avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Vaccinul la care ne-am abonat ca tara e in cel mai avansat stadiu, o estimare spune ca in decembrie il putem avea. Acum se vaccineaza voluntari:
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
latka, utilizator
Cei care au anticorpi se mai vaccinează?

Nu ar trebui mai întâi testați cei care vor sa se vaccineze?
Persoane infectate nu se vaccinează în momentul.in care sunt infectați, din câte știu eu.

Daca vorbiti de Covid-19, nu stim inca ce protocol se va adopta pentru vaccinare. Se pare ca anticorpii nu sunt in numar mare decat vreo citeva luni. E prematur sa discuti despre acest subiect.
Da, la Covid 19 ma refer.
Eu știam ca anticorpii ar rezista undeva la 6 săptămâni în caz de Covid 19.
Probabil.de aceea unii s-au reinfectat.

Va trebui stabilit științific ca persoanele ar trebui testate mai înainte de vaccin daca nu se va dovedi ca vaccinul poate acționa și daca persoana este infectata.
Vaccinul nu se face daca persoana este infectata deja.
Cunoasteti vreo excepție de la aceasta regula?
În caz de rujeola, variola, gripa,etc.

Este insa posibil sa se facă vaccin oricum pentru ca testările ar fi foarte costisitoare și durata ar fi foarte indelungata în timp.
Daca nu este afectat pacientul asa se va proceda.
Bănuiesc ca vaccinul este mai ieftin decât doua testări Covid 19.
Ultima modificare: Joi, 25 Iunie 2020
Ceea ce spun de mai mai bine de o luna sau doua, vad ca a zis și Arafat astăzi.
A ajuns la aceeași concluzie și este bine ca anunță lumea desi oamenii nu prea iau în seama

[ link extern ]

1. Este adevărat ca virusul nu poate fi multiplicat în laborator?
Ma refer la o multiplicare ca atunci când ataca un om, caz în care se înmulțește cu succes în organismul uman.
Îmi pare interesant de știut deoarece el pare sa se înmulțească undeva și în afara organismului uman, în natura, dar, nu înțeleg mecanismul.

2. Cineva parca zicea ca virusul pare sa fie anaorganic.
S-a lămurit problema în sensul ca virusul este organic?

3. Am înțeles ca în România exista 3 tulpini de Covid 19.
Este adevarat ca își schimba matricea ca în cazul.gripei?

Daca se întâmplă.asa ceva, vaccinul nu prea ar fi de ajutor decat pentru o scurta perioada de timp.
Ar fi echivalentul anticorpilor care protejează 6 saptamani și nu prea s-ar rezolva mare lucru deoarece se va putea produce o noua infectare cu vaccin cu tot.

4. Covid 19 răspunde la stimuli?
Știți ceva în aceasta privința?

În mai multe tari vor fi probleme foarte mari și le vor ceda sistemele medicale.

[ link extern ]

La nivel global situatia nu este deloc roz...

,, Peste 2.6 milioane de cazuri de Covid-19 şi peste 195.000 de decese au fost raportate în regiune europeană a OMS, care acoperă 54 de ţări şi 7 teritorii din Europa, Orientul Mijlociu şi Asia Centrală.

Aproape 20.000 de cazuri noi şi aproximativ 700 de decese sunt raportate zilnic."

Ultima modificare: Vineri, 26 Iunie 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)