avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1259 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule avocat , nu cred ca aveti dreptate , sa-i pui pe pozitivi sa plateasca e o discriminare , ai zice ca cei infectati sunt pedepsiti . Intamplarea face sa am in familia mea extinsa ( afini ) al treilea caz de infectare , de ultimul am aflat ieri, cu test pozitiv sambata ; unul dintre cei trei a .decedat. Nici unul nu a avut habar cum s-a infectat, nici nu s-a descoperit nimic , si nu erau dintre negationisti , dimpotriva , ultima este medic pensionar , chiar stie ce e un virus . O ancheta epidemiologica e extrem de dificil de facut la cazurile astea disparate , imaginati-va ca trebuie sa intrebi pacientul despre contacti , sa zicem ca in ultimele 3 zile are 10 , celor de la DSP le trebuie adresele lor . Pacientul - poate le stie , poate nu pe toate.... sau se simte prea rau ca sa raspunda la intrebari ... Apoi , iei la intrebari contactii , pe care poate ii gasesti acasa , poate nu si trebuie sa mai vii o data, de doua ori pana ii gasesti pe fiecare in parte... si tot asa , in progresie geometrica.... Ce cohorte de oameni , dotati cu masini ai nevoie pentru asa o munca de Sisif ? De ce ziceti ca ar exista un procent de imunizati ? Ca nu prea sunt dovezi ca ramane imunitate in urma bolii... O imunitate de foarte scurt timp ( doua- trei luni ) nici nu merita masurata , e neconcludenta. Cand s-au anuntat primele cazuri de reinfectare , cred ca in China , mie mi s-au cam dus sperantele ... Fara imunizare , nici vaccinul nu prea are sens , nu poti vaccina din doua in doua luni... Sper sa gresesc eu , dar dupa declaratiile de la OMS , dau impresia ca ne pregatesc pentru vesti proaste . Atunci mi-a dat prin cap - cu spaima - ca , fara vaccin eficient ne-ar trebui tratament eficient , altfel poate fi - la scara istorica - aproape sfarsitul umanitatii ... Azi vad lucrurile negru-inchis , se pare...
Ultima modificare: Luni, 3 August 2020
CHKa, utilizator
Noul coronavirus nu va duce la sfârșitul umanității.
Va decima insa multi acum si ulterior.
Multi înseamnă, insa, un procent mic.
Noii născuți nu se nasc cu covid din mame infectate.
Nu știu care este situația lor ulterioară, daca dezvolta sau nu imunitate.
Probabil ca nu știe nimeni astazi.

Am dat doar un exemplu cu plata de catre cei i.nfectati.
Cu drept de contestatie.
Multi din cei care merg pe litoral sunt tineri și multi nu cred ca exista virusul sau nu le pasa dacă exista sau nu...
E treaba loc ce cred sau ce fac dar undeva trebuie sa plătească pentru ca asa este corect.
Ma refer strict la situatia cu intrarea pe litoral și nu la situatia din tara, ca sa elimin si această confuzie.

Știu ca oamnii se pot infecta și aiurea si fara sa stie, o.clipa de.neatentie putând fi suficienta sau pur și simplu neșansa ori fatalitatea.

Eu vreau sa merg pe litoralul romanesc și sa nu port masca.
Si cei care vor asa ar trebui sa fie de acord și sa analizeze serios acest lucru.
Mie nu imi place sa ma plâng ci sa rezolv problemele.

Daca nu se va proceda asa in mod inevitabil se va purta masca dar 0amenii sa nu se.mai plângă.
Oricum, nu stiu daca face fata statul roman la asa ceva.

Sa dea.drumul la.privati daca vor sa reducă numărul de infectari.
Sa faca scutiri sau reduceri de impozite pe salarii sau/si pe.profit la acele firme.
Guvernul are pârghii de control a situatiei.
Nu îmi.pasa cine face firme scutite de impozit.Ca ar fi de la PSD, liberali, etc.
Chiar ar trebui sa fie atât de multe încât sa meargă totul brici.

Este enervanta ideea ca, chinezii beau bere la festivalul berii fara a purta măști iar noi mai avem un pic si mancam cu masti.
China s-a descurcat iar noi ceilalți avem probleme.
China a știut sa faca lucruri simple și eficiente, iar, China chiar nu a avut timp de reacție fiind singura tara care a fost lovita complet neașteptat de noul coronavirus.

Daca România ar fi fost locul de unde ar fi început noul.coronavirus am temerea ca noi nu am mai fi discutat astăzi...din motive lesne de înțeles...pentru ca doar cei in viata pot discuta...

Parerea mea este clara, ca sa poți crea un echilibru pe litoral trebuie sa.controlezi si sa eviți sa ai asimptomatici acolo și fara testare este imposibil de controlat asa ceva.

Nu cred ca purtarea mastilor pe litoral va duce la încetinirea transmiterii virusului pentru ca tinerii o vor purta pe strada dar nu și în hoteluri si din acest motiv nu se va vlrezolva nimic asa.

Este echivalentul greșelii cu lipsa carantinarii tuturor celor veniti din strainatate.
Izolarea la domiciliu a dus la răspândirea virusului si pentru mine a fost previzibil acest lucru.

Lipsa.de bani a a guvernului a dus probabil la nerantinarea tuturor dar uitați cati bani se tot.cheltuie aiurea, daca nu se iau masuri precise.
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Nu este un proiect fezabil, cel cu testarea. Si oricum, pe litoral nu e obligatorie masca decit in citeva zone, unde e foarte aglomerat. Oricum nu se va purta masca pe plaja.
Si eu sunt de parerea lui @latka , de altfel se pare ca testele rapide au acuratete de 70% , si asta inseamna ca un test din trei e fals , mult prea mult . Pana sa amenajezi logistic o asemenea zona de testare , cu tot ce ar fi nevoie ( parcari pentru asteptare , laboratoare , toalete , personal ) mai trece si urmatoarea vara... Mie , totusi , imi pare ca s-a scapat problema din mana odata cu decizia CCR , cand la granite cei veniti nu au mai putut fi carantinati , au avut de dat doar o declaratie ca se vor izola la domiciliu , nimic mai mult . Si cand au iesit din spitale toti cei care au vrut , infectati ori neinfectati . Ziceti de privati care sa-si testeze angajatii , nu ? Dar s-a vazut si aici pe forum ce impotrivire au avut din partea angajatilor , a sindicalistilor , in loc sa o ia ca pe o favoare , era pentru paza lor, la urma toata . Oricum , testarea angajatilor intr-o firma iti da o fotografie de moment , peste 2 zile nu mai e valabila . Impresia mea - poate gresesc - nu a fost ca guvernul s-a impotmolit in lipsa de bani , chiar au dat fonduri oriunde a fost nevoie ( spitale , DSP-uri , pentru intretinerea celor in carantina , etc ) . Sigur ca oamenii merita o vacanta , dar trebuie sa tii seama de circumstante . Daca ar exista - de pilda - o infestare radioactiva ( au fost accidente, Cernobil de exemplu ) tot asa ar fi procedat turistii ? Macar la covid te poti apara cat-de-cat, la radioactivitate nu . Oricum , pana prin 10 septembrie pe litoral si in zonele turistice va fi tot asa , pe urma se diminueaza .
Decizia CCR a determinat cresterea numarului de infectari dar destul de târziu.
Carantinarea tuturor trebuia începută in martie.
Nu are legatura decizia CCR cu intrarea virusului in tara ci cu faptul ca guvernul controla situatia.
Nu era o situatie fericita dar era acceptabila.

Varianta cu creșterea numarului de infectari si apoi scăderea acestora este o chestiune pe care se merge foarte probabil de orice guvern roman.
Problema este ca o creștere mare va duce la starea de urgenta.

Testarile pe litoral ar duce la un control al pandemiei pe un anumit palier foarte important.
Nu știu dacă guvernul are bani pentru asa ceva dar este singura modalitate de control al pandemiei.
In caz contrar, eu cred ca numărul de infectari va creste si apoi se va umple terapia intensiva, moment care va genera obligatoriu starea de urgenta.

Guvernul are parghii de a rezolva și daca nu are bani.
Depinde insa daca se va merge pe infectari pana la vârf sau pe o încercare de estompare a infectarilor in ritm alert.

Eu ma refeream la teste PCR.
Teste PCR care sa fie făcute si cu 6 zile mai inainte de intrarea pe litoral pana la o noua testare.
Si testele PCR au dat erori.Cazul CFR Cluj a confirma acest lucru și ca ar fi fost bune și testele rapide macar orientativ.
Fara teste ne aflam intr-un razboi in care noi suntem orbi iar virusul vede foarte bine țintele ceea ce evident ca nu va duce la nimic bun.

Cat priveste refuzul testarii aceasta ar duce la neintrarea in județ.
Nimeni nu te poate obliga sa te testezi dar nimeni nu ma poate impiedica sa nu te primesc ca sa am ordine și respectarea sănătăți publice.

Eu vizam trei lucruri:
1. Sanatatea publica nationala si nu numai locala
2. Dreptul la concediu un normal
3.Cei care știu ca sunt infectati nu vor mai ajunge pe litoral .Pana nu vad anchetele DSP nu cred ca au fost bine facute pentru ca ,eu cred ca le-au scapat multi infectati care au răspândit virusul.
Pe faleze se merge cu masca si in alte zone aglomerate.

O sistare sau o reducere substanțială a transmiterii infectarilor pana pe 10 septembrie ar duce si la salvarea de vieti chia4 si după 10 septembrie pentru ca virusul va mai lucra intens și ulterior acestei date.
Nu se va termina nimic pe 10 septembrie...

Asa am afla si daca ulterior ar fi bine a se proceda asa si pe Valea Prahovei după finalul estival pe litoral.
Daca masura nu ar avea efect ar fi fara sens sa se aplice si la munte, dar dacă ar avea efect?
Cum am putea afla daca nu incercam?
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)