avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu suna logic ceea ce spuneti:
1. Logistic e foarte greu.Mai ales cu teste PCR.
2. Chiar costa astfel de teste. Daca luam un pret minim de 200 RON, intr-un weekend iese o suma de 20 000 000 RON.
3 Procedura ar insemna ca un judet va capata "drepturi" suplimentare, sa testeze tot ce intra. Va suna ca taxa de intrare a masinilor in municipii, daca nu sunt minim Euro 5. Toate judetele din tara vor dori un astfel de "drept".
4. Nu are logica si din perspectiva faptului ca orice persoana se poate infecta chiar in Constanta. Are si judetul asta surse de Covid-19.

Nu rezolvati nici una dintre problemele enumerate de dvs.
Cu tot respectul, Latka, dar eu consider ca este logic, firesc, nediscriminatoriu fata de alte județe si eficient, fiind o modalitate de control și de prevenire a infectarii si transmiterii virusului in toată tara.
De la mare se pleacă în toate județele tarii.
Satu Mare, Iași, etc.

Nu este discriminatoriu pentru ca este un punct de control firesc prin care se impiedica transmiterea virusului in toate direcțiile la plecarea de la mare.

Primul test ar trebui făcut in județul sau orașul turistului.
Daca turistul iese negativ stie ce are de făcut.
Va exista o evidenta a infectatilor.

Si celelalte teste rapide ar fi utile daca au un PCR negativ in caz extrem pentru ca este mai mult decat nimic, mai mult decat nicio testare.

Eu ma refer la zona de litoral.
Cei din Constanța vor fi și ei testati in aceleasi condiții iar cei care lucrează pe litoral depinde de situatie.Este de vazut aici.

Referitor la bani.
Remdesivir este foarte scump.Cat vreo 10 teste PCR o doza si nici nu sti daca pacientul scapa cu viata.

Eu am dat niște repere orientative pentru ca lucrurile ar trebui gândite in cele mai mici detalii.
Nu o sa stau sa imi bat capul la cele mai invizibile detalii atat timp cât nu exista disponibilitate din partea autorităților.

Cert este ca avem o direcție care nu este deloc bună in prezent si trebuie gândit ceva concret si facute niște mutări strategice.
O expunere de motive pe asa ceva ar dura câteva ore.
Eu am expus pe scurt ca idee orientativa.

Pe timp de iarna se poate muta situatia pe Valea Prahovei.
Se zice ca in sezonul rece vom avea al doilea val.
Va fi si gripa si va fi un haos total.
Lumea va fi răcită puțin sau mai mult.
Intelegeti ce va fi la iarnă?
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020
Eu v-am rugat sa faceti o analiza logica, nu dupa cum credeti, sau simtiti dvs. Nu este posibil.
Nu ati adus nici macar un argument la cele aratate de mine.
Nu e un proiect fezabil, ginditi-va ca intr-un weekend vin la mare in turism organizat sau mai putin organizat peste 100 000 de oameni. In toata Romania abia se fac 20000 de teste intr-o zi.
Si nu e numai litoralul in aceasta situatie, sunt locuri la munte de exemplu unde vin in weekend mii sau zeci de mii de turisti.
Nu vedeti deloc in perspectiva, logistic, ceea ce propuneti dvs. e irealizabil. Si m-am referit doar la weekenduri.
La ce nu v-am răspuns?
V-am răspuns la tot.

Se poate ajunge și la suplimentarea numarului de teste.
De aceea ziceam ca guvernul poate incuraja astfel.de centre.
Dar, trebuie sa ne mișcăm repede și cu talent.

Mie îmi pare ca România a rămas cum este la.footbal.
Juca bine 20 de minute si apoi cade si fizic și.psihic.
România s-a descurcat bine tot la fel și în pandemie la inceput.

Trebuie facute schimbari pentru ca altfel o incurcam.
La ce nu v-am răspuns?
V-am răspuns la tot.

Se poate ajunge și la suplimentarea numarului de teste.
De aceea ziceam ca guvernul poate incuraja astfel.de centre.
Dar, trebuie sa ne mișcăm repede și cu talent.

Mie îmi pare ca România a rămas cum este la.footbal.
Juca bine 20 de minute si apoi cade si fizic și.psihic.
România s-a descurcat bine tot la fel și în pandemie la inceput.

Trebuie facute schimbari pentru ca altfel o incurcam.

In SUA in .fiecare minut moare câte un om:

[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 4 August 2020

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)