avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
E foarte bine ca se ancheteaza , asa a spus acel manager , ea avea mama bolnava deja si a fost testata pentru ca avea deja simptome , si totusi nu s-a lasat convinsa sa ramana...Mare, mare tragedie... Oferta pentru medicii romani e de 4000- 5000 de lire. Nu-i deloc de lepadat... Si cauta medici si Olanda , Germania , Franta...
Eu tot la inceputul lunii martie sustineam ca este bine ca studentii de anul IV de la medicina sa fie deja pregatiti sa intre in paine.
Sper ca au fost pregatiti.

Medicii care pleaca in strainatate pe aceste sume atractive vor face acelasi lucru si acolo dar macar pe alti bani.
Si acolo sunt iresponsabili ca la noi si vor avea mult de lucru.

Astazi, in Berlin era manifestatie ( 22 000 de protestatari) datorita revoltei populatiei ca le sunt restranse drepturile fundamentale.

Era atat de simplu pentru Romania sa fi restrans drepturile extrem de mult pentru 2-3 saptamani si sa scapam de noul coronavirus dar daca cineva facea asa ceva foarte probabil ca ar fi fost acuzat ca a incalcat drepturile si libertatile fundamentale ale romanilor si este un adevarat tortionar.Aceasta, in ipoteza in care Romania nu ar fi avut niciun infectat cu noul coronavirus.
Atat de multa nesimtire exista in lumea politica.
Va dati seama ce ar fi zis romanii daca nu exista niciun caz de coronavirus in Romania?
Ca virusul nu exista...

Dar, nu cred ca ar fi avut timp de reactie avocatul poporului si CCR si nu s-ar fi ajuns la cresterea numarului de infectari pentru ca nu ar fi existat niciun infectat in Romania dicolo de zona de carantina totala.
Eu asa credeam ca se va intampla pentru ca Romania a avut timp de reactie.
Nu numai Romania a avut timp de reactie ci si alte state mai mici.

SUA, RUSIA, Coreea de Sud si Israel nu au avut timp de reactie sau poate ca prea putin timp.

Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
Domnule avocat , nu cred ca ar fi mers , la noi in oras s-a incercat cu un timp in urma sa se faca o campanie de sterilizare a cainilor , cooptandu-se studentii din ultimul an la Facultatea de medicina veterinara , si nu s-a putut , ca nu aveau drept de libera-practica. Cu atat mai putin la studentii medicinisti, nu au dreptul sa faca macar o injectie....Sa dea o mana de ajutor in cadrul practicii, poate ca e posibil , nu stiu , dar sa-i duci in spital, intr-un focar.... e raspundere imensa ...I-am vazut pe berlinezi , spuneau ca refuza masca pentru ca ii face sclavi... Incerc de ceva timp sa inteleg care-i mecanismul lor de gadire , si nu-mi iese deloc . Care-i cauza pentru care o refuza cu o vehementa demna de o cauza mai buna ? De ce se simt calcati in picioare si lipsiti de demnitate ? Pe de alta parte , destui au considerat ca, la 10 august , nu a fost nimic anormal ca jandarmii sa-i bata si gazeze pe cetatenii pasnici, acolo nu se lovea in demnitate.... Si constat cu mare groaza ca si procurorii gandesc la fel ...
CHKa, utilizator
Studentii de la medicina din anul IV fac fata.
Si guvernul a zis pe vreo 20 martie ca are in vedere acest aspect daca am inteles eu bine.

Insa, la noi lucrurile au avut un curs normal dupa ce a intrat virusul in tara si nu mai stiu ce au mai facut.
In cazuri exceptionale, cum ar fi o stare de urgenta chiar zonala se poate conferi dreptul la studenti sa lucreze daca se adopta lege in acest sens sau un act normativ ( aici nu intru in detalii pentru ca daca iar vine avocatul poporului sa zica ca este neconstitutional apar mai multe variante juridice).
In opinia mea, se poate institui prin lege ( ca act normativ general) un drept provizoriu a celor care se pot descurca la ATI.
Nu pot intra juristii, tamplarii, strungarii, etc. la ATI dar studentii au o anumita calificare medicala care este suficienta pentru a salva vieti.

Au facut si spitale de campanie, corturi cum am zis si eu la inceputul lunii martie, au luat masurile care se impuneau chiar daca numarul de infectari nu a atins atunci cotele de acum.
Pentru un moment ulterior intrarii virusului in tara au luat masuri corespunzatoare desi PSD se plangea ca sunt goale spitalele.
Iata ca acum s-a indeplinit dorinta PSD-ului...

Sa luam ipoteza ca nu avem medici de terapie intensiva ( este o situatie ipotetica si nu reala).
Variantele sunt:
1. Sa faci ATI-sti medicii de familie si alti medici care nu au pricepere la intubare pentru ca acesti medici nu au nicio legaura cu asa ceva ar fi o greseala fundamentala.
2. Sa iei studenti care au facut practica intensa pe ATI timp de cateva luni.Si asa sa intre si ei in paine.Fiind tineri inca din martie am gandit ca ei au sanse sa scape cu viata in caz de infectare, sanse mult mai mari decat sa bagi medici de 50-60 de ani...

Eu nu stiu ce a facut Ministerul Sanatatii si ce strategie a gandit dar va spun sigur ca acei studenti se vor descurca mult mai bine decat cei care sunt medici de familie sau medici chirurgi, ortopezi sau orice alte specialitati doriti dvs. intrucat studentii vor fi tineri si mult mai bine pregatiti pe ATI decat cei care au facut de pilda 50 000 de operatii chirurgicale.
Ei ar veni si cu un suflu nou, ei isi doresc acest lucru si determinarea in lupta cu noul coronavirus este esentiala.
Daca lasi garda jos virusul te loveste rau de tot si acest lucru se vede cu ochiul liber.

Eu ii inteleg foarte bine si pe berlinezi pentru ca atunci cand eu stiam ce este democratia si o intelegeam foarte bine ei nu stiau ce este...desi o aveau.Ma refer la cei din Berlinul de Vest cum era pana in 89.
Sunt derutati si frustrati.
Acesta este rolul si efectul unui astfel de virus.
Creaza haos si distrugere economica.
Acest virus omoara oamenii in mod selectiv si in mod cu totul imprevizibil in anumite situatii.
Medicii au confirmat prin aprilie ceea ce banuiam tot de prin martie.

Cat priveste 10 august este ceva total diferit si nu discut deoarece nu are deloc legatura cu noul coronavirus si cu traseul acestuia.
Nu am inteles insa de ce s-a intervenit in forta daca erau protestatari pasnici.
Nu am avut niciun client in acest dosar si nu am deloc informatii din dosar.
Am avut doi potentiali clienti dar nu vroiau sa plateasca cat sa imi starneasca atentia asupra cazului.
Nici nu se poate afirma ca era un caz simplu si daca mergeai o singura data ca avocat se rezolva tot.
E posibil ca prin lege sa se poata asa ceva , dar medicul militar ATI de la Cluj , care a fost in prima echipa de la Suceva s-a infectat intuband un pacient extrem de grav si , pentru ca nu vedea cum trebuie , si-a scos ochelarii de protectie . Asa usor te poti infecta , si era un medic cu mare experienta , ii cunosc reputatia profesionala . Desigur , am convingerea ca stia ce risca, dar era o urgenta majora , se pare....Poate , pentru ca situatiile exceptionale cer masuri exceptionale, sa se poata apela la studenti , si cam in directia asta se indreapta situatia .... Ziceam de 10 august doar in contextul in care nu pot intelege felul in care gandesc conationalii mei , desi as vrea , ce masuri diferite au, ce putin - spre deloc - sunt afectati de fapte extrem de grave , si cat de amenintati si ingraditi se simt de o masca chirurgicala.E paradoxal...
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)