cercul de pe steagul U.E sunt... pentagrame. Cu toate acestea, majoritatea europenilor au votat pro uniune – pentru ca li s-a parut avantajos, printre altele, ca granitele sa fie deschise... Altfel spus, sa inteleg ca interesul personal e mai presus de principii?

Evident ca preotii nu sunt de acord cu principiile masonice... desi sunt destui inalti prelati cu grade inalte in masonerie...

Cred ca nu putem lega credinta in forte supranaturale de o anumita dogma... si oricat de credinciosi am fi nu putem pretinde ca ni s-a / ne-am demonstrat existenta divinitatii. Orice, dar nu demonstrat. Si... liber cugetatorii nu neaga existenta divinitatii – la randul lor, nu pot demonstra inexistenta... Avem dreptul sa ne intrebam daca exista... Si la fel de putin - spre deloc – poate fi demonstrat ca o dogma e mai valabila decat alta. Credinta e o chestiune de simtire, in fond - nici chiar durerea fizica nu o percepem cu totii la aceeasi intensitate; cu atat mai putin dragostea pentru ceva despre care doar ni s-a spus ca exista.

Da, despre Dumnezeu se spune ca e pretutindeni: ridici o piatra si il gasesti, privesti o frunza si il afli, privesti norii si stii ca e acolo. E o chestiune care unora le da taria de a depasi greutatile vietii – si nu e nimic rau in aceasta. Mai putin bine este cand consideram ca oricine nu cred in divinitate este nedemn de a se numi om. Suntem, cu totii, oameni – nu am ales sa fim oameni, dar chiar Dumnezeu – se zice - ne-a inzestrat cu liber arbitru. Iar daca e asa, n-ar trebui ca toti aceia care nu cred in divinitate sa fie judecati numai de aceasta?
Un liber cugetator nu va spune niciodata: ”sa nu crezi in divinitate”, dar un credincios mereu spune: ”aceasta este calea”.. Poate ca este... dar cum stim aceasta?
Nu neg si nu afirm nimic ca fiind certitudine – doar intreb si ma intreb...

Poate ca ar fi ideal dar, personal, nu l-as putea iubi pe Dumnezeu mai mult decat imi iubesc mama – ca exemplu. Chiar nu ma vad in stare sa imi sacrific copilul, de exemplu, in numele lui Dumnezeu... Creierul meu nu poate concepe aceasta idee... Sunt, prin aceasta, satanist?

Daca Dumnezeu a creat omul inseamna ca vede ce fac si credinciosii si... ceilalti. Cum – pe ce criterii – ne dam seama ca unii sunt mai buni decat ceilalti? Nu putem sti pe cine alege Dumnezeu... Unii respecta legea lui de teama pedepsei divine, de teama ca sufletul nu ii va fi mantuit; altii respecta legea aceasta din instinct, fara a sti, chiar, ca exista o lege in acest sens.

Mi-am amintit o gluma:
Un sofer de taxi moare si ajunge la poarta Raiului:
- Zece ani am fost sofer si am fost cam spurcat la gura...
Sf Petru ii ofera un toiag de aur si il pofteste sa intre. Imediat e randul unui preot. Sf Petru ii ofera un toiag de lemn si il pofteste sa intre.
- Nu e corect – zice preotul. 25 de ani am lucrat pentru voi...
- Pai – zice sfantul – analizam pe criterii de performanta: in timp ce tu vorbeai, oamenii dormeau; in timp ce soferul conducea oamenii se rugau...
@ trope_doi .Am precizat , ca apreciez deosebit de mult , ca aveti retineri cu privire la existenta diavolului. Fac acest lucru si pentru faptul , ca pana acuma parca ati avut convingerea ca acela este divinitatea de urmat pentru cei care nu recunosc exista Dumnezeului . Cu respect , Va asigur , ca diavolul , satana , raul - exista. Nu cunosc aceasta existenta din pozitiile istoricilor - si pe ale arheologilor - , ci din Biblie , Cuvantul lui Dumnezeu , care descrie cum a fost ispitita prima pereche de oameni , comitand pacatul originar .
Intre satanisti si masoni existand o legatura starnsa prin tagada puterii dumnezeiesti , este foarte simplu de concluzionat , ca acest comportament exista , in realitate , inca din vremea cand prima pereche de oameni a fost sfatuita sa se revolte prin nerespectarea poruncii clare , impotrica Creatorului .
Exemplul cu UE este cat se poate de impropriu , si nu dovedeste altceva , decat realitatea sustinerii mele/noastre. Cititi , Va rog, cu atentie ce a declarat Rocco Buttiglione , propus pentru a deveni comisar in justitie al UE si respins pentru simplul motiv , ca era crestin :" Uniunea Europeana se indreapta spre un totalitarism , care doreste sa devina o religie de stat, o religie ateista, nihilista - o religie , care va deveni obligatorie pentru toti ."
Explicati-ne , Va rog , de ce este
evident.
Nu ni s-a demonstrat existenta divinitatii - sustineti . Aici am putea dialogia/conversa , dar nu apartine tematicii . Masonii , asociati cu pricipiile sataniste ( Manly Palmer Hall , mason, stil scotian in cartea sa The Lost Keys of Freemasonry pag.48 :" Masonul descopera ca energiile vazute ale lui lucifer sunt in mainile sale" ) cum s-a demonstrat mai sus in luarile de pozitii , trebuie sa admita existenta lui Dumnezeu , pentru ca altfel nu ar avea absolut nici un rost intreaga lor filozofiere .

Alte discuții în legătură

Diferenta intre "a avea" o religie si "a nu avea" trope_doi trope_doi M-am gandit la acest subiect citind status-ul utilizatoarei [b]gi_jane2[/b] (pentru care am tot respectul) din 23 Septembrie a.c.: [i]Daca oamenii sunt atat de ... (vezi toată discuția)
Ce s-ar fi intamplat daca hristos nu ar mai fi inviat ?! Costinel Burca Costinel Burca Credeti ca Biserica ar fi falimentat ?! Indraznesc sa sper ca topicul asta nu va fi inchis ! :sorry: (vezi toată discuția)
Despre biblie handsu handsu Bibilia contine interdictii si recomandari , care nu mai pot fi valabile pentru omul zilelor noastre ? (vezi toată discuția)