salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
va rog sa ma ajutati, ca nu mai pricep nimic la penal
Inteleg ca teoretic ar fi posibil ca printr-o hotarare de condamnare sa se retina starea de recidiva postexecutorie si totusi sa se dispuna suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere daca pedeapsa aplicata este de pana la 4 ani? Practic suspendarile executarii se pot aplica si la recidivisti?
multumesc!
Insist pe aceasta tema si intreb mai departe, pentru ca mie mi s-a incalcit mintea si nu pot sa judec, urmatoarele: daca este vorba de o recidiva post condamnatorie, in sensul ca in timpul liberarii conditionate comite a doua infractiune care poate fi al doilea termen al recidivei( pedeapsa prevazuta peste 1 an) si pentru care s-ar putea aplica suspendarea sub supraveghere(pedeapsa aplicata sub 1 an), stiut fiind ca revocarea liberarii conditionate este facultativa, e corect?
este posibila mentinerea liberarii conditionate daca ped.pt.noua infractiune e amenda/inchis. gratiata conditionat, inchis.suspend.conditionat, la locul de munca,... daca nu vine in contradictie cu mentinerea liberarii conditionate, si chiar daca ped.pt.noua infractiune e inchis.ce urm. sa se exec.intr-un loc de detentie, daca pronuntarea a avut loc dupa implinirea duratei ped./hot de condamnare ramane def.cu cateva zile mai inainte de implin. duratei ped.; nu e posibila daca pt.noua infr.s-a aplic.ped.cu inchis ce urm. sa se exec.intr-un loc de detinere.
prin urmare nu are nici o legatura una cu alta
astfel, daca in timpul liberarii conditionate savarseste o infractiune care este al doilea termen al recidivei instanta poate pronunta o pedeapsa pana la 3 ani retinand recidiva, condamnare cu suspendarea conditionata a pedepsei si mentine liberarea conditionata.
Dar de ce nu se poate mentine liberararea conditionata si daca se pronunta o pedeapsa cu suspendarea sub supraveghere?