avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

COVID-19. A emis cineva vreo opinie cu privire la momentul in care se va finaliza infectarea cu COVID-19 in Romania?

Desi numarul infectarilor au scazut apar, zilnic noi infectari si se pare ca se va intinde foarte mult in timp aceasta situatie.

[ link extern ]

Ceea ce este bine este faptul ca spitalele de COVID-19 sunt goale si ca nu au existat explozii de infectare precum in tari din vestul Europei.

Nu am inteles ce forme de COVID 19 mai sunt acum preponderente in Romania.

Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Ce s-a intimplat cu cei de la Oxford ? Eu stiu ca merg inainte.
Eu cred ca mai degraba sper intr-un vaccin pentru Sars-Cov-2, decit in 40% marirea sustenabila a pensiilor de catre ...nu am voie sa spun :)
Nu-mi fac griji ca nu voi fi eu primul vaccinat, cedez locul :), numai sa fie cit mai multi in jurul meu :)
Da , merg inainte , dar va fi o intarziere...cine stie cat de lunga ... Pai in marirea “ sustenabila “ cu 40% nu crede nimeni cu mai mult de un neuron pricajit , n-au crezut nici ... nenumitii ... Si asta o spune o pensionara careia nu-i prisosesc banii , ca tuturor celor carora li s-a calculat pensia pe contributivitate si nu pe alte criterii .
Cei care nu vor accepta vaccinul nu vor putea transmite celor vaccinați.
Isi vor transmite virusul intre ei.

Exista insa problema ca, pana când se va ajunge sa fie nevaccinati cei care refuza vaccinul va dura foarte mult timp.

Ne confruntam cu o problema actuala și mai inainte de a ma uita mult in fata in timp ma uit la ce va fi mâine, in sens de viitor apropiat.

Vor mai muri oameni pana atunci.

Si eu sunt de parere ca transmisia accelerata a virusului s-a datorat concediilor petrecute pe litoral.
Acum transmisia virusului va fi accelerata si pentru ca au inceput școlile.

Vom.avea o transmisie atat de la cei cu concediile cat si de la elevi și daca logica mea nu este gresita va fi un numar foarte mare de infectari.

Daca vom depasi 2000 de confirmati pe zi vor fi probleme.

Răzvan Cherecheș crede ca se vor închide restaurantele și școlile dupa alegeri:

[ link extern ]

Si daca avem asimptomatici care ar merge la un restaurant anume nu ar mai trebui inchise toate restaurantele.
Cu școlile este mai complicat desi ar putea sa predea profesorii asimptomatici la elevii asimptomatici.

Acestea insa ar trebui sa presupună o campare zonala.
Cu școlile se poate rezolva și online dar cu restaurantele...

Ultima modificare: Miercuri, 23 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@CHKa
Intirzierea a fost de maxim o saptamina, numai in SUA s-a blocat testarea, dar acolo e un amestec de birocratie locala cu interesul politic de a scoate la 1 noiembrie un vaccin, probabil facut de o companie americana.

In privinta :credintei" in 40% eu nu as fi asa de sigur, altfel nenumitii nu ar pedala atit de tare pe povestea asta. Eu am intilnit cazuri de pensionari care cred ca e o comoara ascunsa sub palatul Victoria. :)

@Claudiu Lascoschi
Numar mare de persoane infectate nu mai e chiar o problema acum, numarul de decese in tarile cu sisteme de sanatate puse la punct a scazut substantial (uitati-va pe graficele din Italia, Olanda, Spania, Franta, Germania, Belgia etc), semn ca protocoalele de diagnostic si tratament s-au imbunatatit substantial. In plus, respectarea raportului Pareto de 80/20 asimptomatici (sau usor, mediu)/ cazuri grave face ca sansele noastre de supravietuire sa creasca. Chiar si sistemul de sanatate din Romania, chiar daca nu se ridica la performantele celor din tari mai "norocoase" , se informeaza de acolo si copie protocoale.

Nu o mai luati in tragic, chiar daca veti vedea ca avem 2000 de cazuri pe zi.
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
latka, utilizator
@latka , pai eu ce zic? Doar ca trebuie sa ai mai mult de un neuron si deja poti sa-ti dai seama ca asa ceva nu poate fi sustenabil , nimic nu poate creste cu 40% dintr-o data , nici in natura , nici in alta parte , legile economice ( nu cele date de organe legislative ) sunt ca cele ale naturii , au o logica , pui aici un leu si reverbereaza in x fel . “ Nenumitii “ stiau foarte bine ca nu e posibil asa ceva nici fara pandemia asta , dar cum sa renunti la 5,5 milioane de potentiale voturi ? mai ales de la bietii varstnici , care - morti-copti - merg disciplinati la vot. Nu-i banuiti de onestitate , ca nu au ... Marea nenorocire a noastra a fost ca acest virus ne-a lovit in an electoral , si de aici legi proaste , legi bune schimbate dramatic in legi proaste , masuri bune atacate pe la toate forurile , si - mai ales - mesaje disipate in populatie cu maaare mestesug , cu stiinta ( a manipularii ) chiar . Nenorocirea e ca lumea uita ca am mai trecut prin ceva similar , si chiar in timpul vietii noastre , ajungand toti milionari si - de fapt - traiam de azi pe maine...
Ultima modificare: Joi, 24 Septembrie 2020
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

M-ar interesa daca cunoaste cineva situatia cu infectariile covid-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce se insanatosesc CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Nu am intalnit niciun studiu de specialitate cu infectariile COVID-19 la copii si daca raman sau nu sechele dupa ce acestia se insanatosesc. In mare, cunosc ... (vezi toată discuția)
Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Elevii in tabere ar duce la evitarea scolii online. In toate orasele cu grad ridicat de infectare aceasta este singura soluție. Elevii neinfectati se pot ... (vezi toată discuția)
Strategia de vaccinare împotriva covid-19 o necesitate de interes national CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Strategia de vaccinare împotriva Covid-19 este o strategie de interes național. Primii vor trebui vaccinați medicii, profesorii, bugetarii care au contact ... (vezi toată discuția)