avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De masca vom scapa treptat, restrictiile se vor ridica in sens invers.
De pandemie vom scapa atunci cind pe linga vaccin va exista si un tratament ajutator, cel putin in sensul de a transforma Covid-19 intr-o banala raceala de o zi, maxim doua.
Dar un vaccin care sa elimine virusul ca in cazul rujeolei nu se va obtine?
Se lucreaza la un astfel de vaccin?

Inteleg ca nu au avut timpul necesar pana acum si a fost o prioritate de a se scoate vaccinul in aceasta forma asemanatoare cu vaccinul antigripal.Ca si efecte este oarecum asemanator cu vaccinul antigripal deoarece fac gripa cei vaccinati in caz de tulpina gripala noua.
In cazul vaccinului anti-Covid-19 fac forme usoare si dupa rapel dupa cum se observa, fara a fi vorba de o tulpina modificata genetic.

Mastile probabil ca vor fi inlaturate atunci cand toata lumea va face forme usoare insa vor fi si cei care nu se vor vaccina si aceea vor putea face si forme grave sau severe.
Nu se vede prea curand inlaturarea mastilor si nici sfarsitul pandemiei daca nu se va ajunge la un vaccin cu efecte de genul celui care combate rujeola sau poliomelita.
,,Compania americană, care are un istoric de succes în dezvoltarea vaccinurilor, a adoptat o strategie diferită față de rivalii de la Pfize, Moderna sau Johnson&Johnson, folosind o abordare mai tradițională, bazată pe viruși slăbiți. Unul dintre vaccinuri, denumit V590, a împrumutat tehnologie folosită la vaccinul Merck împotriva Ebola. Celălalt, V591, se baza pe un vaccin de rujeolă folosit în Europa.

Merck lucrează la un tratament pentru COVID-19

Merck lucrează la o pastilă pentru pacienții cu COVID-19 aflați în primele stadii ale bolii. Denumit molnupiraivir, medicamentul antiviral a fost descoperit de cercetătorii de la Universitatea Emory și se află în stadii avansate de testate. Merck și partenerul său, Ridgeback Biotherapeutics, speră să aibă date preliminare privind eficiența medicamentului în primele luni din 2021 și să încheie studiile în mai."



[ link extern ]

Cele doua companii de renume mondial au încercat sa faca ceva foarte eficient dar nu le-a.iesit in privinta vaccinului.
Sa nu poată fi făcut un vaccin de genul celor tradiționale?
Ce anume ar impiedica asa ceva mai ales acum cand lumea cercetării este foarte evoluata?

Poate le iese schema cu medicamentul.
Ce ziceti?
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu stiu ce intelegeti prin vaccin traditional.
Nu pentru toti virusii exista vaccin si nu seamana vaccinurile intre ele, pentru cele care exista. Nici virusii nu seamana intre ei.
Pentru virusul hepatic C nu s-a putut produce vaccin. S-a gasit un tratament antiviral.
Posibil ca acel medicament (sau altul) combinat cu disparitia cazurilor de infectare prin vaccinarea unui numar cit mai mare de persoane sa duca la un numar infim de cazuri Covid-19, neglijabil.
Ce, rujeola a disparut ?
Rujeola nu a dispărut dar cel vaccinat devine imun in sensul de a nu avea si de a nu exista risc de transmitere a rubeolei de catre cei vaccinați.
Acolo trebuie sa se ajunga.
Vaccinul actual este bun ca sa rămânem în lupta in continuare cu noul coronavirus dar nunest3 suficient.
Trebuie ceva mai mult de atât.

Am vazut la RTV ca cei programati la vaccinare dupa 28 ianuarie 2021, daca am inteles eu bine data, nu vor mai fi vaccinați la data stabilita pentru rapel, ci la o data ulteriora.

Stiti ca in urma cu câteva zile va spuneam ca este recomandabil sa fie vaccinați fix la data necesara conform prospectului.

V-am expus situatia cu Italia care are aceeași problema si vrea sa dea în judecata compania respectiva.
Se pare ca vom avea și noi exact aceeași problema ca Italia.
Aveam eu o temere ca vor apărea probleme...daca Italia are probleme...

Cred ca fabricanții au avut ceva probleme cu niște loturi.
O fabrică din Belgia avea probleme.Nu cred ca v-am spus acest lucru.

Si decesele celor vaccinați din Norvegia sunt oarecum curioase.

Este posibil.sa aiba probleme cu niște loturi de vaccin care nu sunt în regula.
De ce, este greu de spus...Dar, este clar ca au aparut niște probleme...la.compania producătoare desi...in mod logic nu ar fi trebuit sa apara...

Una peste alta, credeti ca se poate ajunge la un vaccin care sa elimine riscul de a nu se mai infecta cei vaccinați?
Imposibilitatea infectarii celor vaccinați va duce si la imposibilitatea transmiterii virusului catre alte persoane.

Practic, acesta este rezultatul final la care ar trebui sa ajungem.
O vaccinare din 4 in 4 luni nu este o solutie chiar fericita.
Ultima modificare: Marți, 26 Ianuarie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)