avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura 2010

Stie cineva daca s-a stabilit data pentru admiterea de anul acesta?
Cel mai recent răspuns: cip3118 , utilizator 11:38, 8 August 2010
deci la cheltuielile vanzarii eu am zis ca 1317 e aplicabil , spune cheltuielile vanzarii nu obligatiile cumparatorului sau ale vanzatorului , iar predarea si ridicare face parte din aceeasi operatiune de vanzare

la evadare , savarsirea faptei de 2 sau mai multe persoane e varianta agravanta prevazuta in cod , iar "savarsirea infr de 2 / mm pers " inseamna savarsirea faptei 2 /mm coautori sau de un autor si un complice concomitent

la viol e forma continuata pentru ca si prima data savarseste o tentativa pedepsibila .... iar savarsirea unei infractiuni inseamna savarsirea unei infr in forma consumata sau tentativa pedepsibila sau participarea penala
e viol in forma continuata ptr ca
sunt 2 acte de executare din care unul e ramas in faza de tentativa, adica in padure, cand i-a dat o palma si a incercat sa o violeze, atunci e tentativa.
apoi au mai mers cu masina 45 de minute si dupa au avut un act sexual oral, adica un al doilea act de executare, de data asta in forma cosumata.
faptul ca zice textul ca dupa 45 de minute este ca sa arate ca actele s-au petrecut la intervale de timp diferite, asa incat actele de exe nu reprezinta nici una si aceeasi infractiune, dar nici infra distincte ptr ca rezolutia infractionala e aceeasi.
stii ca la infra continuata scrie savarsirea a 2 sau mai multe acte de exe, din care unul poate fi consumat si unul tenta pedepsibila, de catre aceeasi persoana, in baza aceleiasi rezolutii infra, la intervale de timp diferite, nici prea lungi, nici prea scurte. iar perversiune sexuala nu e, chiar daca e sex oral, ptr ca in perversiune intra altele decat actul sexual, anume zoofilia, sadismul, masochismul, actul sexual, de orice natura intra la viol.
Ultima modificare: Luni, 22 Martie 2010
anais_anais, utilizator
ENGFULL a scris:

deci la cheltuielile vanzarii eu am zis ca 1317 e aplicabil , spune cheltuielile vanzarii nu obligatiile cumparatorului sau ale vanzatorului , iar predarea si ridicare face parte din aceeasi operatiune de vanzare

la evadare , savarsirea faptei de 2 sau mai multe persoane e varianta agravanta prevazuta in cod , iar "savarsirea infr de 2 / mm pers " inseamna savarsirea faptei 2 /mm coautori sau de un autor si un complice concomitent

la viol e forma continuata pentru ca si prima data savarseste o tentativa pedepsibila .... iar savarsirea unei infractiuni inseamna savarsirea unei infr in forma consumata sau tentativa pedepsibila sau participarea penala
Dar totusi ca sa fie infractiune continuata trebuie savarsite acte materiale la diferite intervale de timp nici prea lungi nici prea scurte si totusi aici intervalul de timp este mult prea scurt ca sa fie vorba de o infractiune continuata
fluturas1980 a scris:

ENGFULL a scris:

Dar totusi ca sa fie infractiune continuata trebuie savarsite acte materiale la diferite intervale de timp nici prea lungi nici prea scurte si totusi aici intervalul de timp este mult prea scurt ca sa fie vorba de o infractiune continuata

nu ca sa fie infr continuata trebuie ca in realizarea aceleasi rezolutii sa comita aceeasi fapta .... art 41 alin 2 pentru exactitate

si m-am lamurit si cu cheltuielile vanzarii - e art 1305 c civ si ..... iarasi ei au dreptate :">
ENGFULL a scris:

fluturas1980 a scris:

ENGFULL a scris:

nu ca sa fie infr continuata trebuie ca in realizarea aceleasi rezolutii sa comita aceeasi fapta .... art 41 alin 2 pentru exactitate

si m-am lamurit si cu cheltuielile vanzarii - e art 1305 c civ si ..... iarasi ei au dreptate :">
La intrebarea cu termenul rezonabil pentru solutionarea conflictului negativ de competenta sunteti de acord cu raspunsul lor?

Alte discuții în legătură

Admitere magistratura ianuarie 2013 gabonne8107 gabonne8107 Oare se mai sustine o sesiune pentru cei cu vechime 5 ani in cursul lunii februarie 2013, dupa cum tot circula zvonuri? (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2008 Florin Dieac Florin Dieac am auzit din surse neoficiale ca examenul de admitere de anul acesta -2008, proba grila eliminatorie ar fi pe 14 august 2008.Poate sa-mi mai confirme ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura 2011 ursuletz ursuletz Am auzit niste zvonuri ca ar fi posibila organizarea unui examen de admitere pentru cei cu vechime in luna mai. Chiar pe un topic al acestui forum am citit, ... (vezi toată discuția)