avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 890 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Noul coronavirus nu iarta nicio greseala.
Nu conteaza cata experienta ai.
O secunda si poate fi de ajuns sa te infectezi.

Eu cand am zis ca este greu de intubat un pacient stiam ce zic.
Daca nu stiam, nici macar la un mod suficient de ridicat cat sa imi permit sa scriu de Covid si intubare nu mai scriam absolut nimic pe acest forum in materie de Covid-19.
Am obiceiul de a fi enervant de exact si extrem de sigur pe mine cand afirm ceva.
Sunt strateg in general si in special si nu las nimic la voia intamplarii.

Probabil ca medicul nici nu a realizat pericolul efectiv.
Multi nu intelegeau.
Dr. Streinu Cercel, medic epidemiolog si nu chirurg sau ortoped, zicea ca este o raceala prin februarie- martie 2020.
El s-a luat dupa OMS si dupa cifre.
Nu te iei mereu dupa cifre mereu...zic eu...dar nu mai conteaza...
Cifrele pot fi gresite din varii motive...

Ca cifrele au fost gresite s-a stabilit ulterior si de aceea Donald Trump s-a suparat foarte tare pe OMS dar medical pe cifre se lucreza...
Din acest motiv toti medicii din lume au comis o eroare grosiera.

Este unul din motivele pentru care eu am sustinut ca nu intotdeuna se impune ca un doctor sa fie Ministru Sanatatii.
Inainte de ministrul sanatatii Nelul Tataru a fost ministrul Costache, medic si el si probabil ca s-a bazat pe cifre.
Multi au criticat juristii si ca acestia nu ar trebui sa acupe portofoliu la sanatate la DSP, etc.
Oare, dupa ce a fost acum?
Ce au facut medicii?

Cifrele s-au dovedit a fi inselatoare dupa cum zice si Mike Pompeo, fost sef al CIA, fiind si el foarte suparat pe cifre dar el avea totusi o functie inalta in SUA la acel moment daca am inteles eu bine.
Ce Dumnezeu a facut daca el avea o functie inalta in SUA...si nu in Romania...totusi...
Americanii sunt si cam decimati de noul coronavirus.
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 August 2020
Era medic militar , antrenat pentru un razboi bacteriologic , de pilda ... Cred ca , data fiind urgenta , si-a asumat... S-a si vazut la Suceva cum erau educati medicii de catre militari despre echipare , circuite , etc.
CHKa, utilizator
Daca nu a vazut sa faca intubarea trebuia sa vorbeasca cu un coleg, cred eu.
Nu era el singurul din echipa care sa stie sa intubeze.
A fost o echipa acolo.

Daca pacientul murea in 20-30 de secunde pentru ca nu mai avea oxigen atunci cu siguranta ca a fost erou ca a procedat asa si nu avea de ales intrucat nu avea timp sa cheme un alt coleg ca sa intubeze pacientul.
Asta doar ei stiu...

Eu cunosc situatia doar in aparenta si nu in mod concret si nu pot comenta deloc in aceste conditii pentru ca nu am fost acolo.
Perfect de acord
Organizatia Mondiala a Sanatatii sustine ca pandemia va fi ,,foarte lunga".

[ link extern ]

OMS vrea sa se grabeasca si studiile cu privire la transmiterea noului coronavirus la animale.

Daca virusul se poate transmite si la porci, vaci, pasari, situatia va fi si mai complicata deoarece ar insemna sa se transmita virusul si prin carnea infectata, dupa parerea mea, ceea ce ar incurca si mai tare situatia.Ar insemna ca virusul sa se poata transmite si prin mancare.
Ramane de vazut ce va rezulta.
Pana in prezent situatia nu a fost lamurita cu privire la acest aspect.
Nu stiu ce cercetari s-au facut in Germania la abatorul unde era un focar de infectie cu Covid-19 in care erau angajati muncitori romani.
Nu a zis nimeni nimic daca s-au facut sau nu cercetari aprofundate si analize la carne.

Cat priveste protectia suplimentara fata de noul coronavirus se recomanda ( citat din linkul de mai jos) :

Dr. Anthony Fauci, epidemiologul şef de la Casa Albă, a recomandat populaţiei să poarte ochelari de protecţie sau viziere pentru faţă ca o măsură suplimentară împotriva contractării noului coronavirus, scrie ABC News.

Anthony Fauci a adăugat că în timp ce ochelarii şi vizierele pentru ochi sau faţă „nu sunt recomandate în general” în acest moment, „dacă doriţi cu adevărat să fiţi complet protejaţi, probabil că ar trebui să le utilizaţi dacă puteţi.”

[ link extern ]

Un caz care naste intrebari daca infarctul miocardic a fost consecinta infectarii cu Covid-19;

[ link extern ]

In ziua in care omul politic s-a externat, fiind vindecat de Covid-19 a decedat.
Este posibil ca sa fie vorba de cheaguri de sange care au dus la inarctul miocardic.
Daca se va dovedi ca este asa, insemna ca nici dupa vindecare omul nu are nicio siguranta ca a scapat de consecintele Covid-19.
Ultima modificare: Duminică, 2 August 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)