avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce nu înțelegeți e ca virușii nu seamănă între ei. Vaccinul pentru SARS-Cov-2 seamănă mai degrabă cu cel antigripal. E posibil o parte dintre noi sa facem acest vaccin sezonier. Unii vor rezista și fără vaccin.

La fel ca tratamentul pentru gripa cu Tamiflu, probabil va apărea un tratament adjuvant și pentru Covid-19.

Asta e tot ce știu. Poate știința va evolua și spre altceva, în viitor.


Eu am inteles ca virușii nu se aseamănă intre ei si este adevarat cu anti-gripalul.
Dar, cercetarea in ziua de astazi poate mult mai mult.de atat.
Nu au avut timp suficient pentru a se crea ceea ce ar trebui si este o solutie provizorie bună acest vaccin dar se impune mai mult.de atat.

Se pare ca cei care au încercat asa ceva au eșuat dar nici timp si bani nu au avut.
Au avut rezultate dezamăgitoare dupa cum ati vazut.

Nici nu stiu cati au încercat.
Nu am remarcat nimic in aceasta direcție in afara de cei care au eșuat.
Nebunia aceasta cu Covid-19 va continua pana când se va ajunge la.un vaccin care sa depășească ceea ce avem astazi si sa se ajunga la un rezultat care sa duca la lipsa infectarii celui vaccinat ca sa nu mai poată transmite virusul.

Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Cu toate ca cercetarea din ziua de azi poate mult , nu puteti nega ca are - totusi - limite . Sunt boli virale pentru care nu exista vaccinuri ( hepatita , HIV ) , cu toate progresele stiintei , si asta este... Cam toate companiile serioase au primit bani ( nu putini ) , inclusiv de la UE , asa s-au incheiat contractele , sume substantiale pentru cercetare si , in caz de succes , vor livra un numar X de doze intr-un anume interval . Timpul de realizare a vaccinului a fost la fel pentru toti , unora le-a iesit , altora nu ... Cine ar putea sti daca va fi realizat un vaccin care te imunizeaza pe viata ? nimeni ... Ar putea fi chiar acestea , nimeni nu stie , cum - la fel de bine - s-ar putea sa nu se poata asa ceva ( nici la banala gripa nu exista ) . Practic , nici nu conteaza cati au incercat , conteaza cati au reusit , nu-i asa ? Nu s-au amanat rapelurile , nici vorba , s-au amanat cu 10 zile persoanele din serviciile esentiale ( deci nu toti , cei din categoriile vulnerabile raman sa se vaccineze conform programarii ) si care sunt deja programati in platforma . Practic , un numar de aprox 35.000 oameni programati deja , vor avea o decalare de 10 zile , dar toti urmau sa primeasca prima doza .
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CHKa, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Initial, pe la mijlocul anului trecut, erau inregistrati peste 100 de "concurenti" in cursa vaccinului impotriva Covid-19.
Cred ca ajunsi la final sunt sub 10%.. Iar de produs, produc vreo 5 in momentul de fata.

Important e ca vaccinarea sa se realizeze in numar cit mai mare, peste 70% din populatie, pentru a avea un efect notabil, chiar si in conditiile actuale.


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:


Nici nu stiu cati au încercat.
Nu am remarcat nimic in aceasta direcție in afara de cei care au eșuat.
Nebunia aceasta cu Covid-19 va continua pana când se va ajunge la.un vaccin care sa depășească ceea ce avem astazi si sa se ajunga la un rezultat care sa duca la lipsa infectarii celui vaccinat ca sa nu mai poată transmite virusul.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
latka, moderator
Se pare ca toți care au încercat sa scoată un vaccin care sa elimine din circulatie virusul Sars-CoV-2 au eșuat.
Au ieșit la liman numai companiile care au scos acest vaccin care ii protejeaza pe cei vaccinați și atat ceea ce înseamnă că ar trebui sa se vaccineze toti.
Si in cazul unui vaccin tradițional tot la.fel ar.fi trebuit dar cu vaccinul actual se vor face vaccinați in permanenta la un interval de 4 luni.

Era bine sa se găsească un vaccin care sa duca la identificarea virusului după o singura vaccinare si nu dupa vaccinare la.4 luni.
Un vaccin care sa imunizeze pe.viata.

Se va descoperi probabil dar va dura ani.

Referitor la vaccinarea cu rapelul Gheorghiţă a spus ca se va face.
Sa.vedem.
Pana pe 28 ianuarie este sigur ca asa va fi.

Oricum, nu ar fi vina lui Gheorghiţă ca nu el fabrica si distribuie vaccinul catre România.

De aceea, eu ziceam ca era bine sa avem propriul.vaccin...ca sa nu depindem de altii...
Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)