avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
carmen_miron a scris:

camicris a scris:

:help:
art. 267 alin 2 teza a II-a
"In cazul masurilor preventive prevazute in art. 145 si 145 ind. 1, procurorul dispune revocarea sau trimite dosarul la instanta cu propunerea de prelungire."???

Alin. acesta se refera la situatiile in care procurorul da ordonanta de
- clasare
- scoatere de sub up
- incetarea up
In aceste cazuri situatia e clara, masurile preventive de revoca.

- restituirea dosarului la org care a efect up
- restituire la alt organ
- trimitere la org. competent.

Deci, competent sa se pronunte asupra prelungirii acestor masuri nu este procuror, cf. art. 145 alin2?Nu suntem inca in cursul urmaririi penale?

Daca s-ar fi dispus trimiterea in judecata, instanta nu poate dispune mentinerea sau prelungirea acestor masuri, ci trebuie sa ia in discutie luarea lor.

sau nu am inteles eu bine???????????

Masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara poate fi luata in cursul urmaririi penale, de procuror sau judecator, sau in cursul judecatii de instanta.
In cazul in care au fost luate in cursul urmaririi penale de procuror sau judecator, sau au fost prelungite de acestia, dupa ce instanta este sesizata prin rechizitoriu instanta va decide daca vor fi luate aceste masuri, deci nu prelungeste masura sau mentine ci o ia daca sunt indeplinite conditiile legale, vezi ca este RIL 76/2007.

In cursul urmarire penale , judecatorul respingand propunerea de arestare preventiva, poate dispune masura obligarii de a nu parasi localitatea sau tara.
Ril 11/2008 spune ca aceste masuri luate de judecator in cursul urm pen se prelungesc de procuror.

Deci cum este pana la urma?
Eu nu mai inteleg nimic.
Avand in vedere ca nu s-a dispus trimiterea in judecata, suntem tot in cursul urmaririi penale.Deci in cazul in care da ordonanta de restituire la organul care a efectuat cercet, de trimitere la alt organ sau de trimitere la organul competent...eu consider....ca procurorul dispune asupra prelungiriii acestor masuri.
Dar ar trebui sa tii cont de faptul ca articolul 267 este cuprins in capitolul cu trimiterea in judecata, deci dupa sesizarea instantei prin rechizitoriu.
RIl 76/2007 - e vorba de situatia in care instanta deja e sesizata cu rechizitoriul procurorului - masura nu poate fi prelungita sau mentinuta de instanta. Instanta va lua sau nu masura.
RIL 11/2008 - daca nu e sesizata instanta - masura luata de procuror sau judecator e prelungita tot de procuror
'neata.Pregatiti de o noua si frumoasa zi de studiu?Mai avem putin pana la examen..X-(
Va invit la o cana maaree de :coffee:
Eu ma lupt si azi si maine cu procedura civila...#-o
neata, larrysa. eu am baut deja doua cani de cafea, sunt pe penal, am impresia ca nu se mai termina.
de luni reiau penalul, sa vezi ce distractie.#-o#-o#-o
mi-e groaza sa deschid cartile, pun pariu ca iar o sa fac ochii mari si o sa ma intreb cine naiba a facut adnotari si a subliniat cartea, ca eu sigur nu, din moment ce nu-mi mai amintesc mare lucru.
Afurisita materie..pentru mine cel putin.#-o

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)