avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 930 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
BX a scris:

@latka recomandarea e una, obligativitatea e alta. Producatorii de masti spun clar in specificatii ca NU protejeaza impotriva virusilor.

Inseamna ca zeci de milioane de oameni care le poarta in Asia sunt tampiti, ca graficele lor ce difera clar fata de ale noastre mint. Nici o masca nu e garantata la virusi, Ele sunt proiectate cu un anumit grad de "porozitate" si sunt un mijloc de protectie impotriva particulelor de o anumita dimensiune. In functie de aceste caracteristici au fost clasificate ca oferind un anumit grad de protectie fata de Sars-Cov-2.

Nu e demontat nimic. Treaba aia se practica continuu.

Nu exista nici o dovada in acest sens. Toata lumea a auzit, dar nu a fost indicat nici un faptas. Nu era greu de dovedit acest lucru, daca era ceva real. Puteti cauta pe net cit vreti, dar n-o sa gasiti decit zvonistica. Fake !

Remdesivir e o pacaleala de marketing ca sa scoata bani din piatra seaca. Exista clorochina si alte medicamente de cativa dolari cost.

O fi marketing, insa clorochina nu a dat rezultate la teste serioase. Pina una alta Remdesivir este singurul medicament cu efecte dovedite, desi e proiectat pentru Ebola. Nu da rezultate fantastice, dar da si, momentan, nu exista altceva.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2020
latka, utilizator
Mastile in Asia se purtau de mult in mari orase datorita poluarii si prafului excesiv. Asta era de fapt scopul lor.

Da, N95 ofera ZERO % protectie impotriva Sars-Cov-2. Majoritatea servetelelor cu elastic de pe piata nici macar la N95 nu pot fi incadrate.

Referitor la plata, nu vorbesc de pe net, am fost intr-un sat local in care s-a intamplat asta.

FALS. Clorochina a dat rezultate excelente.

1. Dr. Didier Raoult a tratat pana luna trecuta peste 1600 de cazuri din care doar vreo 10 mai grave au necesitat internare.
Asta le-a stat in gat la greu lui Macron & co. Si n-au avut ce-i face, ca acel doctor nu-i un neica nimeni.
De ce nu au dat televiziunile statistica asta ?
In acest timp, Fauci a trisat la teste.
[ link extern ]

2. Presedintele Trump a luat preventiv Clorochina si uite ca a scapat fara nimic, comparativ cu prim-ministrul UK de care a avut grija sistemul. Trump a declarat clar ca nu va purta masca si ca asta e o simpla recomandare.
Donald Trump este om politic și americanii vor un lider liber și fără inhibiții.
Declarația lui este una politica.
Si in SUA sunt destui care nu respecta nimic si ati văzut ce este acolo.

Masurile de protecție ale lui Donald Trump sunt multiple.
Nu va luați după ce zice el.

Boris Johnson era un năuc.
El credea ca este o raceala sau asa ceva.
Dar...s-a lamurit.

Si eu știu ca doar Remdesivir este singurul medicament eficient în condiții de siguranta și România il folosește.

Clorochina a dat rezultate dar nu se ia preventiv, cum ziceți ca a luat Donald Trump, ci doar daca persoana este infectata fara forme severe.

Uitați aici cum se prezintă situatia in SUA:

[ link extern ]
@BX

Despre masti nu a spus nimeni niciodata ca sunt sigure contra virusului, ci doar s-au referit la gradul lor de protectie fata de particule si marimea lor.
O trecere in revista aici:
[ link extern ]
Oricum, purtatul mastii (fie ea si chirurgicala simpla) de catre doua persoane care se intalnesc, este apreciata cu un grad de risc de apx. 1,5% de a lua virusul. Nu mai gasesc acum articolul respectiv. Cam asta e motivul principal, ideea de masca purtata corect si de toata lumea in situatiile cerute, reduce semnificativ riscul. Deocamdata la noi nu se pune problema purtarii responsabile a mastii, suntem la faza in care negam existenta virusului si capacitatea lui de a fi mai mult de o banala gripa.

Despre hidroxiclorochina si efectele ei adverse (pulsul marit la cel putin 115) am gasit cindva o relatare a unei persoane bolnave care a descris in detaliu ce scheme de tratament a urmat. Nu i-a fost bine deloc la faza cu hidroxiclorochina.

Iar articolul cu pricina nu e despre cit de bun tratamentul lui Didier Raoult, fata de cel cu Remdesivir, ci ca nu exista practic o testare fata-n fata si , implicit, ca nu exista practic un tratament benefic unanim acceptat.

Practic ne spune ca, totusi, Covid-19 nu e o gluma.
Din câte știu eu la Matei Balș si la Timișoara la Victor Babeș s-a.tratat cu Remdesivir si au avut rezultate foarte bune.
România a avut și avantajul ca virusul a ajuns mai târziu și medicii epidemiologi au avut timp sa își dea seama ce schema de tratament sa folosească.

Pe mine ma întreabă lumea în hipermarchet daca chiar exista noul coronavirus când ma vad ca folosesc șervețel.de hârtie la.cos sau cărucior si le răspund ca exista.Unii isi pun mastile pe fata după aceea.
Unii poate cred ca este o raceala sau o gluma la.nivel mondial...

La mine la scara deja au fost doua persoane infectate cu Covid 19.O fata de 16 ani și mama ei în vârstă de 42 de ani care se simțea rău si a chemat salvarea.Fata de 16 ani era asimptomatica.De atunci au dispărut...
Sper sa se însănătoșească si sa revină acasă.
De la inceput am zis ca dacă nu oprim rapid virusul vine după noi...
Important este sa nu ne găsească...

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)