avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Bariera impotriva a ce domnilor ?
Impotriva prafului de BCA poate.
Ca sa protejeze de virusi trebuie sa fie clasa N100/FFP3. Nu am vazut sa circule asa ceva.
Singura protectie ar putea fi una foarte limitata daca stranuta cineva sa nu se duca prea departe continutul...dar atat.
Apoi, un FFP3/N100 ar fi mult mai dificil de purtat pe termen lung decat masca pt praf; se respira si mai greu prin ele. Efectele purtarii ar fi si mai drastice.

Incadrarea din p.d.v. medical poate fi cel mult gripa. Anul trecut de gripa efectiv au murit mai multi atat in Romania cat si la nivel mondial decat anul asta de statistica cu COVID. Atentie, CU, nu DE. E o mare diferenta. Statistica se poate manipula foarte usor.

Cazuri practice de manipulare:
1 caz pe judet - raportate 11, ca sa ia bani. Deci 1100% raportare falsa.
La tara: morti din cauze naturale - rudele sunt mituite sa semneze ca a murit omul de COVID - suma cam 1000 Euro. Unii vor semna, unii nu,

Concluzii:
1. CU virus au murit peste 1000 de oameni (unii din accidente fizice, incadrati tot la CU).
2. Pentru ca nu au putut fi internati (li s-a refuzat internarea, medicatia, etc) au murit peste 12 000 pana in Iunie (excluzand Iulie).
Deci ce face sistemul aici ?
Purtarea simultana (chiar a mastilor chirurgicale), cele mai simple, de catre doi interlocutori e studiata de mult ca fiind una dintre metodele cele mai simple de a reduce riscul de contaminare. Nu cred ca zeci de milioane de japonezi si sud coreeni sunt nebuni. Se gasesc destule studii pe net, care au demonstrat acest lucru. Sau se pot studia statisticile si graficele din aceste tari asiatice, unde exista aceasta recomandare-obisnuinta, purtatul mastii:
[ link extern ] /
[ link extern ] /
Si Romania pentru comparatie:
[ link extern ] /

1000 de euro pentru declarare Covid-19 e un fake ordinar, demontat de mult timp.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
latka, utilizator
Stimate domn BX, aveti aici un virus gripal chinezesc nou:

[ link extern ]

[ link extern ]

Aici este vorba de gripa.
Prin urmare, exiata riscul de a avea și o gripa porcina dar cred ca nu va fi cu risc la noi.
Mai.toate virusurile pleacă din China sau din Asia.

În cazul Covid 19 nu e vorba de gripa asa cum s-au înșelat multi medici la început.

Masca nu permite in mare măsură transmiterea virusului de la cel care o poarta la celalalt și purtând masca amândoi riscul este mai.redus.
Cat priveste măștile cu filtru sunt sigure dar nu se găsesc.Aceste masti sunt ca o ventuza și izolează total.
Eu trebuia sa primesc de la un.client astfel de măști dar i-au fost furate din coletul.care venea dintr-o tara UE.
Ultima modificare: Marți, 30 Iunie 2020
Ministrul Sănătății Nelu Tătaru, crede ca, ne-am relaxat prea devreme:

[ link extern ]

Eu nu cred ca ne ajuta cu ceva încă o luna de stare de urgenta pentru ca am fi ajuns în aceeasi situatie peste un timp.Virusul nu dispărea și își urma același curs în aceleași condiții.Ar fi durat mai mult.pana sa ajungem în situatia de astăzi dar tot nu am fi evitat.
Sa speram ca nu se vor înmulți infectarile severe care sa depaseasca numărul.de.paturi la terapie intensiva pentru ca atunci ar exista riscul.sa ajungem cum a fost Italia si Spania.

Costul pentru Remdesivir va fi foarte mare.390 de dolari pentru o doza.
Un pacient are nevoie de 6 doze pentru a se vindeca.

[ link extern ]

Se pare ca, unii infectati cu Covid 19 au halucinații terifiante:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
@latka recomandarea e una, obligativitatea e alta. Producatorii de masti spun clar in specificatii ca NU protejeaza impotriva virusilor.
Nu e demontat nimic. Treaba aia se practica continuu.

Domnule CLAUDIU LASCOSCHI, nu conteaza de unde pleaca, conteaza cine le produce. Vedeti cine detinea laboratorul din China.

Remdesivir e o pacaleala de marketing ca sa scoata bani din piatra seaca. Exista clorochina si alte medicamente de cativa dolari cost.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)