avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Directorul de la Victor Babeș din Timișoara crede ca ar fi utila reinstaurarea stării de urgenta.

[ link extern ]

Eu.consider ca doar în ipoteza în care ar fi pline secțiile de ATI și pacienții nu ar mai putea fi ventilati ar fi necesara starea de urgenta pentru a se impiedica decesul multor persoane, asa cum.a.fost în Italia și Spania.

In caz contrar nu vad cu ce ar ajuta starea de urgenta.
Așadar, doar salvarea de vieți ar mai justifica starea de urgenta, asa cum a fost rațiunea și data trecuta dar numai dacă sectiile ATI nu ar mai face fata internarilor.

Oare câte locuri la ATI mai exista libere?

Cat privește situatia din SUA, dr. FAUCI zice ca ceva nu funcționează bine:

[ link extern ]

,,Trebuie să găsim penetrarea infecţiilor în societatea noastră. Singura modalitate prin care putem reuşi acest lucru este testarea pe scară largă'', consideră Anthony Fauci. O idee pe care el o sugerează este depistarea de grup, adică testarea unui eşantion de persoane dintr-un grup, ceea ce ar economisi resursele irosite prin testarea grupurilor fără persoane contaminate, iar în caz de rezultat pozitiv toţi membrii grupului sunt testaţi."

Observ ca a ajuns și el la.concluzia mea din urma cu 2-3 luni în ceea ce priveste strategia de lupta împotriva Covid 19 in ceea ce priveste testarile orientate pe o anumita direcție care sa dea o orientare cat mai precisa.

Nimeni în lume nu a făcut asa pana în prezent deși era normal a se proceda in acest mod.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2020
Dr..Virgil Musta considera ca, în unele județe a început valul doi:

[ link extern ]

Un articol interesant si cu o anumita logica îmi pare acesta:

[ link extern ]

Aceasta ar insemna insa ca a fost ceva premeditat desi nu se spune explicit in articol.
Daca a fost ceva premeditat, ori nu s-au prevazut efectele in întregul lor, ori efectele au fost prevazute dar cred ca s-au depășit estimările initiale.
Daca a fost ceva premeditat, cine a făcut asa ceva ar trebui sa aibă și antidotul pentru ca nu cred ca si-ar risca aceștia propria viata mai ales ca ar fi persoane cu vârste de peste 60 de ani, foarte probabil.
Ultima modificare: Duminică, 28 Iunie 2020
D-le avocat eu as propune sa ne oprim aici. Stiu ca va ingrijoreaza ce se intimpla, probabil sunteti intr-o grupa de virsta cu un grad de risc mai ridicat, insa sfatul meu este sa lasati deoparte, deocamdata, "solutiile" de pe internet.

Adevarul este foarte simplu:
1. Virusul Sars-Cov-2 are multe necunoscute inca si nu vedem deocamdata luminita de la capatul tunelului. Sunt pacienti care se infecteaza si a doua (poate si a treia, a patra) oara, asimptomatic nu inseamna ca nu te poti transforma in simptomatic si cu simptome grave, un vaccin nu va fi disponibil mai devreme de sfirsitul anului si nu stim cit va fi de eficient, tratamente alternative sunt inca in stadiu de testare si nu exista o schema universala etc.
2. Oamenii s-au saturat sa stea izolati si cu mastile pe fata, inca mai exista persoane care neaga existenta virusului si economia nu poate sta in loc. Imaginati-va ca tot ce ne-ar putea ajuta in lupta cu boala este dependent de bani, iar banii vin dintr-o economie functionala si asa ajungem la un cerc vicios.

Eu spun sa incercati sa deveniti ceva mai optimist, sa aveti o conduita relaxat-preventiva si sa incercati sa va bucurati cit mai mult de viata, chiar asa cum e. Solutia miraculoasa e rabdarea.
"Prof. Rafila a zis ca virusul ar disparea daca 90% din populatie poarta masti timp de 50 de zile,"
Zau ?
Masca pe care producatorii scriu ca NU protejeaza DELOC impotriva ORICARUI tip de virus.
Foarte tare...

Gripa si raceala nu au cum sa dispara de pe Planeta, decat daca dispar oamenii de pe ea.
Discutia cu mastile este complicata.
Masca purtata de doua persoane constituie o dubla bariera dupa cum se sustine.
Poate avea un rol pozitiv dar numai in anumite situatii.

SARS Cov-2 nu este raceala.
Asa au crezut medicii la inceput...din pacate...pentru ca nu au fost atenti la detalii...
Si OMS a cazut in aceasta greseala la inceput si este normal sa cadeti si dvs...pentru ca ati ramas in urma...
Este scuzabil...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)