avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
kristian a scris:

Cred ca toti am obosit, este un efort enorm...
Oricum pentru mine aceasta saptamana a fost cumplita, parca am uitat tot.
Cum se apropie examenul sunt tot mai stresata, nici noaptea nu pot sa dorm, rezolv spete si in somn...
Sunt epuizata. :((

De unde faci spete?
Daca la o mostenire legala sunt chemati sotia supravietuitoare, mama defunctului si doi frati buni ai defunctului:
a) mama defunctului va lua 1/4 din mostenire, sotul supravietuitor 1/3, iar fiecare dintre frati 5/24
b) fiecare va lua 1/4/ din mostenire
c) mama defunctului va lua 1/6 din mostenire, iar fiecare dintre frati 1/4.

Raspunsul este c), dar ori sunt eu prea obosita, dar nu-mi dau seama cum au ajuns la calculul asta.Pentru ca mie nu-mi da asa.
HELLLP, unde gresesc?
Deci, deducem 1/2 din mostenire reprezentand parte s.s. in virtutea dr de proprietate in devalmasie
Din restul de 1/2, sotul suprav in concurs cu asc. si colat privilegiati are 1/3, adica
1/3x1/2=1/6la care se adauga cei 1/2 dedusi=4/6 adica 2/3
Mama+cei doi frati au 2/3x1/2=2/6 adica 1/3
Cei doi frati in concurs cu mama(adica un singur parinte) au 3/4, adica 3/4x1/3=1/4, respectiv fiecare frate 1/8
iar mama 1/4x1/3=1/12
Acum daca adun
2/3 + 1/8+1/8+1/12=1
Deci unde gresesc?
Ca ma doare capul..........#-o#-o#-o
fluturas1980 a scris:

kristian a scris:

Cred ca toti am obosit, este un efort enorm...
Oricum pentru mine aceasta saptamana a fost cumplita, parca am uitat tot.
Cum se apropie examenul sunt tot mai stresata, nici noaptea nu pot sa dorm, rezolv spete si in somn...
Sunt epuizata. :((

De unde faci spete?

Nu fac spete, fac teste grile...am scris gresit.
!!!!!!!!!! masa succesorala se compune doar din bunurile sotului decedat!Nu se calculeaza cotele doar la 1/2 din bunurile aflate in devalmasie(aici ai gresit).Cotele se aplica la masa succesorala adica la 1/1.
1/3cota sotului suprav.ceea ce inseamna ca mama+fratii= 2/3

daca exista un singur parinte, el va primi 1/4 din mostenire:adica mama=1/4 din
2/3=2/12=1/6
fratii:2/3-1/6=3/6
fiecare frate 3/6:2=3/12=1/4
AHA! Am inteles!
Mai am o intrebare.
Deci in masa succesorala intra bunurile proprii ale defunctului si partea sotului defunct din comunitatea de bunuri in devalmasie.
Cum determini partea sotului defunct din comunitatea de bunuri in devalmasie?
Conform Codului Familiei bunurile comune se impart conform intelegerii partilor sau cum va hotari instanta.
Dar in caz de deces cum stabilesti aceasta parte din bunuri?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)