avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@CHKa - Ba poate. Sunt multe "defecte de logica" aici.

1. O pensie se cotizeaza in medie peste 25 de ani si se plateste tot in medie doar 7 ani, deci nu mai puneti semn de egalitate aici.

2. In loc sa dea Romania 4 miliarde de euro anual pentru focuri de artificii catre americani, mai bine ii bagau in santate, scoli si pensii.

3. Votati degeaba ca toti sunt in aceasi gasca.

Revenind la topic: la mod general, in mare parte din tari, se testeaza terenul pentru revenire la stare de urgenta sau echivalent. Asadar, mare atentie: din 15 Octombrie s-ar putea sa avem iar perioada de detentie, daca se merge inainte cu planul initial.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
BX, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Asa e, cei care au iesit dupa '90, pe la 50 si ceva de ani si mai traiesc unii si astazi, doar 7 ani au supravietuit :) Sistemul de pensii de stat e falimentar de mult timp, din moment ce numarul pensionarilor e apx. paritar cu cel al angajatilor. Iar pensiile nu se platesc din ce ai cotizat tu, e un CAR la scara nationala, acum si europeana, presupun ca de acolo ne imprumutam deja pentru plata pensiilor. Probabil nenumitii aveau vreo sursa prin China. :)
2. Nu stiam ca propaganda ruseasca are adepti si pe aici :) .
3. Sloganul e la moda acum, alt tip de propaganda.
4. Da, alta teorie a conspiratiei, Bill Gates ne vrea din toamna pusi "la pastrare" :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vi se pare ca e o fractura de logica , dar nu e . Dupa algoritmul de calcul al pensiilor , la un salariu minim pe economie se obtin cam 0,3 puncte de pensie , statistic vorbind . Problema e valoarea acestui punct de pensie . Si va dau exemplul meu : am fost toata viata mea de salariat personal TESA , deci nici grupe , nici te-miri-ce sporuri . Acum 4 ani , aproape 5, salariul meu net era de aprox. 520 euro , pensia de cam 400 euro , cursul de atunci . Astazi , deci cu punctul de pensie marit de la 1 sept , am o pensie neta de 630 euro , cursul de azi . Daca se va aplica modificarea modului de calcul de la 1 sept 2021 , pensia mea salta la 900 euro brut , luand un curs de 5 lei/ euro , mai-mai dublu fata de salariul meu din ultimii ani de activitate . Vi se pare sustenabil? Vi se pare corect fata de dvs . , cei productivi , care platiti taxe si impozite statului , ca din ce se colecteaza 96% sa se cheltuiasca pe salarii pentru bugetari , pensii si protectie sociala ? Nu ar fi firesc sa aveti pretentia ca din acesti bani sa se faca si investitii de care si dvs. sa profitati , nu sa platiti fara nimic in schimb ? 2. In legatura cu “ focurile de artificii “ , tot ce pot sa va spun este ca - din ce vad eu ca omul-de-pe-zebra , toate tarile investesc in sisteme de aparare , in armata , or fi stiind ele de ce ... si chiar nu mi-ar place sa aud vorbindu-se ruseste pe aici , engleza suna mult mai bine ...3. Chiar daca e degeaba , tot vom merge la vot , macar alegem raul cel mai mic . Si , revenind la topic ( de la care , intr-adevar am deviat , lucru pentru care imi cer scuze ) , eu nu cred ca se va reveni la inchidere totala , pica toate economiile lumii asa . Ca sa traiesti nu e nevoie doar de bani , trebuie sa si ai ce cumpara cu ei . Iar starea de urgenta nu inseamna neaparat interzicerea circulatiei ( pe care atat de plastic o numiti detentie ) , pot fi impuse cu totul alte reguli . Inteleg ca sunt discutii in forurile europene pentru adoptarea de masuri identice in toata UE , vom vedea... PS . @ latka , acum am citit postarea dvs. , nu e CAR , ca acolo dai banii imprumutati inapoi , e CARITAS toata-ziua...” Sursa “ nu poate fi decat una singura , tiparnita...
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
CHKa, utilizator
In sfarsit cineva cu capul pe umeri. Putini se mai uita la cei care sunt salariati acum, e deja SF sa vezi pensii mult mai mari decit salariile, pentru acelasi post. Cum sa mai "condamni" pe cei care doresc sa plece la munca afara ?
latka, luati lucrurile la misto, ca de obicei. Cine nu e de acord cu dvs e rus/terorist/chinez/extraterestru.
Nu mai merge prajiturica asta. S-a prins lumea care mai poate gandi de mult de pacalelile astea. Argumente nu aveti ?

CHKa la un salariu de 520 euro este foarte sustenabila o pensie de 630 de euro.

1. Din ce castiga pe hartie un salariat, 2/3 ajung inapoi DIRECT la stat. Adica daca ai pe hartie 6000 lei, ramai practic cu sub 2000. Deci omul munceste si statul ia dublu pe munca lui. Ce face mai departe cu ei e bineinteles o mare gaura neagra care nu va fi descoperita vreodata intr-un sistem ca cel actual. Daca se directionau fondurile unde scrie pe fluturasul de salariu, erau bani de orice. Nu se intampla asta si nu se va intampla in curand.

2. Considerand doar inflatia pe 30 ani intr-o tara cat de cat stabila (luati orice tara UE stabila preferati) veti constata ca o pensie cu 50% mai mare dupa se acopera lejer. De fapt, se compenseaza inflatia.

"toate tarile investesc in sisteme de aparare , in armata , or fi stiind ele de ce "
I-auzi. Bravo !
Numai noi am desfiintat aramata si mai avem doar un schelet din ce era odata.

Artificiile s-au dovedit NULE DE DREPT in Arabaia Saudita, unde nici macar o racheta nu a apucat sa se lanseze in timp ce le bubuiau marile rafinarii.
Logica unui "Deveselu" lipseste cu desavarsire. Daca vroia Romania aparare impotriva rachetelor ratacite din tarile arabe, se putea parca un Aegis in Marea Neagra si asigura protectie inspre Europa la orice ar fi venit de acolo.
Ca imptoriva celor seriosi gen Rusia oricum sunt tot NULE DE DREPT, artificii de anul nou.

Deci dam ocupantului 4 miliarde pe an tribut. Bun, mai departe.
Si Grecia face la fel. Le-au bagat francezii pe gat avioane, sa aiba contra Turicei, si dupa ce s-a semna contractul au venit fuga francezii cu Portavionul si l-au parcat unde trebuie. Ii apara ei de "baubau".

"macar alegem raul cel mai mic"
Asa faceti, asa va trebuie !
Va meritati soarta !
Nu exista rau mai mic. E rau si atat. Raul ala mic se face mai mare ca anteriorul si tot asa.

Iar sura de bani "la sursa" este infinita, asta pentru informarea dvs.
Lipsa de fonduri va fi ultima problema a majoritatii tarilor de pe planeta asta.
Si chiar vor avea cu ce sa faca focul, in unele cazuri (cand n-ai bani de plastic).

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)