Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.
:worthy:lansez si eu un disperat :help:
procedura penala:
* "In cazul in care recursul nu este motivat, instanta ia in considerare numai cazurile de casare care, potrivit legii, se iau in considerare din oficiu"
.................. dupa 5 pagini:
*" In doctrina s-a aratat ca, desi nemotivarea recursului nu este prevazuta de lege ca o cauza de respingere, se impune ca recursul nemotivat sa fie respins, intrucat legea prevede ca nemotivarea recursului este obligatoire, reglementand o procedura speciala de motivare".
No, si ce luam in considerare ... alti autori ce spun -eu invat dupa Anca Laelia Lorincz - , voi cum interpretati?!
:worthy:lansez si eu un disperat :help:
procedura penala:
* "In cazul in care recursul nu este motivat, instanta ia in considerare numai cazurile de casare care, potrivit legii, se iau in considerare din oficiu"
.................. dupa 5 pagini:
*" In doctrina s-a aratat ca, desi nemotivarea recursului nu este prevazuta de lege ca o cauza de respingere, se impune ca recursul nemotivat sa fie respins, intrucat legea prevede ca nemotivarea recursului este obligatoire, reglementand o procedura speciala de motivare".
No, si ce luam in considerare ... alti autori ce spun -eu invat dupa Anca Laelia Lorincz - , voi cum interpretati?!
:help:
art. 267 alin 2 teza a II-a
"In cazul masurilor preventive prevazute in art. 145 si 145 ind. 1, procurorul dispune revocarea sau trimite dosarul la instanta cu propunerea de prelungire."???
Alin. acesta se refera la situatiile in care procurorul da ordonanta de
- clasare
- scoatere de sub up
- incetarea up
In aceste cazuri situatia e clara, masurile preventive de revoca.
- restituirea dosarului la org care a efect up
- restituire la alt organ
- trimitere la org. competent.
Deci, competent sa se pronunte asupra prelungirii acestor masuri nu este procuror, cf. art. 145 alin2?Nu suntem inca in cursul urmaririi penale?
Daca s-ar fi dispus trimiterea in judecata, instanta nu poate dispune mentinerea sau prelungirea acestor masuri, ci trebuie sa ia in discutie luarea lor.
sau nu am inteles eu bine???????????