avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
Eu cred ca nu mai sunt bani la buget pentru angajarea unor noi magistrati si atunci au gasit modalitatea de a face in asa fel incat foarte putini sa reuseasca la acest examen si sa nu se ocupe toate locurile...sau poate e doar o teorie a conspiratiei, dupa atata invatat#-o
achiesez la parerea ta camicris, deci in camera de consiliu, este de fapt propunere de arestare preventiva, caz expres prev.de art.149 ind.1 al.4 si 146(poate fi invinuit sau inculpat)cand exista vreunul din cazurile prevazute la 148, iar in acest caz exista cazul prevazut la 148 lit.b.Nu cred ca trebuie dupa audierea obligatorie a inc si expert, ci doar a inculpatului, deoarece in practica s-a apreciat ca in ipoteza in care exista declaratii ale unor pers.cat si conv.interceptate din care rezulta cazul aratat se poate aprecia ca sunt elemente care se incadreaza in reglementarea amintita.
Oricum astept sa vad contestatiile in cazul in care cineva a contestat, daca nu#-o
Sendre, intr-adevar exista art. 453 alin 2 ind 2 cpp, dar vorbeste despre amanare, nu despre intreruperea pedepsei.
Mai mult, si Neagu in tratat spune ca in toate cazurile de intrerupere a ex pedepsei hot. este executorie de la data cand ramane definitiva (Partea speciala din tratatul din 2009, pag. 494).
Oricum, eu nu am gasit alt text de lege. Asa ca, te rog, daca sti tu, spune-mi si mie. Mersi mult
da e vorba de art 453 alin2 indice 2 .... care se aplica si in cazul intreruperii executarii potrivit art 455...... "executarea ... poate fi intrerupta in cazurile si in conditiile art 453....
Asa mi-am explicat si eu, dar nu imi venea sa cred ca in tratat s-ar fi putut strecura o asemenea scapare.
Inseamna ca tratatul lui Neagu nu e nici pe departe atat de bun cat se credea; din contra chiar.
Scrie negru pe alb acolo ca "in considerarea jurispridentei instantei supreme hot prin care se dispune intreruperea executarii pedepsei devin executorii de la momentul ramanerii lor definitive" - pag 494 din tratat.:">
Ma intreb daca mai sunt situatii similare in tratat.
Trist e ca le aflu la examen.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)