avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Organizația Mondiala a Sănătăţii avea si obligația, nu numai dreptul sa faca verificări.
Interesul trebuia sa îl aibă dar probabil ca nu si-au dat seama de dezastrul care va urma.
Daca OMS afirma prin ianuarie 2020 ca este vorba de o simplă raceala si prof. Streinu Cercel s-a luat si el dupa ei de a zis la fel, pare sa fie un virus extrem de parșiv, cum zice chiar Cercel dupa ce a luat virusul in serios.
Nici nu știu daca prof. Cercel studiase insa virusul cand a zis ca este o simpla răceala.
Destul.de multi au rămas cu ideea aceasta gresita si nici astazi nu cred ca virusul există.

Ulterior, prof. Streinu Cercel a venit în februarie cu ideea de a izola toti vârstnicii 60 de zile.
Dar, nu ajuta cu nimic acest lucru pentru ca nu se reusea eradicarea noului coronavirus.
Se vede clar astazi acest lucru.

Doar carantinarea tuturor celor veniti din străinătate ar fi ajutat pentru ca se bloca virusul intr-o zona anume.Izolarea ati vazut la ce a dus.
Taiwan de aceea a rezolvat desi in Taiwan intrase deja virusul.cu toate masurile lor luate din 31 decembrie 2019.

Taiwanul a ignorat total OMS.

Cat privește OMS am vazut ceva de genul unei teorii a conspiratiei in urma cu mai bine de un an înainte de situatia din Wuhan, teorie conform căreia OMS nu prea ar fi fost deloc de folos atunci cand ar apărea un virus care ar duce la o pandemie.
Dar, nu este decat o teorie a conspiratiei si nimic mai mult.
Cei de la OMS par si ei speriați, îngrijorați si derutați de ceea ce se întâmplă.
Asa sunt insa pandemiile...
Ultima modificare: Vineri, 20 Noiembrie 2020
CHKa, da, iau masuri spre deosebire de majoritatea care doar se plang.

D-le Claudiu, 17.3 oameni / secunda mor de foame pe prapadita asta de Planeta. De asta nu zice nimic OMS-ul ?

Sursa (UN):
[ link extern ]
BX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pardon, nu este adevarat, nu mor 17, 3 oameni /sec.
Rezulta ca intr-un an mor 17.3 X 365 X 24 X 3600 =545 572 800 oameni, mai bine de jumatate de miliard. : )))))

E o exagerare.

Anual mor 1.35 milioane de oameni in accidente de masina.
Si vor fi apx. 1.5 milioane de oameni morti de Covid-19 anul asta si numai vreo 500 de mii de gripa.
Vreo 8 milioane de oameni mor de cancer.
5 milioane mor din cauza fumatului si 3 din cauza alcoolului.

Si uite ca cineva care se ocupa cu tratamente inovatoare legate de cancer, scoate un vaccin pentru Covid-19.
latka, utilizator
Nu am facut niciodată calcule.de acest fel.
Exista insa o aplicație care arata în timp.real cati se nasc si cati mor in fiecare secunda deoarece totul.este la.secunda.

Cert este faptul ca, fara sa se vaccineze cei care ar trebui sa decedeze in următorii 5 ani vor muri ori infectati de COVID-19 ori ulterior nu peste mult timp dupa ce se vindeca.

De aceea, sunt de parere ca degeaba a zis doamna dr. oftalmolog Monica Pop ca cei care se vor vaccina vor muri de leucemie peste 3 ani intrucat unii nu vor apuca 3 ani fara vaccin.Ma refer la cei cu risc ridicat de deces, cu diabet, etc.
Nu cred ca s-ar ajunge la leucemie dar daca am inteles eu bine i-a spus un doctor din SUA acest lucru, in sensul ca exista acest risc..Asta nu scrie aici.

[ link extern ]

OMS vad ca nu mai recomanda tratamentul cu Remdesivir.
M-a surprins aceasta luare de poziție de catre OMS pentru ca a dat totuși rezultate si este folosit și de prof. Streinu Cercel.

[ link extern ]

Sunt curios ce vor face medicii.

Mai stiti cand va spuneam ca va trebui apelat la studenții de la medicina?
Iata ca si tarile din vest fac acest lucru.

[ link extern ]

Si România urmeaza a proceda asa.
Studentii din ultimii doi ani terminali de la.medicină vor face fata cu brio dupa parerea mea.
Este nevoie de suflu nou si de oameni odihniti si dornici sa faca treabă.
In plus, fiind tineri nici nu exista risc ridicat sa decedeze daca se infecteaza ceea ce este foarte important pentru ca fentam virusul asa.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Oare de ce fix leucemie ? si nu unghii incarnate , sau bataturi in palma ? Nimeni nu a vazut vaccinul , si deja stim ca vom muri de leucemie... Toate autoritatile sanitare , din toate tarile vor analiza cu maxim profesionalism acest vaccin , sau aceste vaccinuri , nimeni nu le va administra in orb . Nu ma bazez prea tare pe cele din tara , dar nu pot TOATE statele sa accepte folosirea acestora daca prezinta riscuri mai mari decat beneficii . D-na doctor Monica Pop e o crancena dezamagire pentru mine , si aveam o mare admiratie pentru profesionalismul sau . Daca a putut spune ca termoscanarea e un act medical , atunci ferice de ea ca a putut sa-i masoare temperatura fiicei sale , medic fiind , ca eu mi-am abuzat copiii ani in sir , punandu-le termometrul sub brat cand ii simteam prea calzi ( nu am nici un fel de pregatire medicala ) . Se pare ca am fost pasibila de pedeapsa ... Oare unde sunt elitele acestei tari ? Mai bine zis , mai exista ? Acum vad ce ati mai adaugat , si da , ati sustinut treaba cu studentii , si eu eram convinsa ca nu se va putea . Mea culpa , am fost in eroare . Se pare ca vor ajuta pe baza de voluntariat , sub supravegherea unui medic . Ca un fel de practica , as zice . Cu toate ca inteleg , desigur , situatia cu totul exceptionala , tot cred ca spitalele risca niste procese rasunatoare , acesti studenti nu au drept de practica , nu sunt medici , implicit nici asigurare de malpraxis nu pot avea .
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)