avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
CCR a stabilit data limita a alegerilor 6 decembrie 2020, daca am inteles eu bine.

Eu timp de vreo cateva luni nici nu am crezut ca exista persoane care sa creada ca nu exista virusul.Pareau ca exista multi care sa nu creada ca va ajunge in Romania, ceea ce este cu totul altceva...
Nu intelegeam de ce nu aveau oamenii cuvine.
Nu puteau vorbi in prezenta mea si fugeau.
Apoi, cand au vorbit nu mi-a venit sa cred ce aud...
Spuneau ca nu exista niciun virus...

Am realizat ca este o problema de abia atunci cand din 30, un numar de 29 ziceau ca virusul nu exista...
Si din cei 30, stiau ca existau infectati vecini...dar apoi au zis ca i-au luat degeaba si ca virusul tot nu exista desi pareau ca se indoiesc de ceea ce spun...

Efectul psihologic al virusului inca nu l-am studiat.
Am fost preocupat de parte materiala a virusului care desi nu se vede, ucide in mod silentios...

Efectul psihologic al virusului, efect pe care l-am estimat consta in proteste ( gen SUA si Europa de vest ).
Nu am inteles insa de ce protesteaza oamenii...ca nici ei nu stiu daca ii intrebi...

Daca ar fi venit din China o ciuma bubonica sau o lepra, lucrurile ar fi fost mai simple pentru ca s-ar fi vazut si oamenii banuiesc ca ar fi crezut...Asa ar fi logic, dar, nu bag mana in foc pentru ei...
Dar, a venit tocmai ceva ce nu se vede si creaza o deruta maxima...in lumea democratica...
Ca tot vorbeam de efectul psihologic al noului coronavirus.

Oricum, in China si in SUA s-au descoperit mamifere cu ciuma bubonica.Tot la fel si in Australia unde este la ordinea zile ciuma bubonica la cainele de preerie si este ceva natural fara de tagada.


Ultima modificare: Luni, 27 Iulie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
D-le CLAUDIU LASCOSCHI, nu sunt de acord cu ingroparea libertatilor in situatia actuala. Masura este clar disproportionata fara de pericol. Legea aia a fost gandita cu partea dorsala. Se putea formula mult mai bine, fara atac la libertate si cu rezultate mai eficiente ca si masuri contra virusului.
Nu s-a ingropat nici o libertate. Din moment ce expertul nr. 1 care l-ati numit pe lista care ati dat-o la un alt subiect este doctorul RC, ce nu are nici un CV macar pe internet, nici un loc de munca unde sa fie gasit si nici o realizare notabila in medicina, e un parerolog de frunte, cu ochii dati pe spate cind vorbeste si un adept notoriu al teoriilor conspirationiste, ma mir ca a iesit legea asa de buna. Pentru ca e din gasca celor ce au puterea, taie si spinzura in parlament. Acum mai vor si sa decida cind au loc alegerile parlamentare.
Ultima modificare: Marți, 28 Iulie 2020
latka, utilizator
Ia uitati ce zice Rafila:

Prof. univ dr. Alexandru Rafila, președintele Societății de Microbiologie, scoate la lumină, într-un interviu pentru Spotmedia.ro, o serie de probleme majore create de felul în care actualii guvernanți gestionează pandemia, de la lipsa uniformității testelor pînă la modul de organizare și la componența deficitară a grupului de comunicare.
Întrebat, astfel, dacă testarea anti-Covid e la fel peste tot, calitativ, Rafila confirmă că nu: ”Această problemă a fost de la început. De la Comisia Științifică am trimis Ministerului Sănătății o propunere de instituire a unui sistem de control extern de calitate și de instruire, care să fie coordonat la nivelul centrelor universitare. Încă nu s-a materializat. Din ceea știu eu, în majoritate, testele sunt efectuate corespunzător, dar e suficient spațiu de îmbunătățire a calității testării”.
Probleme la testare vin și de la calitatea testelor și a medicilor care le fac: ”Este importantă calitatea testelor, dacă reactivii sunt cei corespunzători și se află în termen de valabilitate, dar mai ales dacă personalul medical care realizează aceste teste are experiență de lucru în diagnosticul molecular. Cred că aici au fost și încă sunt probleme, pentru că este importantă experiența, să poți sesiza diferitele erori care pot apărea. Doar stăpânirea unei tehnici de lucru, mai ales dacă a fost deprinsă de curând, după un training sumar, nu este suficientă. De aceea, regret că actualul ministru al Sănătății nu a corectat încă eroarea comisă de predecesorul său, de a defavoriza specialitatea de Microbiologie Medicală, care ar putea ajuta la îmbunătățirea calității diagnosticului molecular al bolilor transmisibile” mai spune Rafila.
Rafila critică și mesajele venite dinspre grupul de comunicare, dar și dinspre guvernanți în ansamblu, care au dus la pierderea încrederii cetățenilor:
”Eu cred că încrederea s-a pierdut din două motive. Pe de-o parte, mesajele contradictorii lansate în spațiul public de oameni politici, de persoane publice, chiar de unii medici fără nicio specializare în domeniul bolilor infecțioase, mesaje care susțin că totul este umflat, exagerat sau chiar fals. Și că nu este nevoie de măsuri de protecție!!(…) Pe de altă parte, în zona strategiei de comunicare la nivel guvernamental pot fi făcute multe alte lucruri încât mesajele să nu fie doar cifre și recomandări seci, ci să implice mai multă empatie, dar și mai multă siguranța, pentru că acuratețea datelor este esențială pentru credibilitatea datelor. Ce aș face eu? Aș încerca adaptarea mesajelor publice la comportamentul populației și la evoluția situației pandemiei, astfel încât și alte categorii profesionale, sociologi, psihologi, antropologi, să contribuie la elaborarea și transmiterea mesajelor. Ar trebui o echipă complexă, care să evalueze permanent situația și să gândească conținutul, modul și momentul potrivite pentru transmiterea mesajelor” mai spune Rafila.
Reamintim că mesajele grupului de comunicare sunt opera a doi jurnaliști cvasi-anonimi, Adrian Manciu și Sorina Coșbuc, mult timp ținuți la secret.
Rafila mai critică și modul deficitar în care se face gestionarea instituțională a pandemiei:
”Nu sunt în măsură să dau sfaturi Ministerului Sănătății, dar din punctul meu de vedere ar trebui să existe o organizare piramidală care să aibă centrul de comandă la minister, în cele trei zone importante: supraveghere epidemiologică și diagnostic; asistență medicală; managementul resurselor umane necesare în pandemie, atât pentru zona sănătății publice, cât și pentru asistența pacienților Covid și nu numai(…)Aceste centre operative ar trebui să se întâlnească zilnic și să fie coordonate de o persoană cu putere de decizie de la nivelul Ministerului Sănătății, eventual câte un secretar de stat. S-ar impune o evaluare zilnică a situației din teren și luarea imediată a măsurilor referitoare la alocarea de personal, la modul în care pacienții au acces la paturile de spital și la ATI” spune specialistul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu vad nimic despre libertati, despre legea carantinarii. Nu stiu oricum ce cauta Rafila aici, un om care da declaratii multe, contradictorii, dupa cum bate vintul si nu spune mare lucru. Imi placea mai mult RC, un om mediocru (ca sa nu spun mai mult), dar cu foarte "tari" convingeri:
[ link extern ]
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)