avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.


[ link extern ]


Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.


Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Conform experților sanitari, sunt șanse foarte mici ca o altă tulpină și mai periculoasă să apară, ceea ce va duce la endemie. Din acest motiv, unele țări au de gând să abordeze virusul ca pe o simplă gripă. Spania, Danemarca și Regatul Unit vor fi printre primele țări europene care vor face acest lucru."

[ link extern ] /

Este o abordare corecta inclusiv pentru România.

Daca, prin absurd, virusul ar deveni din nou letal se poate reveni la restricţii, cu tot circul aferent.
Deocamdată, nu exista nicăieri în lume probleme noi cu virusul Sars-Cov-2 cu tulpina Omicron.
Nu am auzit sa existe probleme nicăieri în lume în acest moment.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
[ link extern ]

Este aberant daca România va inlatura restricțiile peste o luna sau doua.
Nu este deloc.o veste buna.

De.mai bine de o luna trebuia lăsată doar restricția cu masca in spatii închise în România și sa.mai dureze atata timp nu este deloc in regulă.

Eu vreau să se deschidă arhivele instantelor de judecata.
Trebuia de mult.timp făcut asa ceva dar am zis sa aștept ca sa vada autoritățile romane ce fac alte state mai dezvoltate din vest pentru ca asa este trendul...
În sălile de ședință sunt 100 de persoane dar la arhive vor restrictii...
Sa.fim.seriosi...

Noi mai trebuie sa purtam masti pana în martie-aprilie pentru ca suntem ceva mai în urma și este indicat sa evitam infectarea chiar și asa.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Subvarianta BA.2, care ar fi mai contagioasă potrivit primelor studii, este prezentă în mai multe țări și a devenit, într-o perioadă foarte scurtă, dominantă în Danemarca, unde peste 80% dintre infecții sunt cu BA.2.

Studiul arată că persoanele infectate cu sub-varianta BA.2 sunt cu 33% mai expuse riscului de a infecta pe alții decât cei care s-au îmbolnăvit de la varianta originală a Omicron."

[ link extern ]

Este de remarcat ca, Danemarca elimina restricțiile.
Procedează corect atat sun aspect medico-sanitar dar si juridic, după parerea mea.

Daca este mult mai contagioasă decât tulpina inițială de Omicron este o lupta cu morile de vânt sa menții restricții mai ales ca nici această nouă varianta nu este letala.

Este un semn bun această evoluție a tulpinii Omicron.
Sa speram ca nu va mai ajunge la evolutii precum a fost delta dar se va vedea rapid asa ceva daca va apărea o varianta letala.
Oricum, sunt foarte multe persoane imunizate prin boală și vaccin în acest moment.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Februarie 2022
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
De obicei cu cat este mai contagioasa o tuplina cu atat e mai putin periculoasa. Deci e semn bun.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)