avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
doniacris a scris:

Ah, si inainte sa va spun somn usor sa spor in continuare, ce ziceti despre adoptarea micii reforme in justitie .... ?! ....;)

curat - murdar, cum ar zice Caragiale:P
artax a scris:

Help! Art.209 alin.4 indice 1 lit a)-d). Disp lit a, b , c, d ,au fost declarate neconstitutionale( Decizia 1058/14.11.2007, deci au trecut 45 de zile). Bun. Atunci inteleg ca procurorii parchetelor superioare pot prelua cauze de competenta parchetelor inferioare in orice conditii, prin simpla dispozitie a conducatorului parchetului superior ? Am inteles corect, sau mai e ceva de citit despre asta?
Multumesc!

Da, ai inteles corect.
extras din comunicatul de presa CSM
"Numărul posturilor vacante existente în sistemul judiciar român la data de 1 august 2010 era de 854, din care 406 judecători şi 448 procurori.":D=D>

mai raman si pentru noi?!:P
In mod normal as zice ca sunt posturi si pentru noi :D Abia astept sa vad subiectele de la INM. Autoevaluarea aceasta va reprezenta cel putin pentru mine un aspect important, desigur raportat la ce am parcur pana acum: civil, procedura civila si penal general. Saptamana asta mai repet penalul general pe cod si fac grile. Dintre toate pana acum la procedura civila am cele mai mari probleme, naiba stie sunt cateva chestii care pur si simplu nu le pot retine.
Voi cum stati? Cei care ati parcurs procedura penala, imi spuneti si mie cam de cat timp e nevoie, nu de alta da am senzatia ca nu am timp suficient #-o. La procedura penala eu voi merge pe mapa lui Neagu + CPP comentat si adnotat de Neagu cu RIL-uri cu tot + jurisprudenta. Am si tratatul dar mi se pare imens si citeam pe aici pe forum ca e multa poveste in el despre cum a fost si cum ar trebui sa fie :O
Sa nu mai spun de CEDO si organizare judiciara, alea am inteles ca merge si daca numai le citesc ca pe o poveste.
Inainte de examen o luna jumate nu merg la servici, asa ca sper sa conteze si acest aspect.
Le tin pumnii celor care acum stau si asteapta examenul. :luck:
Ultima modificare: Joi, 26 August 2010
carmen_miron, utilizator
Eu fac procedura dupa Neagu, poveste multa, dar dupa ce te obisnuiesti cu stilul , merge .Te vei obisnui sa recunosti si sa sari peste pasajele despre cum ar face el Codul, cum era inainte de toti vecii, sau cum e in Patagonia, si dupa povestile astea sare pe neasteptate la legea romana, aproape ca nu observi cand a facut trecerea, si vii inapoi , si cauti semnele gramaticale, la propriu, de separare a frazei.
Sunt la vol II acum , pentru primul mi-a luat cam mult, 2 sapt, in care una am stat pe masurile preventive, nu puteam inainta. Sigur, acum am senzatia ca stiu, dar ma lovesc uneori de trimiteri la penalul general sau special, si ma surprind incercand sa-mi amintesc " cum era aia?!"Si stai ca trebuie sa iau civilul, din care nu stiu ce a mai ramas...
Am si eu niste intrebari despre CEDO, dar mai tarziu, cand ajung acolo...

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)