avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
lucutel a scris:

in cazul in care, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, cedo constata depasirea termenului rezonabil al procesului penal in care s a dispus condamnarea:
a) procesul penal tb redeschis pe calea revizuirii
b) nu se poate admite cererea de revizuire intemeiata pe hot cedo si dispune rejudecarea cauzei
c) competenta de a solutiona cererea de revizuire apartine numai ICCJ

de ce nu si c?

E b), pt ca pur si simplu nu e motiv de revizuire, deci cererea e inadmisibila.
Sau nu?

Apropos: daca o cerere este repinsa ca inadmisibila, inseamna ca ea a fost "solutionata"?
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
Patrick_, utilizator
Patrick_ a scris:

Cred ca nu poate fi revizuta hot daca nu sunt indeplinite conditiile forma si termnul in care se introduce :(
Oricum cred ca e ceva detaliu aiurea de formulare a grilei.

Am vazut si eu grila asta si nu prea am inteols-o, asa ca face parte din categoria celor carora le-am pus un semn si ammers mai departe. :">

eu m am gandit ca are legatura cu acel 'in toate cazurile'
stiu toate variantele care incep cu formularea acesta tb privite cu circumspectie
Patrick_ a scris:

lucutel a scris:

in cazul in care, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, cedo constata depasirea termenului rezonabil al procesului penal in care s a dispus condamnarea:
a) procesul penal tb redeschis pe calea revizuirii
b) nu se poate admite cererea de revizuire intemeiata pe hot cedo si dispune rejudecarea cauzei
c) competenta de a solutiona cererea de revizuire apartine numai ICCJ

de ce nu si c?

E b), pt ca pur si simplu nu e motiv de revizuire, deci cererea e inadmisibila.
Sau nu?

Apropos: daca o cerere este repinsa ca inadmisibila, inseamna ca ea a fost "solutionata"?

asa e, e inadmisibila
se pare ca mi ai anticipat urmatoarea intrebare
daca ai respins o ca inadmisibila nu inseamna ca ai solutionat o?
Cand un articol de lege este declarat neconstitutional efectul va fi pentru viitor , nu are caracter retroactiv., prin urmare nu poate forma obiectul unei revizuiri
Cand un act administrativ este nelegal , acesta se desfiinteaza cu caracter retroactiv si poate fi invocat pe calea revizuirii
De aceea cred ca doar c) e corect
isis23 a scris:

Cand un articol de lege este declarat neconstitutional efectul va fi pentru viitor , nu are caracter retroactiv., prin urmare nu poate forma obiectul unei revizuiri
Cand un act administrativ este nelegal , acesta se desfiinteaza cu caracter retroactiv si poate fi invocat pe calea revizuirii
De aceea cred ca doar c) e corect

asa e, varianta a nu spune ca exceptia de constitutionalitate asupra careia s a pronuntat CC a fost ridicata in proces respectiv
acum am citit mai bine si m am luminat
multumesc, isis!

am citit mai bine raspunsul tau, isis!
nu cred ca e tocmai adevarat
dupa ce am citit de 3 ori reviziurea din udroiu:">...am inteles(sper...corect!) ca exceptia de neconstituionalitate/nelegalitate....tb ridicata in procesul respectiv
cum exceptia de neconst nu mai suspenda obligatoriu procesul
e posibil ca instanta sa continuie si sa pronunte o hot nelegala bazandu se tocmai pe acest art de lege (asupra caruia s a ridicat ex de neconstitutionalitate si pe care cc, ulterior, l a declarat neconst)
doar in procesul respectiv e admisibila revizuirea

eu asa am inteles
corectati ma daca am gresit
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
lucutel, utilizator

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)