avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Latka, unul din motivele pentru care am considerat ca legea data de parlament nu este un instrument flexibil este tocmai acela ca in cazil Covid-19 trebuie foarte multa flexibilitate și din punct de vedere juridic.
Este greu sa aduni parlamentul si sa dea o modificare de lege.

Trebuie o strategie flexibila adaptata de la saptamana la saptamana si nu una rigida si fixa.
Dar, ca sa ai o strategie este necesar sa cunoști absolut tot ce exista la un moment dat.
Toate tarile se misca greu si nu se corelează corespunzator.

Carantina si izolarea trebuie sa fie si ea adaptata de la zi la.zi.
Fara testare este complet aiurea sa se faca izolare si fara testare este anapoda sa se iasa din izolare.
Testarea trebuie sa lămurească daca subiectul mai trebuie sau nu sa stea în carantina.
Fara testare,, doar pe suspiciune, nu ajuta si se încalcă si drepturi in acest moment de răspândire a virusului in toate direcțiile.
Se poate ajunge ca o persoana sănătoasă sa fie izolata si apoi in caz de infectare sa nu mai vrea sa stea în izolare.

Problema cu.medicii la ATI va ramane întrucât cei care nunsujt de specialitate nu știu sa intubeze pacientul pentru ventilația cu oxigen.

BX, este firesc sa se dea bonusuri la medicii de la privat care se ocupa.de covid.
Si ei își risca viata.
Iata ce zice un medic de bun simt din SUA:

[ link extern ] /

Un medic roman care a inteles gravitatea situatiei deoarece lucreaza in spital Covid face un apel.disperat la români:

[ link extern ]

Iata-i si pe cei iresponsabili vinovati de haosul actual unii, fiind susținuți de gazete rusești:

[ link extern ]

Mai aveau un pic si strigau:
Stalin si poporul rus libertate ne-a adus!

Si acum, ministrul.sanatatii , domnul Nelu Tataru anunta ca următoarele doua săptămâni vor fi critice:

[ link extern ]

Pe acestia care vor sa te infectezi voluntar si iti dau cateva mii de euro ca să facă experiente chiar nu ii inteleg.
Nu au destui infectati de toate felurile?
La ce sa se mai infecteze unii aiurea?

[ link extern ] /

Asta chiar nu o înțeleg.

Probabil ca vor o infectare diferita în cantitate ( gravitatea atacului virusului Covid depinzând si de cantitatea de virususi care au întrat deja în organism ), o infectare prin ochi, nas, gura. etc.,si sa cunoasca exact data infectarii.
Voi cum intelegeti?

Ar avea nevoie pentru vaccin sa cunoască exact momentul.exact al infectarii ca sa vada si ce efect ar avea vaccinul in diferite etape ale infectarii probabil deoarece eficacitatea vaccinului ar depinde și de momentul administrării acestuia.

Înțeleg ca vor vaccin pentru persoane deja infectate si nu de preventie.
Dar, vaccinul nu ar fi de fapt tratament si nu vaccin anticovid?
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit unor specialiști, România ar putea deveni noua Brazilia în ceea ce privește răspândirea virusului, dacă nu se vor lua urgent măsuri.
Iata ce concluzie au tras niste jurnalisti belgieni:

[ link extern ] /

Este normal ca alte tari sa inchida granitele pentru romani.
Este suficient ca o parte din oameni sa fie indiferenti si virusul nu iarta.

Desi nu avem un presedinte precum cel brazilian, avem parlamentari PSD si din alte partide care au aceeasi conceptie despre noul coronavirus.

Asadar, degeaba ai un presedinte de stat responsabil si de buna-credinta, asa cum avem noi, daca ai parlamentari si alti oameni influientati politic care fac precum presedintele brazilian si nu le pasa de oameni, nu le pasa ca mor tot mai multi in caz de imprudenta politica manifestata la nivel inalt.

A decedat si o fata de 22 de ani infectata cu Covid 19 deoarece ca nu au fost locuri in spital ca sa fie internata.
Pentru mine a fost previzibil ca sa se va intampla asa ceva si vor muri si tineri nevinovati.De la inceputul lunii martie atrag atentia cu privire la acest lucru.
Cu o saptamana inainte a decedat si mama ei tot de Covid 19.
Dumnezeu sa le odihneasca in pace!

acest răspuns util
Managerul spitalului unde a decedat acea tanara a spus in direct la tv ca ea a refuzat sa astepte rezultatul testului si a dat declaratie pe proprie raspundere semnata ca doreste sa plece acasa , si nu a putut fi convinsa sa ramana. Si nu a dorit sa se interneze nici cand a fost anuntata ca e pozitiva , doar cand i s-a alterat rau starea, a chemat ambulanta . Mare pacat , imi pare tare rau pentru familie . Si uite ca de ce m-am temut cel mai tare , incepe sa se intample , directoarea ( cred ) a DSP Bucuresti a spus ieri ca 4 medici epidemiologi au demisionat din motive personale. Poate sunt si medici ATI demisionari , nu stiu . Dar , ne putem astepta la asta ? Eu cred profund in ceea ce americanii considera , in Declaratia de Independenta, a fi un drept fundamental , acela de a-ti cauta fericirea , intelesul e mai degraba, a-ti cauta mai-binele personal . Si de ce nu ? Cand vad ca ei fierb la propriu in costumele alea si cu pampers , iar multime de turisti om-in-om , sfidand - cred ei - boala si bunul-simt... Doar nu au jurat sa-si dea viata pentru pacienti, ci doar sa-si faca meseria cu demnitate si onoare . Azi CEO al celei mai mari agentii on-line de recrutare de personal din Romania a spus la digi24 ca sunt 2000 oferte de munca din strainatate pentru medici romani . Si cum specialitatea ATI este extrem de grea, putini o aleg , oriunde in lume , ma trec fiori . Bietii medici , cred ca, uitandu-se la imagini de pe litoral , nu vad decat cohorte de pacienti dand navala la poarta spitalului lor ...Si atunci , de ce sa nu se gandeasca - macar- sa lucreze pe alti bani , cu alte dotari , unde macar sunt respectati si nu acuzati ca tortureaza pacientii...
CHKa, utilizator
acest răspuns util
In privinta tinerei de 22 de ani decedata nu cunosc situatia exacta dar am inteles ca s-a dispus o ancheta.
Eu am inteles ca nu a mai fost loc in spital cand a vrut sa se interneze.
Insa, daca a refuzat anterior internarea si-a ales singura soarta si nu a mai putut nimeni sa o mai ajute.
Dreptul de a refuza internarea in aceste cazuri ( conform deciziei CCR ) inseamna sa iti asumi si propria moarte.
Trist...pentru ca ea nu a vrut sa se ajunga aici si nici nu a crezut ca se va ajunge...

Da, rareori a avut cineva dreptate asa cum aveti dvs.
Daca medicii considera ca se bat cu morile de vant este normal sa plece in strainatate mai ales ca pleaca pe bani seriosi si nu asa cum sunt platiti medicii la noi.
Ce vor putea face medicii acestia care pleaca in Romania?
Sa priveasca cum unii vor muri aiurea din propria lor vina si ei oricum nu vor avea ce sa faca mai ales daca nu vor mai fi locuri in spitale?
Este exact scenariul apocaliptic pe care l-am descris eu la inceputul lunii martie ( cu cateva zile mai inainte de decretarea starii de urgenta) cand am atras atentia asupra acestui pericol.Am avut o mare sansa la acel moment pentru ca desi nu s-a scapat total de infectari, asa cum vroiam eu, totusi a murit putina lume.
Guvernul reusise sa controleze situatia intr-o prima faza si poate ca lucrurile nu ar fi fost atat de grave daca oamenii ar fi purtat macar masti si le-ar fi pasat de ceilalti semeni ai lor.

Este normal ca medicii sa plece pentru ca au muncit enorm in conditii extrem de grele ( cu combinezon si masca, fara aer si asudand in permanenta) si nici nu cred ca ar mai rezista mult.Este o bataie de joc la adresa medicilor si au toata dreptatea din lume sa plece.

Ce poti sa faci daca oamenii in numar foarte mare isi cauta moartea singuri?
Nepasarea lor de a-i ucide pe altii ii ucide si pe unii dintre ei.

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)