Patrick_ a scris:
L.E.R. a scris:
De aceea, parerea mea este ca un cod adnotat si comentat, eventual cuprinzand si probleme din practica, ar fi de un real folos.
Sunt si eu de aceeasi parere referitor la utilitatea unor coduri adnotate si explicate.
Am gasit pe piata doua variante de cod procesual penal adnotat:
- "Codul de procedura penala. Adnotat cu legislatie si jurisprudenta" - Editia din 2010 a lui Ion Neagu si Mircea Damaschin
- "Codul de procedura penala" - aparut in 2008, in colectia "Coduri adnotate" la editura C.H.Beck, de Luciana Mera.
Am observat ca este o destul de mare diferenta ca numar de pagini intre cele doua: cartea lui Neagu are doar vreo 800 de pagini iar cea de la C.H.Beck are peste 1400.
Poate cineva sa recomande una sau alta dintre cele doua lucrari? As opta pentru prima, avand in vedere ca este mai recenta si autorul este mai cunoscut. Totusi, e mare diferenta ca nnumar de pagini intre cele doua lucrari. Este cea de-a doua mai completa?
Am codul comentat al lui Neagu, nu am disecat inca procedura penala, doar partea in care urmarirea penala incepe la plangerea prealabila, si mie mi s-a parut bun, are ril-urile si jurisprudenta. Eu categoric ma pregatesc pt examenul din toamna dupa codul adnotat plus mapa lui Neagu si desigura multa jurisprudenta.