avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Este normal să te oprească un polițist cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Este normal să te oprească un polițist cu mașina-radar neinscripționată cu semnele poliției?

Salut. Am și eu o intrebare, este normal să te oprească cu radarul un polițist cu o mașină neinscriptionată cu semnele poliției.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
7 din 8 utilizatori consideră
acest răspuns util
Disciplinarea conducatorilor auto se poate face, din pacate, numai prin inasprirea sanctiunilor. De exemplu, de curand in Grecia s-a introdus sanctiunea supendarii dreptului de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice si imobilizarea autovehiculului pe anumite perioade si pentru abateri minore,( de exemplu, aruncarea pe geamul unui autovehicul in mers a unor obiecte.)
Personal sunt pentru inasprirea sanctiunilor in cazul abaterilor de la normele rutiere.
ing. Ioan Ciobanu
4 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Disciplinarea conducatorilor auto se poate face numai prin respectarea de ambele parti a contractului social. Daca eu, stat, nu sunt in stare sa asigur conditii decente de circulatie (nu am autostrazi, nu am multe drumuri de mare viteza, nu am drumuri marcate, nu asigur intretinerea suprafetei carosabile, nu asigur fluenta in trafic prin construirea de centuri ale marilor localitati, nu am reactie rapida de deblocare a traficului in cazul unor evenimente, nu asigur prin reprezentantii mei autorizati aplicarea uniforma a legii etc.) si doresc doar inasprirea legii, inseamna ca imi incalc partea mea de contract si nu pot pretinde celeilalte parti ca nu e "fair" doar pentru ca eu sunt incapabil.

Grecia a sarit dintr-o extrema in alta, problema lor legislativa e chiar hilara, ati uitat sa precizati ca pentru aceeasi abatere se sanctioneaza si masina, este trasa pe dreapta 10 zile (se ia si certificatul de inmatriculare si placutele, nu conteaza decit ca din masina s-a aruncat ceva, poate fi un copil care face treaba asta si nu are sentimentul responsabilitatii). Asta e un semn al unui stat corupt si incapabil nu a unei masuri legislative drepte. Imaginati-va ca sunteti in concediu si patiti asa ceva, nu e de aplaudat o astfel de prostie legislativa.

Masinile neinscriptionate sunt o gaselnita a politiei si atit, nu o mare realizare. Daca politia nu ar fi ea insasi in afara legii (radarele functioneaza ilegal, modelele mai vechi de etilometre nu si le-a legalizat, nu fac preventie rutiera etc) as aplauda-o.

Cita incredere e in politie la nivelul populatiei ?
(Ianuarie 2018)
"Poliție: Foarte multă/Multă - 59% (stagnare); Foarte puțină/Puțină - 40%; Nu știu/ Nu răspund - 1%;

Pompieri: Foarte multă/Multă - 83% (în stagnare față de sondajul CURS din noiembrie 2017); Foarte puțină/Puțină - 16%; Nu știu/ Nu răspund - 2%;"

Cum o mai fi acum dupa "tarasenia" cu jandarmii ?

A mai fost unul care se dadea mare legist in asa ceva, Rudolph Giuliani, cel ce dorea sa elimine, ca primar, mica coruptie din New York. Acum apara cauzele unor mari infractori internationali, pe bani, ca n-au miros.
Ultima modificare: Marți, 4 Septembrie 2018
latka, moderator
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Accident auto ZachIonut ZachIonut Buna ziua, in urma cu o luna am avut un accident auto,mergeam pe un drum judetean si intr-o intersectie din dreapta un autoturism cu doua persoane mi-a iesit ... (vezi toată discuția)
Radar neinscriptionat cu viteza ilegala JulianP JulianP Buna ziua, Am fost \'prins\' cu o viteza de 119km/h. in limita de 60km/h, de o masina de politie neinscriptionata (cu radar, fara girofaruri). Dupa ce am ... (vezi toată discuția)
Situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier ... anso1 anso1 situatii de restrictii de viteza prevazute strict de codul rutier si neaplicate pe strada (semne de circulatie puse in mod abuziv si interesat, in ... (vezi toată discuția)