avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Activitate Avocat Lucia Pascaru

Activitate Avocat Lucia Pascaru

Răspuns la discuția Contract prestari servicii
Trimiteţi pe email la adresa avocatpascaru@gmail.com sau pe [ link extern ] /
Răspuns la discuția Apel contestatie amenda
În cadrul apelului, un alt complet de judecată va analiza cazul dumneavoastră şi este posibil ca soluţia primei instanţe să fie schimbată, în avantajul dumneavoastră.
Bună ziua, noul proprietar este obligat să respecte contractul de închiriere pentru întreaga perioada contractuală, cu condiţia să fie fost notatat în carte funciară a imobilului. Dacă imobilul nu este intabulat, atunci dobânditorul va respecta contractul de închiriere/locaţiune dacă are dată certă anterioară. S-a mai discutat subiectul aici: www.avocatnet.ro/forum/discu...
Răspuns la discuția Acte necesare vanzarii unei case
Bună ziua, sunt mai multe acte de care aveţi nevoie (extras carte funciară, certificat performanţă energetică, actul prin care aţi dobândit proprietatea etc.), de aceea vă sfătuiesc să mergeţi la un notar public pentru a vă interesa de lista completă a actelor, precum şi durata procedurii (minim 3 zile).
Bună ziua, da, îi poate lua. Ca regulă, copiii stau cu părinţii sau cu unul dintre părinţi. Autoritatea părintească reprezintă totalitatea drepturilor şi obligaţiilor pe care părinţii le au cu privire la copil şi se exercită în comun. Domiciliul copiilor este o chestiune care se stabileşte de către ambii părinţi şi care este inclusă în noţiunea de ”autoritate părintească”. Doar în mod excepţional, prin hotărâre judecătorească se poate stabili exercitarea autorităţii părinteşti doar de către unul din părinţi.
Răspuns la discuția TELEFON ASCULTAT
Bună ziua, bineînţeles că nu este legal. Dacă aveţi dovezi în acest sens, puteţi face plângere penală pentru infracţiunea de violare a secretului corespondenţei: ”Interceptarea, fără drept, a unei convorbiri sau a unei comunicări efectuate prin telefon sau prin orice mijloc electronic de comunicații se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.”
Bună ziua, puteţi deschide o acţiune de uzucapiune imobiliară pentru terenul respectiv
Răspuns la discuția pensie alimentara
Bună ziua, e cam riscant să faceţi executare silită, atât timp cât obligaţia de plată a fost executată, chiar dacă nu a plătit debitorul personal, ci a delegat pe altcineva să facă plată în numele său. Nu vă sfătuiesc să procedaţi astfel, pentru că poate face contestaţie la executare şi dacă pierdeţi îi veţi plăti cheltuieli de judecată.
Bună ziua, trebuie să vă înscrieti in tabelul de creanţe. În paralel, puteţi chema în judecată persoana vinovată de producerea accidentului. Câteva sfaturi aici: [ link extern ] /