avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
eu stiu ca si regula generala ca daca recursul nu e motivat instanta este obligata sa cerceteze din oficiu daca exista vreunul din motivele de ordine publica care se incadreaza in cazurile..........., caz in care solutioneaza, in caz contrar anuleaza recursul ca nemotivat.
Vorbesc din amintiri.
doniacris a scris:

:worthy:lansez si eu un disperat :help:

procedura penala:

* "In cazul in care recursul nu este motivat, instanta ia in considerare numai cazurile de casare care, potrivit legii, se iau in considerare din oficiu"
.................. dupa 5 pagini:
*" In doctrina s-a aratat ca, desi nemotivarea recursului nu este prevazuta de lege ca o cauza de respingere, se impune ca recursul nemotivat sa fie respins, intrucat legea prevede ca nemotivarea recursului este obligatoire, reglementand o procedura speciala de motivare".

No, si ce luam in considerare ... alti autori ce spun -eu invat dupa Anca Laelia Lorincz - , voi cum interpretati?!

Daca in cazul apelului e posibil sa faci motivarea si sa o depui inclusiv in prima zi de judecata, sau chiar oral, in cazul recursului acest lucru nu este permis.
Asadar recursul nemotivat se respinge. Dar totodata motivele recursului fiind strict limitate, intre ele sunt si motive care se iau in considerare din oficiu. Daca recursul e nemotivat vor fi luate in considerare numai cazurile prevazute art 385 ind 9 alin. 3. Deci daca recursul nu se incadreaza in unul din cazurile de mai sus va fi respins.
Exceptie art 685 in 6 alin. 3 cazul hotararilor care nu pot fi atacate cu apel, aici practic se aplica regulile de la apel, adica poate fi motivat chiar oral in ziua judecatii.
Eu am lasat procedura penala ultima. Acu ma lupt cu procedura civila.
doniacris a scris:

:worthy:lansez si eu un disperat :help:

procedura penala:

* "In cazul in care recursul nu este motivat, instanta ia in considerare numai cazurile de casare care, potrivit legii, se iau in considerare din oficiu"
.................. dupa 5 pagini:
*" In doctrina s-a aratat ca, desi nemotivarea recursului nu este prevazuta de lege ca o cauza de respingere, se impune ca recursul nemotivat sa fie respins, intrucat legea prevede ca nemotivarea recursului este obligatoire, reglementand o procedura speciala de motivare".

No, si ce luam in considerare ... alti autori ce spun -eu invat dupa Anca Laelia Lorincz - , voi cum interpretati?!

cum zice codul:
art. 385 ind 10 alin. 2 ind 1

eu acum citesc doar din cod#-o
camicris a scris:

:help:
art. 267 alin 2 teza a II-a
"In cazul masurilor preventive prevazute in art. 145 si 145 ind. 1, procurorul dispune revocarea sau trimite dosarul la instanta cu propunerea de prelungire."???

Alin. acesta se refera la situatiile in care procurorul da ordonanta de
- clasare
- scoatere de sub up
- incetarea up
In aceste cazuri situatia e clara, masurile preventive de revoca.

- restituirea dosarului la org care a efect up
- restituire la alt organ
- trimitere la org. competent.

Deci, competent sa se pronunte asupra prelungirii acestor masuri nu este procuror, cf. art. 145 alin2?Nu suntem inca in cursul urmaririi penale?

Daca s-ar fi dispus trimiterea in judecata, instanta nu poate dispune mentinerea sau prelungirea acestor masuri, ci trebuie sa ia in discutie luarea lor.

sau nu am inteles eu bine???????????

Masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara poate fi luata in cursul urmaririi penale, de procuror sau judecator, sau in cursul judecatii de instanta.
In cazul in care au fost luate in cursul urmaririi penale de procuror sau judecator, sau au fost prelungite de acestia, dupa ce instanta este sesizata prin rechizitoriu instanta va decide daca vor fi luate aceste masuri, deci nu prelungeste masura sau mentine ci o ia daca sunt indeplinite conditiile legale, vezi ca este RIL 76/2007.
Carmen-miron, cate blonde care au ochii umflati de la invatat te iubesc la ora asta, ai idee?!;).
Cu ajutorul explicatiei tale m-am luminat in sfarsit! Stii ca ai aplecare pedagogica, serios!=D>
No, sper sa iei nota cat mai mare ca sa iti alegi Oradea si sa imi lasi mie Resita:P

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)