avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
larrysa121@yahoo.com a scris:

Lav-Cris, daca te referi la ordonanta din 2008, nu se aplica oricarei constructii... eu alta modificare nu stiu..:help:

la intrebarea ta, asa cum e formulata, raspunsul tot a) il vad si eu...

Conform Legii nr.170 din iulie 2010 sau poate interpretez eu gresit
Lista cu posturile vacante cand se publica pe site-ul INM-ului?
Locuinţele şi unităţile individuale pot fi înstrăinate şi dobândite prin acte juridice între vii, încheiate în formă autentică notarială, sub sancţiunea nulităţii absolute. Dovada dreptului de proprietate şi a celorlalte drepturi reale asupra unei unităţi de locuit se face numai pe baza actelor de proprietate şi a extrasului de carte funciară pentru informare."

Unitatea individuală este
Unitate funcţională, componentă a unui condominiu, formată din una sau mai multe camere de locuit şi/sau spaţii cu altă destinaţie situate la acelaşi nivel al clădirii sau la niveluri diferite, cu dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, având acces direct şi intrare separată, şi care a fost construită sau transformată în scopul de a fi folosită, de regulă, de o singură gospodărie.

Deci dupa parerea mea vanyarea unei locuinte, condominium, unitate individuala se face prin act autentic
Restul constructiilor se pot instraina prin act sub semnatura privata - dobanditorul dobandind un drept de superficie asupra terenulu de sub constructie si asupra terenulu necesar pentru buna intrabuintare - nu am mai pus mana pe reale de mult :O
Lav cris, daca ai impresia ca la examen o sa ai intrebari dintr-astea, te inseli amarnic.
Asta nici nu trebuia mentionata, daramite sa mai facem dezbatere pe ea...
Lav-Cris a scris:

larrysa121@yahoo.com a scris:

Lav-Cris, daca te referi la ordonanta din 2008, nu se aplica oricarei constructii... eu alta modificare nu stiu..:help:

la intrebarea ta, asa cum e formulata, raspunsul tot a) il vad si eu...

Conform Legii nr.170 din iulie 2010 sau poate interpretez eu gresit

"Locuintele si unitatile individuale pot fi instrainate si dobandite prin acte juridice intre vii, incheiate in forma autentica notariala, sub sanctiunea nulitatii absolute."

Lg 114/1996 art 2
a) Locuinta
Constructie alcatuita din una sau mai multe camere de locuit, cu
dependintele, dotarile si utilitatile necesare, care satisface
cerintele de locuit ale unei persoane sau familii.
i) Condominiu
Imobilul format din teren cu una sau mai multe construcţii, dintre
care unele proprietăţi sunt comune, iar restul sunt proprietăţi
individuale, pentru care se întocmesc o carte funciară colectivă şi
câte o carte funciară individuală pentru fiecare unitate individuală
aflată în proprietate exclusivă, care poate fi reprezentată de
locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie, după caz. Constituie
condominiu:
- un corp de clădire multietajat sau, în condiţiile în care se
poate delimita proprietatea comună, fiecare tronson cu una sau mai
multe scări din cadrul acestuia;
- un ansamblu rezidenţial format din locuinţe şi construcţii cu
altă destinaţie, individuale, amplasate izolat, înşiruit sau cuplat,
în care proprietăţile individuale sunt interdependente printr-o
proprietate comună forţată şi perpetuă.
j) Unitate individuală
Unitate funcţională, componentă a unui condominiu, formată din una
sau mai multe camere de locuit şi/sau spaţii cu altă destinaţie
situate la acelaşi nivel al clădirii sau la niveluri diferite, cu
dependinţele, dotările şi utilităţile necesare, având acces direct şi
intrare separată, şi care a fost construită sau transformată în scopul
de a fi folosită, de regulă, de o singură gospodărie. În cazul în care
accesul la unitatea funcţională sau la condominiu nu se face direct
dintr-un drum public, acesta trebuie să fie asigurat printr-o cale de
acces sau servitute de trecere, menţionate obligatoriu în actele
juridice şi înscrise în cartea funciară.

Deci, eu inteleg ca instrainarea unei constructii prin acte intre vii se face numai prin act autentic.

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)