Este regretabil faptul ca statele nu coopereaza intre ele.
Este o lupta care va dura cu mult mai mult daca se va purta in mod individual de fiecare stat in parte.
Marea Britanie acuza Rusia ca a vrut sa fure date despre vaccinul anticovid:
[ link extern ] /
Pe de alta parte, am inteles ca Rusia are deja un vaccin pe care Vladimir Putin vrea sa il puna in aplicare in Rusia din 15 august 2020.
China pare sa nu mai aiba probleme serioase din luna mai 2020 cu infectarile cu noul coronavirus.
Ei petrec la festivalul berii:
[ link extern ] /
In Romania observ ca nu se coreleaza deloc sistemul pentru a se putea dona plasma de cei care au fost infectati si s-au vindecat.
Daca statul vrea ca ei sa doneze plasma pe banii lor deja exista o mare problema.
Asa rezulta din acest link si deja a fost dezbatuta situatia in mass-media:
[ link extern ]
Directorul OMS: „Nu există niciun remediu pentru Covid și poate că nu va exista niciodată”
[ link extern ] /
Si eu am aceeasi temere ca si directorul OMS de mai mult timp si nu pentru ca a spus el acum.
Am analizat si eu situatia cu atentie anterior.
Ramane de vazut ce va fi dar daca statele nu inteleg sa conclucreze intre ele in privinta gasirii unui vaccin si vor sa se ia la intrecere si sa arate care din ele este mai destept, pandemia se va intinde cu mult mai mult timp decat daca ar coopera.Orice informatie medicala poate ajuta alti cercetatori deoarece cu cat sunt mai multi care sa gandeasca si analizeze situatia stiintifica cu atat cresc sansele de gasire mai repede a unui vaccin.
Din punct de vedere economic toate statele sunt afectate de aceasta criza medico-sanitara si cu cat dureaza mai mult pandemia cu atat se vor autodistruge singure din punct de vedere economic.
Aceeasi este situatia si in ceea ce priveste datele concrete cu privire la transmiterea virusului, la conditiile in care se imprastie virusul si datele concrete care arata in mod evident cum se transmite in concret si nu la un mod generic.Ma refer la probe certe care sa arate cum se transmite pentru ca populatia sa poata intelege mai clar si sa se fereasca.
Nu am vazut nicaieri sa se descrie unde s-a infectat unul si altul.
Nu s-a descris nicaieri detaliat cum a inceput sa se nasca un focar.Cand spun acest lucru ma refer la o descriere amanuntita a situatiei si nu la faptul ca in orasul X a aparut un focar de infectari.
Cand spun acest lucru nu ma refer la caminele de batrani care sunt spatii inchise si un singur infectat ii poate infecta pe toti ceilalti, ci la cazurile in care apare un focar de nicaieri.
Cine este acea persoana care a generat un focar si de unde a venit?
Eu nu am vazut sa fie raspuns cineva public la astfel de intrebari dar nici nu stiu daca au fost puse de jurnalisti la emisiunile in care au fost invitati factorii de raspundere din partea autoritatilor de stat.
Fara o analiza concreta nu vom iesi din aceasta situatie decat in cativa ani sau cand se va ajunge la imunizarea populatiei si se va ajunge ca lumea sa se revolte pana la acel moment.
Apropos, stie cineva care mai este situatia cu procentul de imunizare a populatiei din Romania?
Pe plan juridic am inteles ca persoanele testate negativ, persoane care nu sunt infectate sunt tinute in carantina sau izolare la domiciliu 15 zile si dupa 15 zile sunt retestate.
Este o restrangere nejustificata a drepturilor si libertatilor fundamentale o astfel de abordare in acest moment deoarece nu exista nicio justificare de natura logica care sa necesite asa ceva.
O persoana testata negativ ar mai trebui retestata dupa cca 5 zile si nu dupa 15 zile si daca dupa 5 zile testul iese tot negativ ar mai trebui retestata dupa inca 5-6 zile.
Deci, sa se faca 3 teste in 15 zile.
Este foarte redusa probabilitatea ca o persoana testata negativ de doua ori in 5 zile sa mai iasa ulterior pozitiv si deja se pot aduce critici deosebit de serioase proprotionalitatii masurii izolarii unei persoane sanatoare.
ATENTIE, nu ma refer la persoanele asimptomatice ci la persoanele sanatoase deoarece au fost testate negativ.
Asimptomaticii nu par sa aiba nimic dar ei sunt infectati cu noul coronavirus si il si transmit altor persoane.
Daca am inteles eu bine, este logica grecilor care retesteaza romanii la intrarea in Grecia dupa ce acestia prezinta un test negativ facut cu 72 de ore mai inainte.
Este o modalitate de lucru corecta care respecta atat siguranta nationala a Greciei, cat si drepturile omului.