avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 921 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere magistratura noiembrie 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere magistratura noiembrie 2010

salut, m-am hotarât să învaţ şi eu pentru examenul din toamnă....... sper să fac faţă efortului intelectual........FELICITARI TUTUROR CELOR CARE AU PARTICIPAT.....ªI SUCCES ÎN CONTINUARE CELOR CARE AU TRECUT ACEASTÃ ETAPA.
stai linistita toti trecem prin asta
Invata cat poti si un pas mai mult decat poti si o sa fie bine.
petra13 a scris:

In legatura cu art 168 C pr. pen
Am inteles ca impotriva ordonantei procurorului cu privire la masura asiguratorie luata in cursul urmaririi penale, se poate face plangere in conditiile 275-278 la procurorul ierarhic superior.
Daca masura asiguratorie a fost luata de instanta prin incheiere aceasta poate fi atacata cu recurs.
Dar daca procurorul a luat in cursul urmaririi penale masura asiguratorie si intre timp cauza a ajuns la instanta de judecata, tot la procurorul ierarhic superior se introduce plangerea?

eu am retinut ca plangerea impotriva masurilor se face la procuror, at cand cauza e la organul de urmarire penala, sau la instanta, cand dosarul e in instanta
Buna intrebare, petra

Uite ce spune decizia ICCJ nr. 71 din oct. 2007: ..." in temeiul dispozitiilor art. 25 lit. a) din Legea nr. 304/2004 privind organizarea judiciara, republicata, precum si al art. 4142 din Codul de procedura penala, urmeaza a se admite recursul in interesul legii si a se stabili ca plangerea intemeiata pe dispozitiile art. 168 din Codul de procedura penala revine in competenta de solutionare a procurorului atunci cand este formulata in cursul urmaririi penale si, respectiv, a instantei de judecata daca se formuleaza in cursul judecatii. "
exact asta intreb acest recurs in interesul legii are in vedere si ipoteza pe care am scris-o eu? pentru ca in mapa lui Neagu desi aminteste decizia, scie altfel, iar in tratat da doar decizia si nu explica deloc.
da, in mapa lui Neagu scrie asa cum spune larisa, si eu nu stiu cum sa interpretez decizia pentru ca nu am citit-o pe toata ci doar concluzia
Deci cum e?

Alte discuții în legătură

Carti pentru admitere in inm alisun alisun Buna. As dori sa dau examenul din august pentru INM...2011 :sorry:. Imi puteti recomanda niste carti dupa care sa invat? si niste carti pentru grile? Am una ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2011 ContSters89182 ContSters89182 Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica. De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010. (vezi toată discuția)
Carti admitere magistratura! djems304 djems304 Sunt nou pe acest forum, proaspat absolvent de drept, si m-ar interesa si pe mine ce carti as avea nevoie pentru a invata in vederea sustinerii examenului la ... (vezi toată discuția)