avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 637 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2011

Stiu ca e cu o zi mai devreme, dar....;) hai sa-l demaram. Topicul, adica.
De postat, eu zic ca de maine:) , dupa afisarea baremului din inm 2010.
Ok, am retinut! Daca gasiti vreo grila interesanta, ceva, postati ca sa ne mentinem "in forma".
Anedis a scris:

La procedura penala ce imi recomadati: Neagu sau Theodoru? Eu sunt in anul 3 si nu stiu care ar fi mai potrivita pentru a incepe sa invat procedura penala.

Eu ti le-as recomanda pe amandoua:D. Nu vreau sa par ciudata, dar mie imi place f mult procedura penala, iar in timpul anului 3 am invatat din Neagu, dar pentru ca la seminar discutam spete, mai citeam si din Theodoru. Pt INM nu am mai citit din niciuna, am citit doar codul....si a fost suficient asa ca sa fac foarte bine grilele din anii precedenti. Dupa lovitura sub centura de anul asta, am decis sa citesc intial art. din cod pentru a le sti la virgula si apoi sa citesc din Neagu si din Theodoru...in special aspecte din doctrina si din jurisprudenta care sunt in una iar in cealalta nu, cartile nefiind tocmai identice. Sper sa reusesc si sa fie mai bine la anul :).
Sincer, eu nu recomand niciuna din cele 2 carti...am invatat anul acesta din ele si mi-a ajuns;) eu una vreau sa stiu codul foarte bine ptr k reprezinta baza si sa pun accentul pe codurile adnotate. M-am saturat de atatea tratate neinteresante:D
In ceea ce priveste cartea lui Theodoru, am invatat de pe ea in anul 3. unele chestiuni sunt explicate f.bine. Pacat este ca nu a mai fost actualizata d.p.d.v. al RIl-urilor si jurisprudentei. Acelasi lucru il pot spune si in privinta cartii lui Neagu... Nu cred ca in momentul de fata pe noi ne-ar ajuta f.mult sa citim RIL-uri din 1900 toamna, asa cum nu cred nici ca ne-ar interesa comparatiile cu reglementarile anterioare. Reluarea, in cuprinsul lor, a formularilor textului de lege este destul de des regasita si, in plus, explicatiile "sunt sublime, dar lipsesc cu desavarsire" in privinta unor institutii juridice. De aceea, parerea mea este ca un cod adnotat si comentat, eventual cuprinzand si probleme din practica, ar fi de un real folos.
L.E.R. a scris:

De aceea, parerea mea este ca un cod adnotat si comentat, eventual cuprinzand si probleme din practica, ar fi de un real folos.

Sunt si eu de aceeasi parere referitor la utilitatea unor coduri adnotate si explicate.
Am gasit pe piata doua variante de cod procesual penal adnotat:
- "Codul de procedura penala. Adnotat cu legislatie si jurisprudenta" - Editia din 2010 a lui Ion Neagu si Mircea Damaschin
- "Codul de procedura penala" - aparut in 2008, in colectia "Coduri adnotate" la editura C.H.Beck, de Luciana Mera.

Am observat ca este o destul de mare diferenta ca numar de pagini intre cele doua: cartea lui Neagu are doar vreo 800 de pagini iar cea de la C.H.Beck are peste 1400.
Poate cineva sa recomande una sau alta dintre cele doua lucrari? As opta pentru prima, avand in vedere ca este mai recenta si autorul este mai cunoscut. Totusi, e mare diferenta ca nnumar de pagini intre cele doua lucrari. Este cea de-a doua mai completa?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2010 ENGFULL ENGFULL haideti sa ne apucam de treaba sa incepem cu cartile necesare pentru studiu poate dintre cei care au reusit anul acesta ne mai posteaza o data cartile de ... (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)