CLAUDIU LASCOSCHI a scris:
Am discutat pe tema aceasta la începutul lunii martie 2020.
Ideea era de carantinare a tuturor in tara si nu refuzul de a ne primi conaționalii care au adus virusul cu ei.
Izolarea la domiciliu a fost un adevărat eșec si o greseala care contrazice orice strategie de combatere a unui virus.
Latca cred ca își aduce aminte de discuții.
.......................
Ulterior acestui moment de mare importanta ,,strategica" in lupta cu noul coronavirus masurile se puteau adapta treptat dar trebuia tot carantina in mod normal.
Insa, nu la.modul cum.s-a procedat ,,strategic" cu tinerea oamenilor inchisi in camere ci in perimetre largi ca sa aiba libertate de circulație cat de cat.
Aceia erau asimptomaticii.
Nu prea imi aduc aminte sa fi fost chiar asa, mai degraba erati adeptul inchiderii granitelor.
Dar de dragul discutiei sa zicem ca erati adeptul carantinarii si apoi al carantinarii in zone Covid-10, cu "libertate".
V-ati indragostit tare de ideea asta ca se putea (se poate ?) lua o masa eterogena de vreun milion de oameni "suspecti" de la granita si duce fara probleme in niste paradisuri confortabile de trait, fara nici o problema logistica ! Si asta o spuneati de prin martie si o gindeati de prin ianuarie !
Daca v-as pune acum sa descrieti toata aceasta organizare, astfel incit sa se poata gestiona eficient aceasta masa imensa de oameni ( imaginati-va ca in sistemul penitenciar sunt cam 30000 de oameni) si sa nu intre in contact persoane posibil infectate, cu persoane sanatoase, credeti ca ati putea sa formulati cum ar fi functionat un sistem coerent, legal si uman ?
De unde oameni pentru deservire ? De unde fonduri ? De unde infrastructura de cazare ? De unde ....