Patrick_ a scris:
un_coleg_reloaded a scris:
PS. De fapt, ce numesti tu "inspiratie" psihologii definesc drept "capacitate de concentrare in conditii de stres". Cu asta te nasti, nu o poti dobandi pe parcursul vietii. Eventual te poti "antrena" putin, dar nu definitoriu. Or daca anumiti candidati au "inspiratie" de moment cum o denumesti tu, deci se concentreaza mai bine in conditii de stres decat altii, eu zic ca e o calitate care ii recomanda drept magistrati, nu?
Ei, la fel e si cu intrebarile pretestate...Logicienii nu au un "esantion" reprezentativ al nivelului de dificultate al intrebarilor decat daca acestea sunt rezolvate in conditii de stres, cand unii candidati se descurca datorita abilitatilor mai bine decat altii...Asta e viata, avem drepturi egale de la nastere dar nu suntem egali in abilitati din momentul nasterii...Suna poate cinic, dar asta e realitatea.
:)
Indiferent ca sunt conditii de stres sau nu, dupa aceste reguli, unii pot rezolva cele 20 de intrebari sau le pot lasa deoparte dupa cum le e norocul in acel moment.
Asta e clar.
Deci o componenta a acestei probe este si sansa pe care o ai in acea zi.
Oricum am lua-o, conteaza sa ai si putin noroc la acest examen :)
Pai cum sa le lasi deoparte daca tu trebuie sa le rezolvi pe toate, nu inteleg, sincer?Timpul e calculat pentru 120 de intrebari, nu pentru 100...In 2007 cand erau 100 de intrebari durata era alta, verifica informatia asta daca nu ma crezi.
Cat despre "noroc", din cate imi amintesc eu intrebarile alea au un raspuns corect si un rationament pe baza caruia se poate ajunge la un raspuns corect, nu?Deci de ce sa pleci de la premisa ca cei care le rezolva corect au avut "noroc"?Au dat cu banul, ca nu inteleg?Tu la drept ai avut noroc?Sau cei cu 90, 91, 92 au avut noroc, sau au rezolvat corect grilele?Rationamentul logic nu e joc de "bingo", e o chestiune stiintifica despre care s-au scris tratate intregi. Ca exista si putina sansa in toata treaba asta, e clar ca da. Dar sansa parte face din viata, nu poti sa o excluzi, e absurd sa ceri asa ceva. Stai linistit, diferenta intre tine si ceilalti candidati situati dupa tine sau inaintea ta nu o sa fie facuta de "sansa", asta iti garantez...