avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu exista vaccin care sa elimine vreun virus, ati inteles gresit cum functioneaza vaccinurile. Cu cit se vaccineaza mai multi, se elimina virusurile, pentru ca nu mai au cum sa se inmulteasca. Sunt boli care au o raspindire foarte mica acum, dar mai exista, datorita vaccinarii populatiei in proportie foarte mare. Dar vor reapare, cind acest procent va scadea semnificativ.

Prostia asta cu cei vaccinati care vor raspindi in continuare Covid-19 vad ca ia amploare. E mica probabilitatea. Tot cei nevaccinati vor fi principalii vectori de infectare.

Ultima modificare: Miercuri, 27 Ianuarie 2021
latka, utilizator
Conform surselor medicale veridice cei vaccinați pot transmite virusul.
Si eu am crezut initial ca daca ma vaccinez nu voi mai purta masca dar este falsa această ipoteza.
De aceea ma si grăbeam.foarte tare sa ma vaccinez.
Acum nu ma mai grăbesc pentru ca este inutil sub acest aspect.

Este complet lipsita de.logica ideea ca cei vaccinați sa nu stea in carantina daca merg în străinătate.
Nu are nicio logica decat aceea de a încuraja vaccinarea.

A nu se intelege ca sustin ideea ca vaccinul transmite virusul la cel vaccinat.

Si cei vaccinați și cei nevaccinati sunt vector de transmitere a virusului.

Daca aveti contraargumente pertinente va rog sa le prezentați.
Eu n-am auzit decat ca se presupune ca cei vaccinati ar fi posibili purtatori de virus , dar certitudini inca nu exista . Cel putin medicii infectionisti din Romania care apar pe la tv asta spun , ca inca nu se stie cu certitudine . Obligativitatea purtarii mastii poate veni din neputinta de a-i separa pe vaccinati de cei nevaccinati . Daca ajungi la 30% ( de pilda ) vaccinati , cam cati purtatori de masca ati mai vedea pe strada ? cred ca nu foarte multi ... Extrem de multi o urasc cu o pasiune pe care eu nu reusesc sa o inteleg , si , daca ar putea sa o evite , sunt convinsa ca ar face-o , vaccinati sau nevaccinati . Faptul ca cei care au facut vaccinul nu vor mai sta in carantina ar intari ideea ca - de fapt - ei nu sunt purtatori de virus , dar poate fi plauzibil ca e doar o modalitate de presiune pro-vaccinare . PS. Imunitatea garantata - acum - e de 6 - 8 luni , nu de 4 , si e posibil sa fie mai mare , vom vedea . Producatorii sustin ca titrul de anticorpi la cei care au intrat in testare e mare si acum .
CHKa, utilizator
Cert este un lucru, cei vaccinați și după rapel vor purta masti.
De ce?
Cred ca stiti răspunsul...

Vom vedea în viitor ce va fi...

Eu nu ma mai grăbesc sa ma vaccinez in aceste conditii.
Pe mine nu ma interesează sa ma salvez doar pe.mine ci si pe toți oamenii din jurul meu.
Asa fac de.mai bine de un an de zile.

Apropos, de curand am aflat de ce sunt supărați mai mulți oameni pe mine de cativa ani.Nici nu au mai vorbit cu mine.
Ma suspectează ca le-am dat Covid-19 in urma cu câțiva ani, mai înainte de 2019.Bineinteles, ca nici pomeneala de asa ceva.
Unii chiar m-au întrebat dacă e mult mai nasol decat au fost ei bolnavi atunci cand am strănutat eu...
Le-am zis ca ce au avut ei nu a fost nimic pentru ca aceea a fost probabil o simpla gripa.
Eu nu aveam nimic.

S-au speriat atat de tare încât se tem de COVID-19 mai mult.decat toti...
Masurile mele.de preventie sunt ușoare fata de cum.se feresc ei.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dvs. va exprimati exact ca anti-vaccinistii, ca cineva trebuie sa dea asigurari de 100%, ca nu exista nici o sansa ca o persoana vaccinata sa aiba vreun simptom datorat unui efect secundar. Nimeni pe lumea asta nu poate da o asemenea asigurare, despre nici un vaccin, despre nici un tratament, despre nici o pastila.

Dupa ce recunoasteti ca s-a exprimat opinia ca cei vaccinati POT transmite virusul, nici macar nu stati sa analizati nuanta acestei afirmatii probabilistice. Nu toti oamenii au acelasi sistem imunitar, nu toti dezvolta rapid o reactie de aparare, productie de anticorpi, care sa distruga rapid virusii. O persoana vaccinata nu mai este un mediu propice de inmultire, la fel ca una nevaccinata si neimunizata prin boala. In aceste conditii este POSIBIL ca un procent foarte mic dintre cei vaccinati sa transmita virusul, asta e afirmatia a carei nuanta va scapa.

In stiinta (ca si in domeniul juridic) se lucreaza cu o anumita incertitudine. Dvs. nu puteti garanta unui client ca-i veti cistiga 100% procesul.

Prin urmare trebuie sa interpretati afirmatia dvs. "conform surselor medicale veridice cei vaccinați pot transmite virusul" doar in termeni probabilistici, adica :
1. Nu se poate determina cu certitudine acel procent mic de a se intimpla acest lucru
2. Vaccinarea a cit mai multor oameni reduce semnificativ acel risc

A nu va vaccina este exact opusul intelegerii fenomenului si o strategie care e in totala contradictie cu "Pe mine nu ma interesează sa ma salvez doar pe.mine ci si pe toți oamenii din jurul meu."

Nu salvati absolut nimic, dimpotriva.

Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
latka, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)