avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
Patrick_ a scris:

darainvincible a scris:
Prima pedeapsa nu mai poate fi modificata.

Mitrache: "Daca pedeapsa pt primul termen este mai grea aceasta va putea fi sporita pana la maximul ei special". Nu vreau sa par incapatanata, dar sunt chestii elementare pe care simt ca nu le stapanesc.
Patrick_ a scris:

darainvincible a scris:

In cazul savarsirii noii infractiuni inainte de inceperea executarii pedepsei pt prima infr, cand compari prima pedeapsa cu a doua si daca prima e mai mare o ridici la maximul special nu tot incalci autoritatea de lucru judecat? Ca doar nu primeste autoritate de lucru judecat odata cu inceperea executarii...

Prima pedeapsa nu mai poate fi modificata.

Sporul de pedeapsa se aplica pedepsei celei mai grele din cele doua.
Dar prima pedeapsa a fost deja aplicat odata cu condamnarea pt prima infractiune.
Deci exista posibilitatea ca acel spor sa fie aplicat pedepsei celei mai grele, care poate fi restul ramasa din prima pedeapsa sau pedeapsa aplicata pt a doua infractiune (daca aceasta este mai mare - indiferent daca a fost marita la maxim sau nu)

Eu asa am inteles. Adica nu mai poti modifcia o pedeapsa odata pronuntata si devenita definititva.

Patrick_ a scris:

Nu e vorba de declinare.
E vorba de art 267, care se aplica la terminarea UP:
Art. 267 Dispozitiile privitoare la masurile preventive, de siguranta sau asiguratorii

Si eu tot de art.267 vb ...cand se face trimitere la aplicarea 268 ( cu declinarea ) Adica ce trebuie sa dispuna procurorul cu privire la masurile art.145 si art145.1 cand nu trimite in judecata , isi declina competenta si trebuie sa spuna ce se intampla cu masurile preventive de care discutam

P.S.
S-a pus o intrebare cu privire la situatiile in care se dispune o amenda admistrativa. Inafara de 18.1 eu cred ca e posibil si in cazul inlocuirii raspunderii penale , cand ( din cate imi aduc aminte ) chiar e obligatorie , spre deosebire de aplicarea art.18.1
darainvincible a scris:

Mitrache: "Daca pedeapsa pt primul termen este mai grea aceasta va putea fi sporita pana la maximul ei special". Nu vreau sa par incapatanata, dar sunt chestii elementare pe care simt ca nu le stapanesc.

Dar ce inseamna ca "pedeapsa pt primul termen este mai grea"?
Pedeapsa aplicata, sau restul ramas de executat.
Contopirea se face in cazul recidivei postcondamnatorii cu restul ramas nu cu pedeapsa aplicata ca si la concurs.

Daca avem restul ramas care se contopeste, cum sa se mareasca "restul" pana la maximul pedepsei? #-o

PS
Nu e vorba de incapatanare. E vorba ca trebuie sa ne lamurim.

isis23 a scris:

Si eu tot de art.267 vb ...cand se face trimitere la aplicarea 268 ( cu declinarea ) Adica ce trebuie sa dispuna procurorul cu privire la masurile art.145 si art145.1 cand nu trimite in judecata , isi declina competenta si trebuie sa spuna ce se intampla cu masurile preventive de care discutam

E vorba ca in timpul UP procurorul poate dispune masurile de la 145 si 145^1.
Instanta poate dispune aceste masuri doar exceptional, in cazul in care respinge propunerea de arestare.

Singurul care poate dispune prelungirea masurilor de la 145 si 145^1 este procurorul.
Stiti vreun caz in care prelungirea poate fi facuta de instanta?

Art 267 spune ca instanta sesizata de procuror dispune prelungirea, ceea ce cred ca este o exprimare nefericita in acest articol.
RIL-ul respectiv a lamurit situatia, dar nu inteleg de ce nu s-a facut corectia cu ocazia L202.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)